Joi,
28.03.2024
Partial Noros
Acum
17°C

Restaurant: Felinarul renovat

Senzația generală pe care mi-a dat-o Restaurantul Felinarul este: ce începe bine, de regulă se sfârșește prost. Nu a fost chiar așa, dar pe aproape. Vizita de-un ceas la restaurant a început foarte bine, m-a impresionat, însă am plecat puțin dezamăgit. Din mai multe puncte de vedere, pe care le veți găsi de-a lungul relatării.
Felinarul nu a apărut de mult timp pe piață. Se află pe strada Felinarului, (cum naiba să se numească altfel?), străduța cu sens unic de iese în Avram Iancu, aproape de Biserica Ursulinelor. O clădire cochetă, renovată, chiar premiată pentru felul în care a reușit proiectul. În interior, impresia rămâne. Curat, aerisit, ce-i drept până vezi terasa. Îngrămădită într-o curte mică, pare improvizată și nu te-ndeamnă să te așezi. Așa că intru în interiorul restaurantului. Din nou, aceași senzație de lucru bine pus la punct. Nu am ce face și intru cu privirea în detaliu: muște moarte la geam, jumătate prăbușite, jumătate prinse încă în capcana pânzelor de paianjen. Mobilierul pare recondiționat temeinic, îngrijit, lustruit, curat, într-o nuanță de maro foarte plăcută. Pe tavan, stau înșirate bârne vopsite bădăran în negru. Probabil așa o fi stilul. Pe pereți stau în rame elegante niște fotografi alb-negru cu… legume. Ceapă, dovlecei și ridichi. Puțin neinspirat. Totul începe perfect și se strică pe parcurs.
Trec la mâncare. Cer o salată cu broccoli pe o caniculă de peste 30 de grade. Salată, alune, roșii - cherry, pui, broccoli, măsline, parmezan. Foarte bună. Deliciul salatei se potrivește de minune cu muzica ce se așterne plăcut pe mobila lăcuită: cântă Ennio Morricone, Mikonos și Leonard Cohen.  În pauza dintre mâncăruri, pentru că am cerut și un pui tailandez cu curry picant, sesizez că în salonul în care sunt, nu sunt scrumiere, semn că nu se fumează. Un alt lucru bun.
Vine și puiul prăjit în ulei de susan, ce împarte farfuria cu un sos bine meșteșugit, în care stau cuminți felii de ardei verde și roșu, morcovi, ceapă verde și ananas. Se lasă descoperite și alunele caju, într-o mâncare ce ar putea primi la rândul ei nota maximă. Doar că chelnerul mi-a lăsat pe masă furculița de la salată. Toaleta este și ea un exemplu de cum poate fi recondiționat un spațiu. Un fost beci, probabil, arată generos, mobilat cu obiecte recondiționate, utilat cu obiecte sanitare moderne.
Meniul restaurantului nu este unul extrem de bogat, însă mâncarea este extrem de bine și atent pregătită. Locul este plăcut, doar că e pustiu. Am mâncat singur, ce-i drept pe la ora 15, într-o zi de vineri. Las banii și plec: 52 lei,  mâncare s-a mai adăugat o sticlă de apă minerală.


De bine:
Mâncarea excelentă
Muzica perfectă
Servirea bună

De rău:
Nu s-a mai păstrat acuratețea detaliilor
Puțin cam peste nivelul celorlalte restaurant din zonă la nivelul prețurilor

 

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Comentarii

10 comentarii

Ghita

Acum 12 ani

Whow! \"badaran\", \"putin neinspirat\"...da\' sunteti sfatosi, nu glumiti. Lectie de design interior, cultura grinzii si cromatica dovlecelului... \"Nu s-a mai pastrat acuratetea detaliilor\", candva, la ora 15...o zi de vineri...deja ma ia cu somn... Babaieteba: vrei sa fii catavenc local? mai invata!
Raspunde

petre

Acum 12 ani

in loc sa dai lectii de arhitectura si amenajari interioare, mai bine ia cateva de la cineva avizat in domeniu. De asemenea cateva cunostiinte suplimenater de vocabular nu ar strica, d.ex. cuvantul beci se refera la un nivel subteran al unei constructii si nicidecum la functiunea lui, ca atare expresia \"un fost beci\" nu are sens, decat daca beciul a fost scos la suprafata si transformat in parter (sic), ceea ce nu este cazul. La fel, curry-ul este un condiment indian si chit ca are mai multe variatiuni, nu poate fi decat mai mult sau mai putin picant. Ca atare \"curry picant\" este un pleonasm. As recomanda sa va lasati de astfel de recenzii, mai ales atunci cand ele incearca sa acopere mai multe domenii care va depasesc nivelul de expertiza.
Raspunde

FelinarSpart

Acum 12 ani

Daca restaurantul era gol (probabil asa este la orice ora), cum rezista pe piata? Poate patronul are si alte afaceri sau...nu? Apropo, oare restaurantele din centrul orasului au angajati la negru? Ca pe langa Centru aproape toti sunt angajati doar la negru...
Raspunde

student valcean cu buletin de sibiu

Acum 12 ani

da sunt multi la negru
Raspunde

pt petre

Acum 12 ani

suplinater pentru tine: probabil esti un inginer ratacit pe un site fara prea multe cifre. Cifrele nu au nuante, sunt seci, maxim sunt insotite de cate o virgula. Cuvintele, din fericire, nu sunt atat de seci, decat pentru cei care nu pot trece de formulele din cap. De aici si expresia cap sec, cu trimitere la ”atat il duce capul”, ”limitat”. Sper sa nu-ti dau peste cap sistemul temeinic si profund de gandire, insa... soc! Exista curry dulce. Ingrediente: Chimen, coriandru, turmeric, mustar galben, salvie, schinduf, boia dulce, fenicul, busuioc, sare de mare, rozmarin, frunze de dafin, ghimbir si cimbru. Cat despre beci, e prea greu, daca nu imposibil, sa-ti dezlipesc din cap definitia abstracta pe care ai invatat-o la scoala. Sper nu cea de maistri. Oricum, stau sa ma gandesc ce reactii ai la expresiile de genul: ”iti fuge mintea”, ”esti dus cu pluta”, ”fuge de mananca picioarele”, ”a dat coltul”, etc. Articolul de fata nu e un tratat stiintific. E un articol gratuit, care iti poate forma sau nu o parere despre un loc. cu COMPAsiune, te salut.
Raspunde

@5

Acum 12 ani

uff, babaieteba, te-a lovit rau in orgoliu...un sfat prietenesc, mai invata!
Raspunde

@5

Acum 12 ani

esti penibil. s-o apucat si muritorii astia de foame, de la turnu sfatului, sa scrie recenzii despre localurile din sibiu. apropo, penibilule, ti-o platit astia masa sau ai platit-o din salariul tau ?
Raspunde

radu

Acum 12 ani

de bun simt ar fii fost sa semnezi articolu..sa iti asumi tot ce ai spus.....observ ca sub masca anonimatului toti devin buni la toate..multa sanatate si puneti-va creieru\' la lucru...
Raspunde

unu

Acum 12 ani

Prietene articolul tau e de toata jena: 1.Pe o canicula de 30 de grade oamenii normali la cap nu ies la ora 15 .poate de aia era restaurnatul pustiu 2. Am mai servit si eu felurile despre care povestesti tu in articol dar numai tu cu a ta cultura culinara care se intinde un pic peste gordon bleu poti confunda feta din salata de broccoli cu parmesanul, sa spui ca are curry si sa spui ca puiul in sos tailandez are ananas. Sunt cateva elemente care te depasesc asa ca fa recenzii la ciorba de burta si la micii ca acolo nu poate te descurci. Jenant
Raspunde

captivus

Acum 12 ani

se serveste: supa , supa, supa! domnul reporter e ruda cu Michelin? e plin sibiul de nutrii destepte si captive care acasa mananca zacusca.
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus