Vineri,
29.03.2024
Cer Senin
Acum
20°C

Lucrari din patrimoniul Muzeului Brukenthal vor fi expuse la Timisoara

Peste 80 de lucrări de grafică şi pictură, semnate de Nicolae Tonitza, majoritatea din patrimoniul Muzeului Brukenthal, vor fi expuse la Muzeul de Artă Timişoara. Expoziţia cuprinde lucrări care abordează teme precum copilăria, peisajele dobrogene, portretistică, nudul feminin, flori şi lucrări cu tentă orientală. Expoziţia "Nicolae Tonitza" va fi deschisă astăzi, de curatoarele Iulia Mesea, şefa galeriei de Artă Româneasca de la Muzeul Brukenthal Sibiu şi Ramona Orban, muzeograf la Muzeul de Artă Timişoara Pictorul Nicolae Tonitza este unul dintre cei mai de seamă reprezentanţi ai şcolii clasice româneşti de arte frumoase. S-a născut în 1886 la Bârlad şi a absolvit Şcoala Naţională de Belle-Arte din Iaşi, apoi a urmat cursurile Academiei Regale a Bavariei. După finalizarea studiilor, s-a integrat în viaţa artistică pariziană, în anturajul marilor maeştri ai impresionismului, iar în perioada interbelică a revenit în Romania.

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Dorina Nitu

de Dorina Nitu

Social
Telefon:
0742 381 305

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus