X

Expozitie EEA & Norway Grants

Astăzi, în zona pietonală din fața Muzeului de Etnografie Universală „Franz Binder”, va fi vernisată expoziția „EEA și Norway Grants”.

Prin spaţiul neconvenţional de expunere, Ambasada Regală a Norvegiei, Innovation Norway și Punctul Național de Contact îşi propun să ilustreze rezultatele unor proiecte derulate de către entităţi publice şi private româneşti, cu asistenţă financiară din partea Norvegiei, Islandei şi Principatului Liechtenstein. Fotografiile sunt semnate de Bogdan Croitoru.

Expoziția nu și-a propus o prezentare a tuturor proiectelor finanțate, ci este o încercare de a spune o poveste – povestea Granturilor SEE şi a celor Norvegiene în România în perioada 2009-2011. Acoperind 13 proiecte, această expoziție încearcă să aducă în atenția publică istoria Granturilor, a oamenilor, a viselor și ambițiilor lor şi a rezultatelor obținute. Ca urmare a Acordului privind Spațiul Economic European (SEE) din 2007, România a beneficiat de aproape 100 milioane EUR prin Mecanismele Financiare SEE/ EEA (engl.) (EEA și Norway Grants) în perioada 2009-2011. Nu mai puțin de 69 de proiecte individuale și 115 proiecte de mai mici dimensiuni derulate de ONG-uri au beneficiat de finanțare în câteva sectoare cheie: protecția mediului, dezvoltarea resurselor umane, sănătate și îngrijirea copilului, patrimoniu cultural, eficiență energetică și producție sustenabilă.

Expoziţia va fi deschisă în perioada 5-30 septembrie în zona pietonală din fața Muzeului de Etnografie Universală „Franz Binder” (Casa Hermes – Piaţa Mică nr. 11).

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim

Comentarii

comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Turnul Sfatului Online
  • Sibiu
  • Contact