Joi,
28.03.2024
Partial Noros
Acum
18°C

Update. AJTS reactioneaza. "Progres" la Asociatia Judeteana de Turism: au descoperit internetul.

În urma publicării articolului referitor la activitatea recentă a Asociaţiei județene de turism Sibiu, directorul executiv al acesteia, Simina Manea, a precizat, printre altele, că site-ul instituției este în atenția lor, fiind depus un proiect pentru obținerea unei finanțări europene în acest sens.

Redăm, integral, reacțiile celor de la AJTS.

Metoda noastră de lucru, cu ușurință denigrată de către dumneavoastră, a fost foarte apreciată de beneficiarii documentelor transmise de noi, deoarece pliantele-instrument create pentru agențiile de turism (ex. pliant cu toate structurile de cazare, agenda evenimentelor 2011) și ofertele turistice ale operatorilor locali au fost mult mai țintit distribuite. Nu în ultimul rând, metoda a fost aleasă și pentru a reduce consumul de hârtie.În ceea ce privește website-ul asociației, am fi apreciat dialogul cu noi pentru a cunoaște realitatea acestui subiect.

In primul rând, portalul 3D nu a ținut niciodată de competența asociației. Asociația nu a coordonat realizarea acestui proiect și nu a fost mandatată să preia administrarea acestui portal.

Suntem însă perfect de acord cu dumneavoastră că se impunea crearea unui website turistic pentru județul Sibiu. Aceasta nu înseamnă că nu s-au făcut demersuri pentru realizarea sa. Astfel, anul trecut asociația a depus un proiect de promovare turistică a judeţului pentru finanţare prin Programul Operaţional Regional, axa 5.3, care prevede realizarea website-ului, alături de alte instrumente de marketing a destinației turistice.

Procedura de evaluare a unui astfel de proiect fiind lungă și dată fiind urgența creării unui portal al destinației, s-a hotărât ca proiectul de website să fie acoperit din bugetul de funcționare pentru anul 2011. Termenul de depunere a ofertelor pentru acest proiect a fost vineri, 18 martie.

Dacă doriți să cunoașteți în mod real modul de lucru și activitatea asociației, suntem întotdeauna deschiși la colaborare și la dialog constructiv”, semnează Simina Manea.

Turnul Sfatului reamintește faptul că AJTS a fost implicat, cel puțin la partea de promovare, în eșecul numit sibiu3d.ro, proiect finanțat de Agenția națională de turism cu 60.000 de euro. De exemplu, evenimentele de lansare a acestui ”portal” au avut drept amfitrioni conducerea Consiliului Județean Sibiu și conducerea Asociației județene de turism Sibiu.

Citiți mai jos articolul publicat inițial

Asociația Județeană de Turism Sibiu – instituție finanțată din bugetul Consiliului Județean -  anunță că, de acum înainte, a găsit o nouă metodă de lucru pentru promovarea ofertelor turistice ale județului Sibiu: internetul.
Anunțul a fost făcut în cadrul unui comunicat de presă referitor la participarea AJTS la un târg de turism organizat la București, unde Sibiul a fost reprezentat ” în cadrul standului comun al Federaţiei Asociaţiilor de Promovare Turistică (FAPT) alături de ceilalţi membri”.  În cele patru zile ale târgului Holiday Market, reprezentanții AJTS au numărat că pe la standul Sibiului au trecut 1600 de vizitatori, ”reprezentanţii AJTS stabilind 150 de contacte cu agenţii de turism din ţară, dar și din străinătate, transportatori, ghizi, organizatori de evenimente, publicaţii de profil și reprezentanţi mass-media”.
În fine, cei de la Asociație amintesc și de noile abordări în ceea ce privește promovarea turismului sibian.  ”Ca metodă nouă de lucru, reprezentanţii AJTS au preluat adresele de email ale agenţiilor de turism (și nu numai) cărora le-au trimis ulterior, în format electronic, pliantele cu structuri de cazare și cu agenda evenimentelor, cele două circuite ‑ unul local «La plimbare prin Avrig», unul regional «Măgura Ghioceilor»‑ și ofertele operatorilor”, se mai arată în comunicatul Asociației.
Site-ul AJTS (www.sibiu-turism.ro), în schimb, este într-un format ”în construcție” încă din 2007. Pe pagina amintită singura informație este, de fapt, o broșură de prezentare, pe scurt, a județului Sibiu.

Internetul ”de căruță”

Site-ul ineficient al AJTS Sibiu nu este singura ”experiență nefericită” în materie de on-line, finanțată de Consiliul Județean Sibiu și implementată prin intermediul AJTS. În vederea anului cultural 2007, CJ Sibiu a finanțat un ”portal 3D” al Sibiului. În urma proiectului ar fi trebuit ca orice locuitor al planetei, de oriunde prin intermediul internetului să ”se plimbe prin Sibiu, să descopere clădirile, să descopere istoria orașului”. Alături de această ofertă, mai erau promise la lansarea portatului ”un software interactiv de film care permitea realizarea unor trasee și circuite în cadrul orașului, un software de prezentare a imaginilor din oraș și din județ, un soft de comunicare între centrele de informare turistică care vor avea cu toate acest portal 3 D precum și interfaţa web pentru întreg portalul”.
În locul acestor promisiuni, oricine poate vedea ce a mai rămas din www.sibiu3d.ro: un site cu aproape zero informații, lăsat de izbeliște după cum a dat să se termine finanțarea. Secțiunea  ”Scurt istoric Sibiu” nu are conținut nici pentru varianta în limba română, darmite pentru paginile în engleză, germană sau franceză.
Mult-promisa și lăudata plimbare virtuală ”3D” prin Capitala Culturală Europeană 2007 s-a concretizat într-un îndoielnic executabil de 180 de Mb, a cărui singură ”patină tridimensională” este, de fapt, o amatoricească înjghebare a Pieței Mari a Sibiului (foto).

 

Notă: În articolul inițial, AJTS apărea, greșit, drept Agenția Județeană de Turism Sibiu și nu Asociația Județeană de Turism, așa cum este corect.

 

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Traian Deleanu

de Traian Deleanu

Investigații, Administrație
Telefon:
0740 039 148
E-mail: traian[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

5 comentarii

vio

Acum 13 ani

He, he site-ul respectiv a costat 60000 euro, a fost facut de o firma legata strans de unii din sefii de atunci ai CJS si a iesit cea mai mare prostie de pe piata. Iar asa zisa Agentie Judeteana de Turism exista doar cu numele si cu biroul imens in care se lafaie doua cucoane pe bani publici. Activitate=0
Raspunde

garda de fier

Acum 13 ani

BOULE sibiu3D nu are nici o legatura cu AJTS informeazate inaite sa scri ceva incompetentule. Sibiul nu da 2 bani pe voi parazitilor. Din intamplare le cunosc pe fetele de la AJTS sunt niste persoane incredibile, ce fac ele acolo nu ai face tu in o mie de ani. Papa lapte ce esti.
Raspunde

frumos ar fi

Acum 13 ani

sa va comportati asa cum v-am simtit de prima data ca niste profesionisti si sa probati cele spuse de dumneavoastra . imi place la maxim publicatia online turnul sfatului dar aici nu va dau dreptate !! AJTS pe langa faptul ca are 3 fete foarte operative si profesioniste este implicat in activitati de voluntariat ...foarte frumoase. Si numai din curiozitate sa mergeti si sa va informati legat de activitatea AJTS ...eu zic ca o sa va placa ce fac !!! spor la scris si ... anchete :)
Raspunde

GHIDUL

Acum 13 ani

Dle.T,D.-daca vrei sa faci ceva pt,turismul sibian -ar fi si timpul - \" rupe lantu\" si umbla in peisaj,pe la cele 16 CIT-uri si primariile care nu le lasa sa faca ce trebuie si la CJ care nu le poate sau nu vrea sa le coordoneze unitar,vezi apoi cine functioneaza acolo si ce infoprmatii sunt capabile sa ofere.Presa sibiana in ansamblu are mari carente in tratarea subiectului care a facut TOTUS cunoscut spatiul acesta in lume.Nu am vazut -in ultimi 10 ani- o anliza pertinenta pe aceasta tema,nu am citit un semnal privind starea jalnica a turismului in Marginimea care a primit \"Marul de aur\",a poluarii prin turism pe DN7C spre ex.in ariile protejate (Pad.Dumbrava,Suvara Sasilor etc,etc).Nu cunosc macar un singur redactor sibian care sa se fi specializat in problemele turismului,care sa stie macar jumatate din valorile naturale si antropice din judet.S-a scris undeva -spre ex.- despre Administratia Sit.Natura 2000 care functioneaza de ceva timp pt.Mtii. si Piemontul Fagaras ?A publicat cineva opiniile factorilor de decizie in domeniul turismului sb.? Ale primarulu;.pres.-lui CJ;,ale membrilor consiliilor locale? Va asteapta mii de subiecte si puteti solutiona probleme de eficienta pt.turismul ns. care are excelente sanse.Sa privim deci la ce facen noi si cu asa ceva sa ne raportam la cele 3 care \"se lafaie pe bani ..\"
Raspunde

jaco

Acum 13 ani

V-ati invatat sa tocati banii statului, pute, pute da-i caldut! La munca, panaramelor!
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus