Joi,
28.03.2024
Cer Senin
Acum
8°C

Video. Hunoriada de la Sibiu

Susținătorii campaniei Salvați Roșia Montana au organizat vineri, de ora 19, o acțiune de protest în Piața Mare.  Acțiunea “Hunoriada” a durat aproximativ 20 de minute, iar participanții au cerut demisia Ministrului Culturii, Kelemen Hunor, care a acordat certificatul de descărcare de sarcină arheologică pentru Masivul Cârnic, de la Roșia Montana.

“Ministerul Culturii, gardianul patrimoniului naţional a dat undă verde distrugerii celui mai important monument istoric de la Roşia Montană şi celui mai valoros sit de acest tip din Europa. Complexitatea patrimoniului cultural al Masivului Cârnic, ca parte integrantă a patrimoniului cultural al Roșiei Montane, îi confera unicitate la nivel național, european și mondial, fapt confirmat de numeroși experți romani și internaționali”, se arată într-un comunicat de presă.
 
Proteste similare au avut loc la București, Bacău și Cluj Napoca.  

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Comentarii

1 comentarii

Odin

Acum 12 ani

Ce bine ca ati promovat inainte aceasta manifestare astfel incat si alti oameni sa afle de ea. E chiar folositoare informatia despre ceva care s-a petrecut deja si avea nevoie de sustinere publica.
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus