Vineri,
29.03.2024
Cer Senin
Acum
15°C

REGIO a adus 1,58 miliarde euro in Regiunea Centru

Peste 270 de proiecte au fost contractate în Regiunea Centru, în cei patru ani de la lansarea Programului Operaţional Regional - REGIO, în iulie 2007, proiecte care solicită ca finanţare nerambursabilă peste 311 milioane de euro, ceea ce reprezintă 70% din suma totală alocată, potrivit unui material transmis, marţi, de către Agenţia pentru Dezvoltare Regională (ADR) Centru.
Numărul de proiecte depuse şi rămase în evaluare depăşeşte cu mult, ca buget solicitat, fondurile alocate Regiunii Centru, care cuprinde judeţele Alba, Braşov, Covasna, Harghita, Mureş şi Sibiu, informează Agerpres.
Până la 1 iulie 2011, au fost depuse la nivelul Regiunii Centru 1.062 de proiecte, în valoare totală de peste 1,58 miliarde de euro, care solicită ca finanţare nerambursabilă aproape 1,1 miliarde de euro. Practic, este o nevoie acută de finanţare, deoarece se solicită de 2,5 ori mai multe fonduri decât alocarea regională pentru întreaga perioadă 2007-2013, care se cifrează la peste 439 de milioane de euro, potrivit directorului general al ADR Centru, Simion Creţu.
Cheltuirea sumelor solicitate, până la sfârşitul anului 2015, conform proiectelor aprobate spre finanţare, reprezintă, de fapt, absorbţia fondurilor.
Pe lângă cele 274 de proiecte contractate până în prezent, se află în fază precontractuală 63 de cereri de finanţare, care solicită circa 97 de milioane de euro. Se estimează că până la sfârşitul acestui an vor fi angajate prin contracte ferme circa 90% din fondurile alocate Regiunii Centru.

 

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Comentarii

1 comentarii

xx

Acum 12 ani

bine, bine, dar cat este absorbtia oameni buni ca asta ne doare?
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus