Vineri,
29.03.2024
Innorat
Acum
13°C

Azi, in centrul Sibiului: olari, romi, cantareti

Trei evenimente de amploare se desfășoară începând de sâmbătă în cele două piețe principale din centrul Sibiului. Cel mai cunoscut este Târgul Olarilor, ajuns la cea de-a 45-a ediție. Sunt așteptați în Piața Mare a Sibiului peste 150 de olari și meșteri în ceramică, veniți din 30 de județe ale țării. Târgiul Olarilor își va strânge tarabele în seara zilei de duminică.

Romii pun strategia guvernului în discuție

”Peste sub Turn”, veți putea ajunge tot de astăzi la festivalul Zilele culturii Rome – Romani Kultura. Evenimentul are programată o deschidere oficială în dimineața zilei de sâmbătă, de la ora 11.00, în Casa artelor din Piața Mică. Luminița Cioabă, sora regelui autointitulat al romilor, va și lansa o carte cu această ocazie. În cadrul festivalului va avea loc și un târg al meșteșugarilor romi, dar și o serie de conferințe și seminarii, inclusiv discuții despre modificarea strategiei guvernamentale ” de incluziune a cetăţenilor români aparţinând minorităţii romilor pentru perioada 2011-2020”. Pe scena din Muzeul din Dumbravă, duminică de la 17.30, este programat un spectacol de muzică și dansuri ”romano”.

Festival de muzici: Imagine

Festivalul Imagine –concurs de interpretare muzicală din toate genurile - a început încă de vineri, pe scena din Piaţa Mică. În urma preselecţiilor naţionale de la Bucureşti (9 iulie) şi Sibiu (16 iulie), zece trupe s-au clasificat în semifinalele ce se vor încheia sâmbătă, de la ora 19.00, pe scena din amintita piață. Finala festivalului este programată în același loc, dar duminică, 4 septembrie, de la aceeași oră. Festivalul include și masterclass-uri gratuite, ham-sessions dar și multe concerte ale unor trupe din țară (X-plod, Paradigma, Alina Eremia, Flaviu Hosu), cât şi din Belgia (Blackbird şi Madame’s Tout Le Monde), Croaţia (Duo Sonja & Erna), Norvegia (Comic Funktion) şi Suedia (Patriark).

Duminică începe și Festivalul ”George Enescu”

Pornit, inițial, doar în Capitală, Festivalul internațional de muzică clasică ”George Enescu” a fost extins și peste Sibiu în ultimii ani. Duminică, 4 septembrie, este programat primul concert simfonic susținut de Venice Baroque Orchestra, solist si dirijor fiind Giuliano Carmignola. Concertul are loc la Sala Thalia, de la ora 19.00. Festivalul ”George Enescu” mai are programate concerte la Sibiu în zilele de 12, 15 şi 23 septembrie, când pe scena Sălii Thalia vor urca Adrian Brendel şi Tim Horton, orchestra Filarmonicii de Stat Sibiu, Amsterdam Baroque Orchestra, iar în data de 24 septembrie va avea loc Jerusalem Chamber Music Festival.

 

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Traian Deleanu

de Traian Deleanu

Investigații, Administrație
Telefon:
0740 039 148
E-mail: traian[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

1 comentarii

Ham, ham

Acum 12 ani

O fi sesiuni de latraturi si nu de muzica. Vezi ca sunt jam-sessions.
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus