Vineri,
29.03.2024
Parțial Noros
Acum
14°C

Iasi: un tramvai fara frane a spulberat sase masini. Prima masina lovita a fost ”taiata in doua”


O persoană a murit, iar mai multe au fost rănite, luni după-amiază, după ce un tramvai a deraiat şi a lovit mai multe maşini, în municipiul Iaşi, relatează Mediafax.

Accidentul s-a petrecut luni după-amiză, în zona "Fundaţie", o zonă intens circulată din municipiul Iaşi, după ce un tramvai al regiei locale de transport a intrat într-o coloană de maşini care erau oprite, pe linia de tramvai, la semafor. Astfel, tramvaiul, care era plin cu pasageri, a lovit din spate două autoturisme, iar acestea la rândul lor au ricoşat în alte trei autoturisme. În cele din urmă, tramvaiul s-a oprit într-un autobuz plin cu călători.

În urma accidentului, o persoană a murit, rămânând prinsă, într-o maşină, sub tramvai. Alte trei persoane au fost rănite grav, fiind transportate la Spitalul "Sf. Spiridon" şi la Spitalul de Neurochirurgie din municipiu. De asemenea, alte câteva persoane au fost rănite uşor, însă au refuzat transportarea la spital.

Tramvaiul implicat în accident face parte dintr-un lot de tramvaie donat de statul elveţian în decembrie 2010 şi avea revizia tehnică făcută în luna martie, a declarat viceprimarul Romeo Olteanu.

Acest tip de tramvaie a fost fabricat în 1973 şi modernizat după 1990, putând transporta 221 de călători (54 locuri pe scaune şi 167 în picioare).

Vatmanul tramvaiului care a lovit cinci autoturisme oprite la semafor, în zona centrală a municipiului Iaşi, provocând moartea unei persoane şi rănirea altor trei, a mai fost implicat într-un accident, în august 2010, fără să fie înregistrate victime.

Vatmanul are 35 de ani şi lucrează de peste zece ani la Regia Autonomă de Transport Public (RATP) Iaşi.

Viceprimarul municipiului Iaşi, Romeo Olteanu, declara că vatmanul este audiat de poliţişti pentru a fi stabilită cauza accidentului.

"Nu ştim deocamdată dacă tramvaiul a rămas fără frâne sau dacă vatmanul a forţat trecerea semaforului pe culoarea galbenă. În zona în care s-a produs accidentul sunt două benzi de circulaţie, una pentru maşini, iar cealaltă rezervată pentru tramvaie. Teoretic, maşinile nu aveau ce căuta pe banda tramvaiului, dar din păcate această regulă nu este respectată, şoferii grăbiţi ocupând banda respectivă", a declarat viceprimarul municipiului Iaşi.

Tramvaiul a fost repus pe şine cu ajutorul unei macarale şi a fost dus în depoul regiei locale de transport, unde va fi sigilat.

De asemenea, echipele de intervenţie au reuşit să scoată de sub tramvai şi persoana care şi-a pierdut viaţa în accident. Acesta se afla la volanul maşinii care în urma impactului cu tramvaiul s-a rupt în două, o parte rămânând prinsă sub mijlocul de transport, iar cealaltă parte fiind proiectată pe stradă.

Victima este agentul-şef Dănuţ Condurache din cadrul Penitenciarului Iaşi, care se afla într-un autoturism de serviciu împreună cu o asistentă medicală.

"Agentul Dănuţ Condurache era cu maşina de serviciu a penitenciarului, fiind însoţit de o asistentă medicală. Lucra de 11 ani în cadrul penitenciarului. El a murit pe loc, iar asistenta medicală a suferit o fractură de bazin, fiind transportată la Spitalul Spiridon din Iaşi", a declarat pentru corespondentul Mediafax, Marius Vulpe directorul Penitenciarului Iaşi.

Foto: Bună ziua, Iași

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Comentarii

1 comentarii

XNGoLERI

Acum 12 ani

In awe of that anwser! Really cool!
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus