Joi,
28.03.2024
Partial Noros
Acum
17°C

Ancheta a ISJ Sibiu la o scoala unde directoarea este acuzata ca a agresat mai multi elevi

 Inspectoratul Şcolar Judeţean (ISJ) Sibiu a început, miercuri, o anchetă, după ce 20 de părinţi ai unor elevi de clasa a III-a au reclamat-o pe directoarea unei şcoli din municipiul Sibiu că i-a tras de păr pe copii, i-a împins pe scări şi le-a adresat cuvinte jignitoare.

Un număr de 20 de părinţii ai unor elevi de clasa a III-a ai Şcolii Generale Nr. 8 din municipiul Sibiu au depus o reclamaţie la ISJ Sibiu în care susţin că, înaintea unei ore de sport, directoarea şcolii i-a scos cu forţa pe copii în recreaţie, iar pentru că aceştia nu doreau să iasă în curtea şcolii cadrul didactic i-ar fi tras de păr, i-ar fi împins pe scări şi le-ar fi adresat cuvinte jignitoare.
"Fetiţa mea a venit foarte marcată acasă şi foarte supărată că ea nu mai merge la şcoală, că îi este frică de doamna directoare. Foloseşte nişte cuvinte foarte urâte. Este inadmisibil din partea unui cadrul didactic să îi facă pe copii handicapaţi, boi, proşti. Fetiţa mea a fost în grupul împins de dânsa pe scări şi a ajuns cu pieptul în clanţa de la uşă", a declarat, miercuri, corespondentului Mediafax, Luminiţa Iordan, una dintre mamele care au depus reclamaţie la ISJ.
O altă femeie, mama unui băieţel cu probleme locomotorii, pe care îl ajută la orele de sport, susţine că a fost martoră la incident.
"Am fost prezentă în clasă. Am văzut-o când l-a luat de păr pe un băieţel. Copiii au ieşit apoi pe coridor şi nu am mai văzut exact ce s-a întâmplat pentru că eram procupată cu copilul meu. Am auzit însă când le-a adus insulte copiilor. I-a jignit, făcându-i nesimţiţi şi spunându-le că nu sunt bine crescuţi şi nu sunt educaţi. Copilul meu a început să plângă, fiind traumatizat de ceea ce s-a întâmplat", a spus femeia.
Directoarea şcolii neagă toate acuzaţiile şi spune că doar a ridicat vocea la copii, pentru că aceştia nu au vrut să iasă din clasă în timpul pauzei.
ISJ Sibiu a început o anchetă pentru a stabili ce s-a întâmplat.
"Părinţii au sesizat că directoarea a avut o atitudine necorespunzătoare actului didactic şi în relaţia cu elevii. Adevărul este, probabil, undeva la mijloc, dar limbajul care trebuia folosit, atitudinea trebuia să fie una constructivă. Deja a fost repartizată această sesizare a părinţilor către inspectorul care răspunde de unitatea de învăţământ. Va merge să discute cu colectivul de elevi, cu profesorul de educaţie fizică şi, evident, cu directorul şcolii", a declarat corespondentului Mediafax inspectorul şcolar general, Constantin Gorun.
Potrivit acestuia, în urma anchetei se va stabili dacă se impun măsuri împotriva directoarei şi care vor fi acestea.

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Comentarii

10 comentarii

mariana giltz

Acum 13 ani

mafiotul de gorun s-a antepronuntat. cine il va demasca pe porcul asta?
Raspunde

radu

Acum 13 ani

sa se vada cine a instigat: invatatoarea clasei,un geniu neinteles
Raspunde

opinia mea

Acum 13 ani

eZact !!! Miroase de la o posta a facatura.....cunoastem !!!!
Raspunde

mirulescu

Acum 12 ani

pana la urma vom fi palmuiti noi de elevi si atunci. . . poate cei care acum ancheteaza vor fi la catedra si vor vedea altfel lucrurile. La fel si parintii ,ar trebui sa se gandeasca mai bine cum isi educa copiii
Raspunde

Georg

Acum 12 ani

Cum vreti sa fie altfel tratamentul intr-o asa-zis scoala care arata ca o inchisoare? Ia priviti poza.. AICI ESTE INCHISOARE...
Raspunde

Muad\'dib

Acum 12 ani

ca proaspat absolvent al liceului, pot sa ma pronunt asupra sistemului de invatamant ca este o gluma si ca majoritatea profesorilor (da, probabil si dumneavoastra) sunt niste incompetenti care ne mananca timpul si care isi varsa frustrarile pe noi. Oricum nu mai e nici un secret ca profesorii din liceu sunt elevii mediocrii de altadata, lucru pe care ni l-au demonstrat la fiecare ora.
Raspunde

pt 6

Acum 12 ani

Frustrarile nu se varsa , ele n-au stare de agregare,domnule ...proaspat absolvent de liceu ! Si acum, raspunde-mi cu niste injuraturi , nu te lasa !!!!!Da tot ce poti !
Raspunde

ohqxgem

Acum 12 ani

8U0G3y ***\"***pyxuazwflvmt.com/\">pyxuazwflvmt</a>, [url=***dmywaveczkme.com/]dmywaveczkme[/url], [link=***ysytqhevpwyu.com/]ysytqhevpwyu[/link], ***ocmjeiswgmxx.com/
Raspunde

URSA

Acum 12 ani

iN GENERAL, IN RECREATIE ELEVII IES AFARA PENTRU A SE AERISI CLASA. IN RECREATIE SUNT SUPRAVEGHEATI DE PROFESORUL DE SERVICIU, IN CLASA NU. INVATATOAREA ARE SI EA NEVOIE DE O PAUZA DE 10 MINUTE, PT. A SE PREGATI PENTRU ORA URMATOARE. NU INTELEG DE CE ELEVII REFUZA SA IASA AFARA CU INSISTENTE. ESTE REGULAMENTUL DE ORDINE INTERIOARA SI EI TREBUIE SA-L RESPECTE!! NU ESTE CORECT CE S-A INTAMPLAT, DAR SA TE OPUI UNUI CADRU DIDACTIC.. UNDE SUNT CEI SAPTE ANI DE ACASA? NORMAL CA LE-A SPUS NEEDUCATI . AU FOST OBRAZNICI.
Raspunde

Vivi

Acum 12 ani

oh haideti sa fim seriosi! nu e normal ca niste copii sa fie obligati sa iasa in pauza afara. din moment ce nu au un loc inchis in care sa nu bata vantul, sau sa nu fie frig, nu e normal sa-i obligam sa iasa afara. pe noi nu ne-a obligat nimeni sa iesim in pauze nici in scoala primara, nici generala, nici in liceu, si pentru aia am ajuns bine. chiar daca majoritatea pauzelor le-am petrecut in clasa fiind mai sensibila la raceli si altete... in concluzie, cand scoala le poate oferi un spatiu inchis in care sa-si petreaca pauzele, ca sa se aeriseasca salile de clasa, profesorii nu au decat sa-i scoata din clase, dar pana atunci sa-si vada de treaba lor... in fumoare sau in orice sali inchise si ferite de frig stau ei in pauze, si sa-si tina gura si problemele pentru ei. cat despre fenomenul acesta care i-a bruscat pe copii sa-si piarda locul de munca, fara drept de reangajare in domeniu. o astfel de persoana nu are ce cauta in preajma copiilor. daca unul dintre cei bruscati era copilul meu, o lua mama naibii pe respectiva dascalita.
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus