Joi,
28.03.2024
Parțial Noros
Acum
13°C

Ingineria din Sibiu implineste 35 de ani

 

Directorii celor mai mari companii din Sibiu, șefii administrației locale și decanii a 16 facultăți de inginerie din România participă, zilele acestea, la evenimentele dedicate celor 35 de ani pe care îi împlinește, anul acesta, Facultatea de Inginerie ”Hermann Oberth” de la Sibiu.
 
Festivitățile au fost deschise de prof. univ. dr. ing. Ioan Bondrea, decanul Facultății de Inginerie. ”Sunt foarte emoționat și pentru faptul că am fost student al acestei facultăți, iar mai apoi cadru didactic”, a spus Bondrea (foto), în fața invitaților Zilelor Facultății.
Printre invitații prezenți s-a numărat prof. univ. dr. ing. Ioan Oprean, primarul Sibiului, Klaus Johannis, președintele CJ Sibiu, Martin Bottesch, prefectul Sibiului, Horațiu Răcuciu, dar și managerii unora dintre cele mai mari companii din Sibiu, de la Ambient, Continental sau Takata, la Romgaz sau Compa.
 
Concursuri de hard, soft, teatru și vernisaje
 
Zilele Facultății de Inginerie din Sibiu includ câteva zeci de evenimente programate între 30 mai și 5 iunie. Sunt programate atât concursuri de hardware, software sau ”mechanical design”, cât și o serie de conferințe și workshop-uri, în cadrul cărora studenții vor avea ocazia să discute cu manageri de companii din Sibiu. În plus, Zilele Facultății de Inginerie, inaugurate azi, vor ”produce” o serie întreagă de expoziții de fotografie, pictură și sculptură, în jurul scenei cu 1.000 de scaune pe care vor avea loc nu mai puțin de cinci spectacole de teatru.
Ioan Bondrea a invitat la Sibiu, printre alții, 16 decani ai facultăților de inginerie din țară, pentru a lua parte la Conferința internațională ”Manufacturing Science and Education”, sesiune de dezbateri științifice la care sunt înscrise peste 250 de lucrări specifice domeniului.
 
Trei din patru absolvenți se angajează la Sibiu
 
74% din absolvenții Facultății de Inginerie de la Sibiu de anul trecut au fost angajați de către companiile din Sibiu, spune decanul facultății sibiene. ”Pentru acest an, companiile partenere ale Facultății au anunțat deja că mai vor să angajeze alți 150 de absolvenți. Cei 35 de ani pe care îi împlinim înseamnă maturitate și experiență”, concluzionează Ioan Bondrea, decanul Facultății de Inginerie din Sibiu.
Una din cele mai mari companii partenere ale facultății este Continental Automotive Sibiu. ”Lucrăm împreună cu «Hermann Oberth» din Sibiu de opt ani, iar acum am ajuns ca din cei 700 de ingineri care lucrează la noi, mai bine de jumătate să provină de la această Facultate”, spune Lăcrămioara Dărăban, manager de resurse umane în cadrul Continental Sibiu. Ea susține că dezvoltarea companiei de la Sibiu se va baza pe generațiile de absolvenți ale Facultății ”Hermann Oberth”.
 
Primii ingineri de la Sibiu, așteptați la cursul festiv de anul acesta
 
În cadrul Zilelor Facultății va avea loc, pe 3 iunie, cursul festiv al absolvenților de anul acesta. Alături de aceștia va fi prezentă și prima generație de ingineri a instituției de învățământ superior care, în 1976, purta numele de Facultatea de Mecanică, specializarea Tehnologia Construcţiilor de Maşini.
”Va fi un moment emoționant”, spune Bondrea, absolvent și el al acestei facultăți. La Zilele Facultății de la Sibiu participă și toți cei opt decani pe care i-a avut Ingineria până acum.
 
3.500 de studenți
 
În 1991, Facultatea de Inginerie de la Sibiu a stat la baza înființării Universității ”Lucian Blaga”. Astăzi, facultatea  numără peste 3.500 de studenți, 122 de cadre universitare, 12 domenii de licență și 17 specializări, la care se adaugă 12 programe de masterat.

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Traian Deleanu

de Traian Deleanu

Investigații, Administrație
Telefon:
0740 039 148
E-mail: traian[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

1 comentarii

inginerul

Acum 12 ani

Bravo lor pentru cei 35 de ani de activitate, TRIST insa ca si acum programa este exact ca acum 35 de ani si pasul va mai fi inca batut pe loc mult timp de acum incolo...doar numele e de facutatea noastra :)
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus