Joi,
18.04.2024
Ploi Scurte
Acum
4°C

Orchestra Romana de Tineret pentru prima data in Sibiu

La Sibiu vor răsuna pentru prima dată acordurile Orchestrei Române de Tineret, care va suţine un concert la Sala Thalia.

Evenimentul face parte din Festivalul Internațional ”Enescu și Muzica Lumii” care cuprinde spectacole în șase orașe din țară: Bușteni, Sinaia, Predeal, Brașov, Câmpina și Sibiu.

Concertul de la Sibiu are în program lucrări semnate Maurice Ravel, Igor Stravinski, L.van Beethoven și George Enescu. Pentru programul de la Sibiu, alături de Orchestra Română de Tineret și de dirijorul Cristian Mandeal, pe scena Sălii Thalia va mai urca solista Alina Tifu.

Prima orchestră simfonică de tineret din România a luat fiinţă la Sinaia, în vara anului 2008, la iniţiativa violoncelistului şi directorului artistic al acesteia, Marin Cazacu, cu sprijinul Fundaţiei "Prietenii muzicii -Serafim Antropov". Majoritatea membrilor orchestrei au vârste cuprinse între 19 şi 26 de ani.

Concertul va avea loc mâine, 18 august, de la ora 19:00, la Sala Thalia. Prețul unui bilet este de 20 lei, cu reducere de 50% pentru elevi, studenți și pensionari. Biletele s-au pus în vânzare la sediul Filarmonicii de Stat Sibiu.

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Dorina Nitu

de Dorina Nitu

Social
Telefon:
0742 381 305

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus