Vineri,
29.03.2024
Parțial Noros
Acum
14°C

Peste 200 de rideri s-au inscris deja la cea de a opta editie a Red Bull Romaniacs

 

Cu mai puțin de două luni înaintea startului ediției din 2011, peste 200 de rideri din 30 de țări s-au înscris în cel mai dificil raliu hard enduro din lume. Anul acesta, Red Bull Romaniacs va debuta pe 16 iulie la Sibiu cu tradiționalul Prolog din centrul orașului, urmând ca finișul competiției să fie consemnat, în Piața Mică din Sibiu, pe 20 iulie.
 
Popularitatea la nivel global a celui mai dificil raliu hard enduro din lume este încontinuă creștere, iar acest lucru nu se vede doar în numărul mare de concurenți înscriși până pe 20 mai ci și din numărul țărilor în care se difuzează imagini de la Red Bull Romaniacs. Ediția din 2010 a fost ilustrată la nivel global în peste 1377 ore de transmisie tv, iar numărul țărilor care au preluat competiția a fost de 211.
Cu alte cuvinte, ediția cu numărul șapte a hard enduro-ului din Carpați a ajuns atât în Europa cât și în America, America Latină, Asia, Africa, Australia și Noua Zeelandă. 
 
În 2011, organizatorii competiției coordonați de Martin Freinademetz, multiplu campion mondial de snowboard care în 2004 a îndrăznit să pună bazele acestui hard enduro, au pregătit trasee pe care nu s-a mai mers până acum. Aceste zone noi incluse în rutele Red Bull Romaniacs se datorează și inițiativei de a ajunge pe 19 iulie la Orăștie. 
 
Și în acest an concurenții vor avea în medie, în funcție de clasă (Pro,Trial, Extrem Single, Extrem Team, Hobby Single,Hobby Team)  între 100 și 200 de km de traseu în zilele din munți.
 
Competiția va debuta pe 15 iulie cu verificările administrative și tehnice. Pe 16 iulie se dă startul oficial în raliu cu sesiunea de calificări pentru Prolog , programată începând cu ora 09.00. La ora 14.00 pe B-dul Coposu din centrul Sibiulu vor răsuna motocicletele riderilor calificați pentru Prolog. De la fiecare clasă pentru Prolog se califică primii 16 piloți, iar timpul obținut este luat în calcul pentru stabilirea ordinii de start de duminică 17 iulie.
 
Ca și anul trecut, în 2011 se va merge prin Munții Cindrel, Făgărași, Lotrioara  iar prima zi de hard enduro este duminică,  17 iulie, când se va ajunge în Cindrel. Spectatorii au câteva puncte extrem de interesante unde pot vedea de ce se spune că dacă ai ajuns la finișul Red Bull Romaniacs, mai ales la clasa Pro ți-ai depășit limitele.  Pe 18 iulie se va merge în Făgărași, iar marți se va părăsi zona Sibiului
pentru a ajunge la Orăștie.
 
Așa cum a început, raliul hard enduro se va încheia în oraș doar că de această dată se va merge în centrul istoric al Sibiului. În Piața Mică, la Podul Mincinoșilor vor ajunge cei care au rezistat la sutele de kilometri de hard enduro. Finișul raliului este programat în jurul orei 14.00.
 
Fanii pot să își urmărească favoriții accesând începând cu prima zi în munți (duminică 17 iulie) www.redbullromaniacs.com. Pe site va fi disponibilă opțiunea live tracking, unde introducând numărul pilotului favorit fanii vor putea vedea unde se află acesta pe traseu.
 
Printre piloții cu cele mai multe vizionări pe live tracking se vor afla și în acest an: Chris Birch (Noua Zeelandă, Pro) – câștigătorul ediției din 2010, Andreas Lettenbichler (Germania, Pro) – câștigător al ediției din 2009, Graham Jarvis (Marea Britanie, Pro) – câștigătorul ediției din 2008 a RBR, câștigător al The Tough One în 2011, Emanuel – Mani- Gyenes (România, Pro) – câștigător al RBR la clasa Experți Echipe în 2005 și 2006, câștigător al clasei Maraton în Dakar 2011, Dani Oțil/Krisztian Nagy (TipTil Team) cea mai cunoscută echipă de la categoria Hobby Team. 

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Comentarii

1 comentarii

dexul

Acum 12 ani

Cum adica \"rideri\"? Nu este \"riduri\", sau mai bine: \"calatori\"?
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus