Joi,
28.03.2024
Partial Noros
Acum
17°C

Inspectoratul Scolar imprumuta camere de supraveghere de la Prefectura, pentru bacalaureat

Şeful Inspectoratului Şcolar Judeţean (ISJ) Sibiu, Constantin Gorun, a declarat, luni, că ISJ nu dispune de camere de supraveghere pentru probele scrise ale bacalaureatului, dar, pentru a rezolva problema monitorizării video a candidaţilor, vor fi împrumutate camere de la Prefectura Sibiu.

Inspectorul şcolar general al judeţului Sibiu, Constantin Gorun, a declarat, că instituţia pe care o conduce nu dispune de camere de supraveghere pentru a rezolva problema supravegherii video a candidaţilor în timpul probelor scrise ale bacalaureatului, care vor începe săptămâna viitoare, transmite corespondentul MEediafax.
"În acest moment nu avem nicio cameră de supraveghere. La proba care s-a desfăşurat astăzi (luni - n.r.) nu am avut nevoie pentru că elevii au susţinut examenul la liceul de care aparţineau. Până lunea viitoare vom încerca să rezolvăm problema camerelor de supraveghere. Vom împrumuta camerele de la Prefectură, aşa cum am făcut şi la examenul de titularizare", a declarat Constantin Gorun.
Potrivit acestuia, în cel mai scurt timp reprezentanţii Inspectoratului Şcolar Sibiu vor definitiva lista cu necesarul de camere, în funcţie de numărul de clase în care se vor desfăşura probele scrise.
"S-ar putea să nu ne ajungă numărul de camere pe care l-am avut de la Prefectură la titularizare. Atunci am putut pune şi câte doi candidaţi în bancă pentru că aveau materii diferite. Acum, fiind vorba despre aceeaşi materie, nu se va putea. Aşteptăm ca, în cel mai scurt timp, să fie finalizată lista cu necesarul de camere, în funcţie de câţi elevi intră în fiecare clasă din centrele de evaluare", a declarat Gorun.
El a afirmat că, în cazul în care camerele de la Prefectură nu vor fi suficiente, va căuta soluţii pentru a împrumuta şi de la alte instituţii.
Gorun a susţinut că achiziţionarea de camere de supraveghere este imposibilă.
"Şi dacă aş avea bani pentru a cumpăra camere de supraveghere, eu nu pot cumpăra bunuri pentru sediile altora, având în vedere că, din punt de vedere legal, sediile unităţilor de învăţământ nu sunt în proprietatea noastră", a explicat Gorun.
Potrivit acestuia, în judeţul Sibiu, pentru sesiunea de toamnă a examenului de bacalaureat s-au înscris 1.908 elevi.
Elevii vor susţine examenele scrise în cinci centre, trei în Sibiu şi două în Mediaş. Cele trei centre din Sibiu sunt la liceele "Gheorghe Lazăr", Energetic şi "Independenţa". În Mediaş, examenul de bacalaureat se va desfăşura la Şcoala Naţională de Gaz şi Grupul Şcolar Automecanica.
Pentru corectarea lucrărilor s-au amenajat două centre, la Colegiul Tehnic Textil şi la Liceul Agricol.

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus