Joi,
28.03.2024
Cer Senin
Acum
10°C

FOTO: "Ursul", comedia anului 2011, vizionata pe ecranul urias din Piata Mare

Regizorul Dan Chişu a anunţat joi, într-o conferinţă de presă, că filmează un documentar al cărui erou principal este un tânăr ţigan analfabet, care şi-a făcut propriul post de televiziune, în satul Lumina (judeţul Constanţa), numit Bahoi TV.

"Suntem la jumătatea filmărilor unui documentar despre un ţigan analfabet, din comuna Penisula, judeţul Constanţa, satul Lumina, care şi-a făcut o televiziune personală. Pentru că nimeni nu putea să urmărească producţiile lui, le-a postat pe Youtube. Iar pentru că nimeni nu avea calculator, s-a dus în Olanda, a muncit şi a cumpărat calculatoare la tot satul, ca să le poată să le transmită şi ceea ce filmează", a precizat Dan Chişu, citat de Agerpres.
Acesta îl consideră pe ţiganul Bahoi un "personaj extraordinar", deşi recunoaşte că tânărul este "receptat foarte prost, ca un personaj destul de ciudat" de consătenii săi.
Chişu şi-a propus să înceapă din această toamnă şi filmările la un lungmetraj "atipic".
Regizorul a fost prezent, joi, la Sibiu, unde, seara, a fost prezentată în Piaţa Mare din centrul oraşului pelicula "Ursul", care a fost vizionată pe un ecran uriaş, de 180 metri pătraţi, de peste 3.000 de persoane, ceea ce reprezintă, potrivit lui Dan Chişu, "un record de public".
Deocamdată, Chişu s-a declarat mulţumit de reacţia spectatorilor şi a mărturisit că îi înţelege şi pe criticii săi, pe care însă i-a numit "eunuci".
"Dacă eşti mulţumit de reacţia publicului, sigur nu vei fi de reacţia criticii şi invers. (...) Aştept reacţia de acum. La Cluj au fost 1.300 de persoane. S-a râs, s-a aplaudat, a fost ceea ce te face să uiţi în acele momente de unele critici, unele nu tocmai ortodoxe sau pe gustul tău. Dar şi criticii sunt nişte eunuci în felul lor şi faptul că probabil nu mai pot îi determină să îşi dorească foarte tare... Dar ei sunt acolo tocmai pentru a ne trasa nişte jaloane şi a ne atrage atenţia asupra unor lucruri", a spus Chişu.
Pelicula "Ursul" e un road-movie plasat în România anilor '90. Noul director al Circului de Stat încearcă să rezolve problemele financiare ale instituţiei prin vânzarea singurului urs - bătrân şi pe moarte - unui vânător german. Însă, mânaţi de pasiunea pentru meserie şi de dragostea pentru urs, artiştii circului se împotrivesc directorului şi îl urmăresc pe acesta până în locul unde urma să aibă loc tranzacţia. Aventurile pline de neprevăzut prin care trec ursul, angajaţii circului şi toţi cei ce le ies în cale fac din "Ursul" comedia anului 2011 în România.

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus