Joi,
28.03.2024
Innorat
Acum
11°C

Parchetul sibian deschide dosar penal in cazul accidentului cu un mort si 20 de raniti, intre un autocar si o basculanta

Parchetul Judecătoriei Sibiu a deschis un dosar penal în cazul accidentului produs, joi, în apropiere de municipiul Sibiu, unde un autocar s-a ciocnit cu o basculantă, iar o persoană a murit şi 20 au fost rănite. Potrivit unui comunicat de presă transmis, joi, de Biroul de presă din cadrul Parchetului instanţei supreme, pe rolul Parchetului Judecătoriei Sibiu s-a constituit un dosar penal având ca obiect accidentul de circulaţie produs joi, în jurul orei 06.40, pe DN 1, în afara comunei Şelimbăr din judeţul Sibiu.

Conform sursei citate, un autocar ce se deplasa pe ruta Sibiu - Râmnicu Vâlcea a intrat în coliziune cu o autobasculantă staţionată parţial pe prima bandă a sensului de mers. Autobasculanta staţiona din cauza unor defecţiuni tehnice şi era semnalizată cu triunghi reflectorizant. Purtătorul de cuvânt al Poliţiei Judeţene Sibiu, inspectorul Luciana Balteş, a declarat că şoferul autocarului va fi cercetat pentru ucidere din culpă şi vătămare corporală gravă, iar societatea de transport va fi sancţionată de ARR. Accidentul s-a produs joi dimineaţă, la ieşirea de pe centura ocolitoare a municipiului Sibiu către Veştem, unde un autocar cu 39 de pasageri s-a ciocnit cu o basculantă. În urma accidentului, o persoană - şoferul de rezervă al autocarului - a murit, iar 20 au fost rănite, fiind transportate la Spitalul Judeţean de Urgenţă Sibiu.

Potrivit purtătorului de cuvânt al Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă Sibiu, Raluca Puşcă, cinci dintre pacienţii ajunşi la spital în urma accidentului au rămas internaţi. "Este vorba despre cinci femei. Patru dintre paciente au suferit fracturi la nivelul bazinului, al coloanei lombare şi al mandibulei, iar o alta a suferit o leziune de organ intern (ruptură de splină) pentru care s-a intervenit chirurgical de urgenţă", declara Raluca Puşcă. Potrivit acesteia, trei dintre paciente au rămas internate la Secţia Ortopedie, una la Secţia Chirurgie şi una la Secţia Chirurgie Orală Maxilo-Facială, unde vor primi tratament de specialitate. Raluca Puşcă preciza că 20 de răniţi, majoritatea din judeţul Argeş, cu vârste cuprinse între 19 şi 47 de ani, au ajuns la Unitatea de Primiri Urgenţe, cei mai mulţi suferind răni uşoare, astfel că nu au necesitat internare. Potrivit purtătorului de cuvânt al Poliţiei Judeţene Sibiu, inspectorul Luciana Balteş, în urma cercetărilor de la faţa locului şi a audierii pasagerilor din autocar s-a stabilit că şoferul autocarului este vinovat de producerea accidentului întrucât a aţipit la volan. "Şoferul autocarului a aţipit la volan şi nu a văzut basculanta care era staţionată pe marginea drumului. Basculanta era semnalizată corespunzător având triunghiul reflectorizant instalat la doi metri distanţă. Şoferul autocarului nu a văzut-o şi a lovit-o", spunea Luciana Balteş. Ea preciza că şoferul are 47 de ani şi este din localitatea Horezu (Vâlcea).

Potrivit purtătorului de cuvânt al Poliţiei Judeţene Sibiu, inspectorul Luciana Balteş, poliţiştii care au făcut cercetări la locul accidentului nu au putut stabili cu exactitate cât a condus şoferul autocarului înainte de producerea evenimentului rutier. Ea a spus că, din cauză că nu s-au găsit diagrame în aparatul tahograf, nu s-a putut stabili exact cât a condus şoferul care a aţipit la volan şi a cauzat accidentul. "În urma verificărilor, nu au fost identificate diagrame în aparatul tahograf pentru niciunul dintre cei doi conducători auto. Acest lucru urmează a fi sancţionat de către reprezentanţii ARR, întrucât existenţa diagramelor este obligatorie la şoferii de pe maşinile care transportă persoane", a afirmat purtătorul de cuvânt al Poliţiei Judeţene Sibiu, inspectorul Luciana Balteş. Potrivit poliţiştilor, şoferul a declarat la audieri că s-a urcat la volan doar cu 18 kilometri înainte de localitatea Sebeş, din judeţul Alba, şi a condus aproximativ o oră înainte de producerea accidentului, în schimb pasagerii din autocar au susţinut, în faţa anchetatorilor, că acesta conducea încă de pe teritoriul Ungariei, adică de miercuri, în jurul orei 22.00. Pe de altă parte, pasagerii care nu au necesitat internare în urma accidentului au fost preluaţi de un autocar al firmei sibiene Transmixt, care îi va duce la destinaţie. Autocarul venea din Spania şi se îndrepta spre Bucureşti. Autovehiculul aparţine firmei Saiz Tour şi este înmatriculat în Spania.

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus