X

Helge Fleischer participa la intalnirea Sasilor la Dinkelsbühl

Subsecretarul de Stat Helge Fleischer participă de Rusalii la invitaţia Asociaţiei Saşilor din Germania la Dinkelsbühl (Bavaria), la întâlnirea saşilor de pretutindeni, originari din România.  La acest eveniment şi-au anunţat participarea printre alţii Ministrul Afacerilor Externe Theodor Baconschi, Ministrul federal de Interne, Dr. Hans-Peter Friedrich, Susanne Kastner, membru în Bundestag şi Preşedinte al Forumului Germano – Român, Ministrul de Interne al Landului Bavaria, Joachim Hermann, Preşedintele Parlamentului Landului Hessa, Norbert Kartmann, şi căntăreţul rock originar din Braşov, Peter Maffay. „Acest eveniment reprezintă un bun prilej de a continua dialogul cu liderii Comunităţilor Săşeşti din Germania şi din alte state cât şi cu personalităţi ale vieţii politice şi culturale germane în vederea consolidării relaţiilor bilaterale româno – germane în context european şi pentru a identifica noi oportunităţi de cooperare în domeniul politic, economic, cultural şi social”, a declarat Subsecretarul de Stat Helge Fleischer.
Anul acesta se sărbătoresc la Dinkelsbühl trei evenimente importante: 800 de ani de la prima atestare documentară a Ţării Bârsei, 60 de ani de la prima întâlnire a Saşilor la Dinkelsbühl şi 25 de ani de la înfiinţarea Organizaţiei Tineretului Transilvan – Săsesc din Germania. Programul manifestărilor durează trei zile şi cuprinde evenimente culturale, ştiinţifice, artistice şi sportive.
Slujba de Rusalii la întâlnirea saşilor va fi ţinută de episcopul Bisericii Evangelice C.A. în România, Reinhart Guib. La manifestări sunt asteptaţi peste 20.000 de participanţi.

 

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim

Comentarii

comentarii

3 opinii

 1. Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

 2. Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

  hermannstädter

  Helge , trebuie sa incepeti actiunea impotriva trecerii Sibiului pe planul 2 prin regionalizarea ce o doresc acesti impotenti mintali! Puneti problema aceasta peste tot unde mergeti , mobilizati sasii originari din Sibiu.
  Cred ca nici un sibian cu scaun la cap nu este de acord sa fie condus de sarmele din brasov !

 3. Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

  Sibianca

  Daca cei care nu vor regiunea decat daca ar avea sediul la Sibiu, sub conducere saseasca, se bazeaza pe Fleischer, luati-va gandul! Jocurile nu le fac serviciile secrete germane, ci cele americane si evreiesti, iar omul lor este presedintele. Germania decide in subsidiar. Ce mai, reveniti-va! Lasati visele! Suntem o colonie.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Turnul Sfatului Online
 • Politica
 • Contact