Joi,
28.03.2024
Partial Noros
Acum
15°C

Sindicatul Liber Invatamant Sibiu: Am rezolvat cazul profesorilor de la Liceul de Arta. Dar se poate repeta

Cadrele didactice de la Liceul de Artă Sibiu își vor putea primi salariile, anunță Sindicatul Liber Învățământ Sibiu, fără a uita să amintească faptul că demersul s-a realizat în urma demersurilor făcute de către sindicat. ”Problema financiară a colegilor noștri putea fi rezolvată prin redistribuirea de fonduri de la unitățile școlare care au un surplus de fonduri la cele care sunt în deficit. Ceea ce a îngreunat și mai mult situația este chiar legislația. Prevederile HG 1395/2010 sunt extrem de neclare. Conform acesteia, în cazuri  excepționale se poate face redistribuirea de fonduri între unitățile școlare, dar nu se precizează nici care sunt aceste cazuri excepționale și nici cine trebuie facă acest lucru”, a declarat Rodica Moldovan, președinte Sindicatul Liber din Învățământ Județul Sibiu.
După protestul cadrelor didactice, din data de 25 august 2011, Ministerul Finanțelor Publice a trimis o adresă către Liceul de Artă Sibiu în care precizează faptul că redistribuirea fondurilor poate fi făcută de ordonatorul de credite, după ce Inspectoratul Școlar Județean stabilește care sunt cazurile excepționale.
Sindicatul Liber Învățământ Sibiu atrage atenția că în județ sunt 50 de unități școlare care nu dispun de resurse finaciare suficiente pentru a plăti integral salariile în anul 2011. Prin urmare, situația de la Liceul de Artă se poate repeta.

 

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus