Vineri,
29.03.2024
Partial Noros
Acum
17°C

Noul rector al ULBS va fi ales prin vot universal

Forfotă mare săptămâna trecută în Universitatea "Lucian Blaga". Pentru că cel de-al doilea mandat de rector al lui Constantin Oprean se apropie de final, conform metodologiei a trebuit stabilită formula de alegere a viitorului rector. Toţi dascălii din universitate au votat: dacă să fie ales prin vot universal sau în urma deciziei unei comisii.

Actele normative aflate în vigoare în prezent spun că alegerea noului rector al ULBS trebuie pregătită din timp, prin stabilirea mai întâi a modului în care acesta va fi ales. Pe înţelesul tuturor, dacă va fi ales prin vor general sau în urma unui fel de concurs de dosare. Pentru a stabili acest lucru, în universitate, săptămâna trecută toată lumea a trecut pe la urne. "Au calitatea de elector la referendumul universitar toate cadrele didactice titulare (cu contract individual de muncă pe perioadă nedeterminată cu ULB Sibiu), personalul de cercetare titular, precum şi reprezentanţii studenţilor aleşi legal în calitatea de membri în consiliile de facultate sau în senatul universităţii", se arată în metodologia de organizare a referendumului universitar pentru alegerea modului de desemnare a rectorului universităţii "Lucian Blaga".
Referendumul acesta a avut loc la mijlocul săptămânii trecute, şi deşi au existat mici dezbateri, rezultatul a fost unul destul de clar: vot universal pentru noul rector. „Nu este părerea mea ci este părerea colectivului să se aleagă prin vot universal.  Din câte ştiu eu peste 80% dintre profesori au fost de acord cu votul universal şi aşa se procedează şi la alte universităţi, cum este cea de la Cluj” a declarat Ioan Bondrea, decanul Facultăţii de Inginerie "Hermann Oberth". Părerea lui a fost împărţită de mulţi alţi colegi. "Democratic şi rezonabil cred că cel mai bine este prin vot universal. Tot mediul academic implicat în proces ar trebui să voteze opţiunea la care ţine şi pe care o are fundamentată în funţie de convingerile proprii. Cealaltă posibilitate punea în discuţie exprimarea opţiunilor unor persoane care nu făceau parte din mediul academic, şi eu consider că nu se putea pune problema în acest mod", a declarat şi Dumitru Batâr, decanul Facultăţii de Ştiinţe.
Mandatul actualului rector expiră conform statutului în primăvara anului viitor. Constantin Oprean deţine funcţia de rector al ULBS începând cu anul 2004, înainte el ocupând funcţia de prorector al universităţii sibiene. În 2008 Constantin Oprean a fost reconfirmat în funcţie. În această perioadă Universitatea "Lucian Blaga" a cunoscut cea mai mare dezvoltare din istoria instituţiei.

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Comentarii

6 comentarii

123

Acum 12 ani

\"Cea mai mare dezvoltare din istoria institutiei\"???
Raspunde

Uimire totala

Acum 12 ani

Domnule Onescu, nu va cunosc. Cred ca nu sunteti nici sibian si nici in tema cu ulbs-ul. Cred ca ati vrut sa spuneti \"cea mai mare decadere\" din istoria invatamantului superior laic din Sibiu.
Raspunde

absolvent vechi

Acum 12 ani

pe vremuri invatam ca o acumulare cantitativa duce la un salt calitativ, dar ULBS ne invata ca nici-vorba!
Raspunde

anna

Acum 12 ani

Curios ,dar unde sunt rezultatele oficiale?
Raspunde

anna

Acum 12 ani

Curios ,dar unde sunt rezultatele oficiale?
Raspunde

sibianul

Acum 12 ani

presimt eu ca tot Oprean iasa :))
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus