Vineri,
29.03.2024
Cer Senin
Acum
20°C

Galeria de Arta ATRIUM: Expozitie de fotografie

Atrium Classic Cafe vă invită marţi, 5 aprilie, ora 19.00, la vernisajul expoziţiei de fotografie a lui Claudiu Fabian Milea.

 
Și-a descoperit pasiunea pentru fotografie în atelierul foto înjghebat de tatăl său în pivnița blocului, dar şi-a cultivat-o umblând pe coclauri, cu bocancii în picioare și cu rucsacul în spate.
 
Claudiu Fabian Milea este un tânăr fotograf care a adus Sibiului încă din studenție distincții fotografice, precum medalia de aur la Salonul Internațional de Artă Fotografică din Brașov. Au urmat alte premii ca răspuns la pasiunea cu care lucrează, care l-au consacrat pe Fabian în arta fotografică din România.
 
Nu este omul care sa te copleșească cu sfaturi, dar daca îl întrebi cum se poate transforma o poză într-o fotografie, îți va răspunde că sunt necesare trei ingrediente: „omul potrivit, la locul potrivit, în momentul potrivit. Dacă doar una dintre aceste trei condiții nu este îndeplinită, atunci totul se reduce la o poză, de multe ori banală“. 
 
Ca membru al fotoclubului sibian Orizont, Fabian vrea să aducă tinerilor cât mai aproape arta fotografică. Fotoclubul organizează dese ieșiri în natură, munții Cindrel și Mărginimea Sibiului fiind surse originale și inepuizabile de bucurii fotografice. 
Fabian este de părere că un echipament foto scump nu te face fotograf, aparatul este doar mijlocul de a capta imaginea, este doar o unealtă, care nu înseamnă nimic, dacă nu există dorință, pasiune și dăruire. 
 
Fotografia de iarnă este specialitatea lui Fabian. Este însă un gen mai dificil de abordat, întrucât frigul afectează atât tehnica fotografică prin scăderea duratei de viață a acumulatorilor, sau prin aburirea opticii, dar afectează și fotograful prin dexteritatea redusă datorată mânușilor sau a degetelor înghețate, sau a zăpezii mari, care face deplasarea anevoioasă. Fabian recomandă însă o pereche de parazăpezi de nădejde, bocanci impermeabili, un ceai fierbinte și o dorință de a fotografia, la fel de fierbinte ca și ceaiul din termos. Astfel au luat ființă peisajele sale de iarnă cele mai apreciate.
 
Vernisajul expoziției personale de fotografie va avea loc în date de 5 aprilie 2011, la ora 19, în Atrium Classic Cafe. Vă așteptăm cu drag.

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus