X

Cresc vanzarile. Sibienii isi cauta biciclete

După ce primarul Klaus Johannis a anunţat săptămâna trecută, că în curând, vor fi amenajate zece tronsoane de piste pentru biciclişti, sibienii au început să facă vizite dese la magazine.

În Sibiu avem cel puţin cinci magazine cu produse sportive, trei pe Calea Dumbrăvii, unul pe Stefan cel Mare şi unul în Valea Aurie. Plus Hervis Sports. În vitrinele lor stau frumos colorate biciclete, role, skateboard-uri. Cei mai mulţi clienţi intră şi întreabă de biciclete. „Cam din 5 martie am adus şi biciclete, căci pe timpul iernii nu ţinem. Avem biciclete cu cadru de aluminiu, cu preţuri începând de la 900 de lei, până la 8.300 de lei, cât costă cea mai scumpă. Majoritatea clienţilor noştri sunt persoanele de vârstă medie şi copii. Unii vin să cumpere, alţii să închirieze. Cu zece euro pot închiria o bicicletă pentru douăsprezece ore”, spune Florin Molea, vânzătorul magazinului Explorer Sport de pe Calea Dumbravii.

Comercianţii spun că anul trecut au avut o cerere destul de mare, iar anul acesta se aşteaptă la vânzări chiar mai bune.  „Noi ne aşteptăm la vânzări mai mari, nu doar pentru că numărul pistelor pentru biciclişti o să crească, dar şi pentru că s-au scumpit benzina şi motorina. Oamenii vin şi se interesează de preţ apoi revin şi cumpără. Muţi sunt dispuşi să se folosească de noile piste, pentru a ajunge la serviciu, făra să mai dea banii pe carburanţi” mai povesteşte Florin Molea.

Centrul de informare turistică Kultours din Piaţa Mică e locul cel mai căutat de turiştii dornici să străbată Sibiu cu bicicleta. Cu 35 de lei se poate închiria o bicicletă de la 9:00- 21:00. Pedalând, cu o hartă în braţe, străini de pretutindeni caută Muzeul Satului sau Gradina zoologică.  „Încă nu am introdus anul acesta bicicletele, dar o vom face la începutul lunii aprilie. Ne aşteptăm să existe cerere de închiriere, pentru că anul trecut din cele 11 biciclete, cam nouă se închiriau în fiecare zi. Acum că vor fi mai multe piste în Sibiu, o să crească cererea, dar cineva trebuie să promoveze aceste trasee şi să vorbească despre avantajele pe care le aduc” spune  Claudiu, unul dintre angajaţii Centrului de informare.

Tinerii şi copiii investesc cel mai mult în acest sport. Remus P. are bicicletă de când era „prea mic ca să ajungă la pedale”. Acum are 14 ani. În fiecare zi, împreună cu cel mai bun prieten Adi, merg să cutreiere oraşul, pe pista de biciclete, dar mai ales prin centru şi prin parcuri. „E bine să avem piste. Noi mai mult hoinărim, prin Sub Arini, pe lângă bloc, ne mai întrecem. Nouă nu ne sunt neapărat necesare pistele, dar pentru cei mai în vârstă sau pentru turişti sunt bune.” spune Remus.

Amenajarea pistelor de biciclete va începe în cursul săptămânii viitoare. Realizarea tronsoanelor constă în delimitarea pistelor pe partea carosabilă, cu vopsea roşie. Lungimea totală a pistelor va fi de aproape 35 de km, iar pistele vor fi amenajate pe partea carosabilă a străzilor din Sibiu, scopul final fiind acela de a conecta toate cartierele cu centrul oraşului. Potrivit planului întocmit de primărie, punctul central al reţelei de piste este Piața Unirii, de la care pornesc principalele patru ramificații către Guşterița, Broscărie, ieşirea spre Răşinari şi cea înspre Sebeş.

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim

Comentarii

comentarii

4 opinii

 1. Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

 2. Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

  hi,hi

  Precis de aia isi cumpara sibienii biciclete ca a anuntat ala ca face piste! Si masini tot de aia cumpara sibienii ca a anuntat guvernul ca face autostrada Sibiu – Orastie. Cu ce ati spus ca va ocupati voi astia cu blogul de aici, sunteti ziaristi? Nu prea se vede…

 3. Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

 4. Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

  mara

  sigur de aia cresc vanzarile nicidecum ca vine primavara….mai vedem cum o sa fie cand traficul de pe alba iulia o sa fie de cosmar si o sa moara cativa biciclisti pe pistele de banda intai….

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Turnul Sfatului Online
 • Sibiu
 • Contact