Joi,
28.03.2024
Partial Noros
Acum
17°C

Filmwerkstatt / Atelier de film

Mädchen in Uniform (1958) 

Regia: Géza von Radványi
 
Joi, 7 aprilie 2011, ora 18:00
(str. G-ral Magheru nr. 4)
 
Seria de filme iniţiată anul trecut de Centrul Cultural German Sibiu, Lectoratul DAAD al Universităţii "Lucian Blaga" Sibiu și Academia Evanghelică Transilvania va fi continuată și pe parcursul anului 2011. Prin intermediul unor filme de referință din domeniul filmului german vom prezenta publicului figuri celebre ale marelui ecran din trecut și de astăzi. De la Marlene Dietrich până la Fatih Akin, Îngeri, hoinari și femei fatale ne vor însoți pe acest drum prin istoria cinematografiei germane. 
 
Joi, 7 aprilie 2011, la ora 18:00, la Centrul Cultural German Sibiu va fi prezentat filmul MÄDCHEN IN UNIFORM (FETE ÎN UNIFORMĂ) (1958).
 
Romy Schneider a fost un idol al cinematografiei germane la începutul celei de-a doua jumătăți a secolului 20. În rolul împărătesei Sissi ea a devenit renumită la nivel mondial. Mädchen in Uniform (Fete în uniformă) (1958), o prelucrare a filmului cu acelaşi nume din anul 1931, ne prezintă o Schneider tânără în rolul unei fete de viță nobilă într-un internat cu reguli foarte stricte. Romy Schneider reușește împreună cu Lili Palmer și sub regia lui Géza von Radványi să ne transpună în Prusia din jurul anului 1910. O lume dominată de ordine și disciplină, o lume marcată de o conducere autoritară în care rolul tradițional al femeii este clar definit. Iar când în această lume se ivește iubirea trebuie să apară și conflictul.
 
Vă invităm cu drag la serile de film de la Centrul Cultural German Sibiu pentru a vă întâlni cu figuri celebre ale filmului german!
 
Filmul Mädchen in Uniform nu este recomandat minorilor sub 12 ani.
Intrarea este liberă.

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus