X

Istoria nu tine loc de management

Traian Deleanu

 

Hilarius Johannes Konstantin Schmidt e numele ales de directorul Festivalului de Jazz de la Sibiu. Își permite să fie țâfnos și să trateze de sus pe cei care nu îi sunt pe aceeași lungime de undă. Conduce un Festival cu o tradiție de aproape 40 de ani, își permite. Chiar să și înjure pe mail un muzician care a îndrăznit să i se adreseze impertinent, din punctul lui de vedere. Problema lui Schimdt, până la urmă.
Cu toate acestea, în săptămâna de dinaintea ediției din acest an Hilarius Johannes Konstantin Schmidt împărțea fluturași cu programul Festivalului. În timpul unui eveniment din holul Facultății de Inginerie, eu am primit două programe. Să fie primit. Doar că nu mă așteptam ca un director de talia unui festival precum cel de la Sibiu să nu aibă altceva mai bun de făcut decât să împartă fluturași. Cu trei zile înainte de primul concert. Cu trei zile înaintea unei săptămâni de Festival.
Ediția din acest an a fost una cel puțin ștearsă din punct de vedere al promovării. Probabil de aceea nici nu s-a înghesuit lumea în Music Pub, locul unde a ales directorul Schimdt să organizeze primele zile. Festivalul care în alți ani devenea subiectul principal de discuție în centrul orașului, a devenit acum un eveniment de pub (cu tot respectul pentru Music Pub, vorba unui prieten – ei n-au nicio vină). Poate asta este intenția celor care susțin acum Festivalul, să reducă dimensiunile evenimentului. Deși mă îndoiesc.
Cum încep să mă îndoiesc și de calitățile managementului Festivalului de Jazz. Care acum se văd, când criza a tăiat din sumele generoase venite din bugetele publice și private.  Un eveniment cultural de aproape 40 de ani are nevoie, în continuare, de muncă. De management, nu de împărțit fluturași prin centrul Sibiului.
Evident, până la urmă, fiecare își conduce ograda cum crede de cuviință. Doar că – și nu sunt singurul care crede acest lucru – Festivalul de Jazz de la Sibiu suferă tot mai mult. Hilarius Johannes Konstantin Schmidt decide.

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim

Comentarii

comentarii

6 opinii

 1. Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

 2. Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

 3. Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

  ilar

  Cind excentricul Titi Stoiculescu a implinit cincizeci si ceva de ani a decis ca numele oltenesc mostenit de la tatal sau nu e avantajos si ca ceva nemtesc ar suna mai bine. Si uite asa si-a schimbat numele in Hilarius Johannes Konstantin Schmidt. Cine l-a cunoscut si inainte stie ca e aceeasi Marie cu alta palarie, nu va asteptati la minuni e tot Titi.

 4. Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

  rali

  evident ca nu poate fi decat oltean sau moldovean, ardelenii in general si nemtii in special sunt dati in plm de grozavi ce sunt. de pilda joha zis imaculatul, care a sterpelit fara scrupule case apartinand sasilor si svabilor plecati inainte de 1989.

 5. Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

  ilar

  Aici nu e vorba despre cine e mai grozav, ardelenii sau oltenii ci despre cum incearca unii sa para ceea ce nu sint. Nae Ionescu este creatorul Festivalului de Jazz de la Sibiu si tot pe vremea lui festivalul a atins superlativul. Pe el nu l-a deranjat numele lui oltenesc. Si nici pe mine! :-)

 6. Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Turnul Sfatului Online
 • Contact