Joi,
28.03.2024
Parțial Noros
Acum
13°C

"Puteti scrie absolut orice vreti!"

 

Ioan Gyuri Pascu nu mai are nevoie de nicio prezentare. Doar de o explicaţie. Recent a trecut printr-un atac cerebral în urma căruia şi-a schimbat complet stilul de viaţă. Ioan Gyuri Pascu trăieşte acum sănătos: face tratament, nu mai bea, nu mai fumează etc. Am vrut să-l cunoaştem pe noul Ioan Gyuri Pascu când a sosit la Sibiu pentru un concert cu trupa lui de blues. Ce a ieşit, vedeţi în rândurile următoare.
 
 
Reporter: Nu mai fumaţi?
Ioan Gyuri Pascu: Mmmai fumez. Dar vedeţi că nu mă întrebaţi de cântat, mă întrebaţi tot de Click şi Libertatea?!
 
Rep.: Păi nu v-am mai văzut în Sibiu de la Derby (n. r. spectacolul Teatrului Naţional "Radu Stanca" în care a jucat), s-au petrecut multe în viaţa dumneavoastră... De ce nu veniţi mai des în Sibiu?
I. G. P.: Pentru că vin când mă cheamă lumea. Acum m-au chemat, acum am venit. Şi anul trecut la festivalul de jazz am cântat, în Piaţa Mică, aşa că dacă v-aţi fi uitat m-aţi fi văzut.
 
Rep.: Dacă v-ar propune o colaborare nouă la teatrul din Sibiu aţi accepta?
I. G. P.: Bineînţeles.
 
Rep.: Nu pot să nu observ punga cu pastile. Când aveţi concerte prin ţară mergeţi cu ele după dumneavoastră?
I. G. P.: Da, bineînţeles! Dacă aşa mi-au spus doctorii. Le ţin în pungă, unde să le ţin? Şi nu le pot lăsa acasă că nu se iau singure, trebuie să le ia un om. Asta e! Oricum voi scrieţi tot ce vreţi, nu mă mai deranjează...
 
Rep.: Vă văd foarte dezamăgit, trist...
I. G. P.: Nu sunt supărat dar vă văd că asta urmăriţi, dacă asta întrebaţi, pe dumneavoastră nu vă deranjează ce cântăm noi. Dar puteţi să mă întrebaţi ce vreţi, eu vă răspund.
 
Rep.: Când vă văd aşa supărat, pe presă, parcă nici nu v-aş mai întreba.
I. G. P.: Păi ce ai vrea să fac, să fiu vesel? Aţi început cu pastile, cu fumat, m-aţi întrebat ceva de cântat?
 
Rep.: Aveţi şi dumneavoastră dreptate, am greşit punând astfel problema.
I. G. P.: Dar nu este o greşeală, întrebaţi ce vreţi şi eu vă răspund. Nu am nimic de ascuns. Da, mai fumez puţin, da, umblu cu pastile după mine. Asta e situaţia. N-am fost sincer eu acum?
 
Rep.: Foarte sincer. Eu vă întreb lucrurile astea pentru că sibienii vă văd rar la faţă, în majoritatea timpului vă ştiu la televizor, de la Divertis, şi au auzit de aceste probleme din viaţa dumneavoastră.
I. G. P.: Toată lumea mă vede la televizor. Nu doar sibienii, toată lumea ştie că am avut probleme şi toată lumea mă întreabă tot asta. Nu este Sibiul mai diferit decât alte oraşe şi presa este aceaşi peste tot în România. Toată presa din România e de tip tabloid şi nimeni nu mă întreabă altceva. Eu nu sunt supărat pe dumneavoastră. Orice ziarist vine mă întreabă mereu acelaşi lucru. Din păcate! Niciodată ziarele din România nu o să scrie ceva despre munca acelui om, niciodată! Toată lumea vrea să scrie despre divorţul omului, despre bolile omului, dacă ar putea să moară în direct ar fi ceva extraordinar, toţi s-ar bucura. Toţi ar sări "Numai la noi, exclusiv, a murit în direct!". Este simplu, asta vrea presa, cu asta s-a învăţat. Pe mine nu mă deranjează, puteţi scrie absolut tot ce vreţi.
 
Rep.: Cum să nu vă deranjeze, dacă scriu prostii? Este numele dumneavoastră!
I. G. P.: Păi? Asta e! De ce să mă deranjeze? Oricum nu îmi mai pasă. În ziar naţional au vrut să scrie despre mine şi despre fetiţa mea şi au pus o poză cu altcineva. Nu era fetiţa mea cu mine în poză! Nici măcar atâta profesionalism au avut! Era altcineva în poză şi ziceau că este fetiţa mea, cu mine! Ce vreţi mai mult? Au scris în ziar că eram pe stradă nebărbierit şi trist şi eu sunt nebărbierit din 1983! Nu de când am divorţat, eu sunt nebărbierit din 1983, de când port barbă. Deci ăsta este nivelul de profesionalism peste tot, cum aş putea să mă mai supăr? Nu mă mai pot supăra. M-am supărat atunci, am intrat în spital şi m-au urmărit toţi mai mult de două săptămâni. Atunci mi-am dat seama că este un om cu camera care mă urmăreşte oriunde mă duceam. Mergeam în parc cu fetiţa cu câinele, venea după mine! Mă duceam la Administraţia Financiară, venea cu mine! Peste tot! Şi eu întotdeauna am fost sincer şi deschis cu toată lumea. Atunci da, m-am supărat şi cred că acesta a fost unul din motivele care mi-a grăbit întrarea în spital.  Presă... presaaaa.... Fiecare om are limitele lui şi presa are le fel, limitele ei. Cel mai trist în România mi se pare că toată presa este tabloid. Nu este ca în afară, unde ai un singur ziar de genul acesta. Din păcate, nu mai sunt ziare serioase şi eu sunt fericit pentru că eu nu citesc ziarele. De cel puţin cinci ani nu mă mai uit la televizor, nu mă mai uit la ştiri, aşa că pe mine nu mă atinge oricum niciun articol. Mai rău este că se scriu tot felul de lucru, majoritatea speculaţii despre boala mea. Păi ce să mai zici dacă unii mi-au făcut şi operaţie pe creier şi au vrut să strângă şi bani pentru înmormântarea mea! Şi cel mai rău este că sunt mulţi oameni care citesc sau văd la televizor şi cred că ăla este adevărul despre mine. Pe mine nu m-ar deranja să scrie adevărul, Gyuri Pascu s-a îmbătat şi a făcut pipi în frapieră, dacă aia am făcut! Dar dacă n-am făcut, asta e deja... Eu eram sigur acum că asta mă veţi întreba, că mi-au zis oamenii de aici că este bine pentru concert şi să promovăm concertul, şi eram sigur că interviul va fi despre cât de bolnav mai sunt, cât mai fumez, când mai divorţez, ce gagică nouă am, nimic, nimic despre acest concert. Era sigur! Puteam să scriu eu articolul şi vă dădeam direct, nu mai trebuia să vă obosiţi. Acum haideţi, întrebaţi-mă orice şi eu vă răspund!
 
Rep.: Ce ar mai fi de întrebat după toate astea... Nu ştiu... Care este mesajul în muzica dumneavoastră, cu ce vreţi să rămână sibienii care vor veni la concert?
I. G. P.: Mesajul meu este mesajul care există în orice muzică, n-am un mesaj anume. În primul rând aş vrea să rămână cu iubirea de oameni. Cred că ăsta este mesajul din muzica mea. Fiecare cântec are povestea lui, nu este un singur mesaj general. Mesajul general este iubirea.

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Comentarii

2 comentarii

eu

Acum 12 ani

Trist...
Raspunde

corect

Acum 12 ani

Are dreptate Pascu atunci cand vorbeste despre nivelul scazut de profesionalism al ziaristilor. Uite aici mostre gramaticale culese chiar din acest articol: \"În ziar naţional au vrut să scrie... Nici măcar atâta profesionalism au avut... toată presa este tabloid\"
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus