Joi,
25.04.2024
Innorat
Acum
7°C

Una dintre problemele nerezolvate ale traficului rutier - politistii aroganti si soferii vitezomani

Una dintre problemele de comportament ale agenţilor de circulaţie din România este aroganţa, de care ei trebuie să scape cu ajutorul şefilor, care fac cursuri de reinstruire unde îi învaţă codul bunelor maniere, a declarat, marţi, într-o conferinţă de presă la Sibiu, comisarul şef Lucian Diniţă, şeful Direcţiei Rutiere din Inspectoratul General al Poliţiei Române.

"Discutăm probleme arzătoare pe care şi dumneavoastră le sesizaţi în trafic, comportament, atitudine, mod de adresare. Le reamintim cei şapte ani de acasă. (...) Problemele sunt cu aroganţa, mod de adresare'', a precizat Lucian Diniţă, citat de Agerpres.
El a spus că, până acum, s-au rezolvat şi alte probleme ale poliţiştilor rutieri, cum este cea a aspectului fizic.
"Problema aspectului fizic e abordată din 2006. Dacă mergeţi dumneavoastră să vedeţi poliţişti rutieri, nu cred că mai vedeţi pe vreunul la 140 - 160 de kilograme sau ceva de genul acesta. (...) Poliţia a rezolvat problema aspectului fizic. Ce să vă spun, că le-am dat burţile jos? Eu vă spun că am rezolvat problema aspectului fizic, retrăgându-i undeva în spate, la partea administrativă'', a explicat şeful Direcţiei Rutiere.
Comisarul şef Lucian Diniţă a spus că, în continuare, există anumite mituri legate de poliţiştii rutieri, cum ar fi faptul că stau la pândă ca să îi amendeze pe şoferi, pentru a-şi îndeplini planul, dar a susţinut că acest lucru nu este adevărat.
Diniţă a adăugat că este fals şi faptul că un poliţist care dirijează traficul într-o intersecţie în care nu funcţionează semafoarele încurcă circulaţia şi o face mai greoaie, comisarul şef arătând că de vină pentru traficul greoi sau că şoferii iau amenzi pentru viteză şi nerespectarea legilor sunt doar aceştia din urmă, în niciun caz agentul.
''Avem o problemă cu educaţia rutieră, cu traversări neregulamentare şi exces de viteză'', a mai spus Diniţă. 

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Comentarii

6 comentarii

nemultumit

Acum 12 ani

Aveti dreptate aici...trebuie neaparat rezolvata problema politistilor AROGANTI si aici sibiul are o gramada de tinerei de astia care \"face\" pe \"smecherii\"... M-a oprit si pe mine in trafic un anumit agent IDU HORIA...iar cand l-am intrebat pentru ce m-a oprit nu mi-a zis absolut nimic desi ii datoria lui sa spuna cauza ptr care am fost oprit in trafic...statea cu ochelarii de soare la ochi ca la Bamboo si mi-a retinut si certificatul de inmatriculare ptr folii neomologate (am gresit...ce-i drept)... dar ei ar trebui sa dea exemplu in ceea ce priveste circulatul regulamentar pe drumurile publice...individul acesta are mai multe autovehicule in parcul propriu (bmw , vitara,etc) si isi permite sa circule cu folii neomologate pe geamurile lateral fata... atunci unde mai este legea??? ori e lege ptr toti ..ori nu mai este deloc! Ei fac abuzuri si mai si incalca legea cand sunt in afara serviciului! O sa fac o plangere impotriva acestui individ la IJP.
Raspunde

john

Acum 12 ani

asa sa faci. Doar ca o sa dureze...
Raspunde

nemultumit

Acum 12 ani

O sa dureze pana sa primesti un raspuns sec gen : \"s-au luat masurile de rigoare\" ... SI ATAT!
Raspunde

Alex

Acum 12 ani

CEL PUTIN SUNT CONSTIENTI CA SUNT FRASI SI AROGANTI
Raspunde

...

Acum 12 ani

eu stiu cum circula si o sotie de politist de o perioada lunga de timp cu masina fara asigurare si fare itp...
Raspunde

alex

Acum 12 ani

nu este asa si vezoi ca suntem rude fraierilor
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus