X

Suditu si Besoiu la Cafeneaua Politica: e o solutie votul obligatoriu?

Peste 2.000 de studenţi din 22 de centre universitare au dezbătut în această săptămână problema votului în România. Discuția s-a desfășurat în cele 22 de oareș simultan, iar Sibiul nu a lipsit. Dezbaterea din SIbiu a fost moderată de președintele Ligii Studenților Social Democrati Sibiu, Răzvan Nicolescu, și i-a avut ca invitați de onoare pe Gheorghe Suditu, președintele Organizației Municipale PSD Sibiu, pe Adrian Besoiu, consilier județean, pe Laura Baba, președintele Organizației PSD Sibiu, pe Alin Greavu, președintele Organizației Județene TSD Sibiu și pe Horațiu Marin, președintele Organizației Municipale TSD Sibiu. Printre subiectele abordate s-au numărat expunerea avantajelor și dezavantajelor introducerii votului obligatoriu în Romania, instituirea unui sistem electoral optim, introducerea sistemelor electronice de votare, dezbaterea finalizându-se cu propuneri ale membrilor LSSD Sibiu privind modalitătile de constientizare a electoratului.
Liga Studenţilor Sociali-Democraţi a lansat la nivel naţional discuţia despre introducerea votului obligatoriu pentru combaterea prezenţei scăzute la vot, la conferinţe participând peste 50 de oameni politici din ţară.
În Bucureşti, discuţia a fost condusă de fostul premier Adrian Năstase alături de Gabriel Petrea, preşedintele LSSD la nivel naţional.
Proiectul demarat sub sloganul „Prezenţa la vot – o problemă. Votul obligatoriu – O soluţie?” a reprezentat îngrijorarea Ligii Studenţilor Sociali-Democraţi asupra procentului scăzut la vot din România şi a adus în discuţie avantajele şi dezavantajele introducerii votului obligatoriu, tipul de sancţiuni aplicate în cazul reglementării şi adoptării votului obligatoriu.

 

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim

Comentarii

comentarii

19 opinii

 1. Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

  Alexandru

  Eu unul nu cred ca ar trebuie instituit votul obligatoriu, dar in acelasi timp cred ca daca s-ar prezenta mai oamenii la vot, nu am mai fi condusi de minoritarii mghiari! Unde in alta tara din europa se mai poate vedea acest fenomen straniu si hilar … ca o minoritate sa conduca o majoritate !?

 2. Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

 3. Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

  Alexandru

  In ultimul rand vreau sa felicit studentii pentru ca au ridicat aceasta problema pe care sper sa o abordeze in continuare !

 4. Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

  tot eu

  SUDITU??? INVITAT DE ONOARE???? Bai fratilor, treziti-va, omul asta avea taraba in Piata Cibin, de cand modereaza dezbateri teoretice despre probleme \”de jure\”??? Si va mai mirati ca lucrurile sunt asa cum sunt!

 5. Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

  Saisparg Lanas

  E tare ideea cu votul obligatoriu. Adica tu alegatorule trebuie sa-i consfintesti pe hotii neamului in scaune de deputati si senatori. Desi tu esti obligat sa votezi, candidatii nu sunt obligati sa-si respecte promisiunile electorale. Inca o data, securistii si puii lor va cred prosti si se urineaza peste voi. Eu zic ca mai bine sa-i eliminati fizic de cate ori aveti ocazia, de exemplu atunci cand vreo gashca politica organizeaza dezbateri despre combaterea prezentei scazute la vot sau alta aiureala.

 6. Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

  ioio

  Saisparg Lanas…. este clar si tu auzi sau intelegi in gura… nu ai treaba cu urechilesau cu alti factori receptivi !… in titlu scrie clar ….
  e o soluție votul obligatoriu?
  … dar tu ca un adevarat ignorant ce esti sari repede cu gura ! JET

 7. Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

  La DaNA

  Bai Aline iar l-ai inviat pe Suditu! Locul astuia este la DNA nu in politica si nici la \”onoare\”! Reveniti cu picioarele pe pamant… nu de la ADS ale lui Suditu… :))

 8. Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

  Roscata

  Toata crema psd-ului fara Cindrea! este un semn de intrebare, mai ales ca parlamentarii au luat vacanta sau vreti sa-l dati deoparte si sa-l puneti pe Suditu Presedinte cu GASCA lui?!

 9. Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

  Jhon

  Dl Cindrea nu a ajuns pt ca era in Bucuresti intr-o sedinta importanta. Nimeni nu vrea sa dea jos pe nimeni. A fost o intalnire amicala la un pahar de vorba.

 10. Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

 11. Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

  efy

  bai fratilor, voi care nu faceti nimic comentati, iar noi care incercam sa facem ceva sa nu mai traim in mizerie, ne puneti piedici. sa va fie rusine, ca nu aveti putin respect pt cei care incearca sa faca ceva. bine ca va place sa trageti pe nas si sa scrieti aici.

 12. Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

 13. Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

 14. Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

 15. Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

 16. Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

  @ioio, zis proasta satului

  prostea, Saisparg Lanas ti-a zis sa nu te lasi aburit de frecara de menta si datul in beshini din discursul politicienilor. asa ia tu JET in cascada si muje de la tomberonisti.

 17. Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

 18. Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

  ioio

  de cand m-am aliat cu portocala electromecanica am invatat foarte multe lucruri. de egzemplu sa cant la cimpoiul cu barba, sa tricotez, sa sug poula la cetateni pe gratis si sa ma frig in gaoz tot gratis.

 19. Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Turnul Sfatului Online
 • Politica
 • Contact