Joi,
28.03.2024
Cer Senin
Acum
13°C

Mediasul va primi un ”pian calator” de la Societatea de Radiodifuziune

Pianistul Horia Mihail (foto) – solist concertist al Orchestrelor şi Corurilor Radio – va efectua un turneu de recitaluri, în 12 oraşe din România – la finalul turneului, pianul călător va fi donat pentru dotarea Sălii Traube, din Mediaș.
”Pianul va călători alături de Horia Mihail în oraşe care nu dispun la această dată de un instrument performant pentru concerte: Hunedoara, Deva, Alba Iulia, Dumbrăveni şi Mediaş. La sfârşitul turneului, în data de 21 aprilie, pianul de concert va ajunge la Mediaş, unde va fi predat autorităţilor locale în cadrul unei ceremonii urmată de ultimul recital al turneului. Instrumentul va fi dat  în folosinţă comunităţii locale a oraşului Mediaş de către Societatea Română de Radiodifuziune”, se arată într-un comunicat al organizatorilor. Potrivit acestora, pianul va fi donat administrației din Mediaș pe 21 aprilie, moment în care va avea loc și ultimul recital din cadrul turneului. Pe 1 aprilie, pianistul Horia Mihail va susține un concert și la Sibiu, la Sala Thalia.
Turneul are urmărește a marca împlinirea a 200 de ani de la naşterea lui Franz Liszt: va fi urmat exemplul compozitorul maghiar care între anii 1846 şi 1847 susţinea concerte în ţările române pe un pian Erard ce-l însoţea peste tot.
Recitalul care marchează începutul turneului şi totodată plecarea unui pian de concert spre o destinaţia finală, va avea loc în capitală, la Sala Radio pe 15 aprilie. Primele şapte concerte ale turneului vor anunţa cea de a doua parte a proiectului, cea a pianului itinerant.
 „Este un proiect care are susţinerea Radio România pentru cel puţin 3 ediţii aşa că va fi şi „Pianul Călător II”  şi cu siguranţă  „Pianul Călător III în 2013. Este o experienţă nouă, turnee am făcut, recitaluri solo am făcut, concerte solo am făcut, foarte multe, însă un astfel de turneu este o premieră pentru mine, categoric există un alt gen de emoţie”, a declarat Horia Mihail.
Programul turneului va cuprinde în exclusivitate muzică scrisă de  Franz Liszt, iar oraşele prin care va trece sunt Sibiu – 1 aprilie, Braşov – 3 aprilie, Cluj-Napoca – 4 aprilie, Baia Mare – 7 aprilie, Târgu Mureş – 10 aprilie, Iaşi – 12 aprilie, Bucureşti – 15 aprilie, Hunedoara – 17 aprilie, Deva – 18 aprilie, Alba Iulia – 19 aprilie, Dumbrăveni – 20 aprilie şi Mediaş – 21 aprilie.

 

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Dorina Nitu

de Dorina Nitu

Social
Telefon:
0742 381 305

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus