Sâmbătă,
20.04.2024
Innorat
Acum
13°C

Fotografii realizate la Viscri, expuse la Asta Film Fest

 

Fotograful şi directorul de imagine Marius Iacob organizează, în perioada 4 - 10 septembrie, în satul Viscri din judeţul Braşov, o tabără de creaţie dedicată fotografiei pe film, informează un comunicat, citat de Mediafax.
 
Astfel, proiectul Atelierphoton îşi propune aducerea în prim-plan a studiului asupra fotografiei pe suport clasic - film, hârtie fotografică - şi a formatelor alternative. În acest sens, proiectul include mai multe tabere de creaţie şi expoziţii dedicate în special fotografiei pe film şi pinhole (stenopa).
 
Timp de o săptămână, la Viscri, participanţii vor avea ocazia să experimenteze aceste tehnici de fotografie utilizând film clasic şi hârtie fotografică. Cursanţii sunt îndrumaţi în construirea şi folosirea propriilor camere foto, trecând prin tot procesul - fotografiere, developare a filmelor şi developare a hârtiei în laboratorul amenajat în locul în care are loc cursul.
 
Lucrările realizate pe parcursul taberei de creaţie vor fi expuse în cadrul Festivalului Internaţional de Film Documentar Astra, care se desfăşoară la Sibiu, între 25 şi 30 octombrie.
 
De asemenea, tabăra de creaţie de la Viscri este urmată de un atelier de creaţie în Normandia, Franţa.
 
Marius Iacob este fotograf şi director de imagine. A semnat imaginea pentru filme precum "Frica domnului G", de Adina Pintilie, "Ciobanul zburător", de Cătălin Muşat, şi "Bric-Brac", de Gabriel Achim.

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus