Vineri,
29.03.2024
Cer Senin
Acum
12°C

Sibiul participa, in premiera, la Festivalul de foarte scurt metraj "Tres Courts"

Sibiul va participa, în premieră, în perioada 6 - 8 mai, la Festivalul de foarte scurt metraj "Tres Courts", în cadrul căruia vor fi prezentate, la Centrul Cultural "Habitus", zeci de filme realizate de profesionişti sau de tinere talente, transmite coresponentul Mediafax.

Potrivit unui comunicat de presă transmis, vineri, de Institutul European pentru Intinerarii Culturale, cea de-a XIII-a ediţie a Festivalul de foarte scurt metraj "Tres Courts" va avea loc, în perioada 6 - 8 mai, în mai multe oraşe din lume şi din România.
"Unic în lume, acest festival promovează filmele de foarte scurt metraj, de maxim trei minute, realizate de profesionişti confirmaţi sau de talente încă nedescoperite, uneori cu mijloace derizorii. Aceasta nu îl împiedică însă să fie un eveniment mondial inovator, care aduce în atenţia publicului numeroase tinere talente şi promovează diversitatea culturală, de la Paris la Singapore, trecând prin Cluj-Napoca, Rio, Tel Aviv şi Ramallah", se arată în comunicat.
Potrivit sursei citate, în 2011, mai multe oraşe s-au alăturat, în premieră, acestui festival, printre acestea fiind Sibiu şi Bratislava.
La Sibiu, filmele vor fi prezentate la Centrul Cultural "Habitus", situat în centrul oraşului, sub Biserica Catolică, intrarea fiind liberă.
Potrivit organizatorilor, acest festival de film se adresează tuturor vârstelor, incluzând un modul de filme pentru copii.
Organizatorii evenimentului sunt Centrul Cultural Francez din Cluj-Napoca şi Institutul European pentru Itinerarii Culturale.
Partenerii festivalului sunt Ambasada Franţei din România, Asociaţia Judeţeană de Turism Sibiu, Asociaţia de prietenie "Ille et Villaine" din Sibiu şi Centrul Cultural "Habitus".

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus