Vineri,
29.03.2024
Cer Senin
Acum
12°C

Zara deschide magazin la Sibiu

Unul dintre cele mai apreciate branduri de îmbrăcăminte în România, Zara, va deschide un magazin în chiar centrul Sibiului, pe strada Nicolae Bălcescu, în locul fostului sediu al BCR.

Lucrările de amenajare a noului magazin au început la mijlocul săptămânii trecute. Valoarea investiției este de 3,97 de milioane de lei, iar deschiderea magazinului este preconizată în luna martie a anului viitor. Potrivit autorizației de construcție, suprafața magazinului va fi de aproape 1.900 de mp. ”Este o lucrare destul de mare, va fi ceva frumos. Termenul de finalizare a lucrărilor la structuri este 15 decembrie. Dar noi am mai lucrat cu cei de la Zara și pot să vă spun că lucrările vor merge repede și de mărțișor sibienii vor putea cumpăra de la Zara. Dar cum de nu aveți Zara la Sibiu?”, a declarat pentru Turnul Sfatului unul dintre constructorii angrenați în amenajarea magazinului.

Extindere în forță

Antreprenorul general al lucrării este Goa Invest SA, compania de construcții a celor de la Inditex, compania care deține brandul Zara, alături de alte nume cunoscute precum Bershka, Massimo Dutti, Pull& Bear sau Stradivarius. Magazinul de la Sibiu se va alătura celor 15 noi spații de retail pe care Inditex plănuiește să le deschidă până la finele acestui an. În țară, Inditex a deschis aproape 60 de magazine, dintre care zece sub brandul Zara.
Potrivit Ziarului Financiar, în această lună numai Inditex va deschide opt magazine, la Oradea și Arad, în timp ce luna viitoare vor fi deschise alte şapte magazine, dintre care șase vor fi în Constanța.

De șapte ani în România

Brandul spaniol Zara a intrat în România abia în noiembrie 2004, cu un magazin în franciză amplasat în București, după ce cu intrarea grupului Inditex a fost făcută prin magazinele Pull&Bear, tot în Capitală deschise. Acum, Grupul Inditex (cel mai mare producător de haine din Europa) a ajuns să dețină peste 5.000 de magazine, în 78 de țări. În România, cifra de afaceri a grupului a ajuns la aproape 100 de milioane de euro, anul trecut. În lume, în prezent, există 1.723 de magazine Zara, care au generat anul trecut un rulaj de peste opt miliarde euro.
Primul magazin Zara a fost deschis în 1975, în A Coruña, oraș aflat în nord-vestul Spaniei.

Sibiul, sărac în brandurile ”la modă”

Intrarea celor de la Zara în Sibiu vine după ce, recent, retailerul C&A a deschis un magazin în Shopping City, pe o suprafață de 1.200 de metri pătrați. ”Fosta Capitală Culturală Europeană, un oraş cu potenţial de dezvoltare economică, Sibiul se află pe lista noastră de priorităţi. Oraşul s-a dezvoltat rapid în ultimii ani", anunțau, înainte de deschidere, reprezentanții retailerului amintit. Deocamdată, însă, la Sibiu poate fi constatată o lipsă a numelor importante din industria modei, singurul brand important dintre primii trei la nivel național fiind New Yorker, cu magazinul deschis odată cu inaugurarea Sibiu Shopping City.

 

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Traian Deleanu

de Traian Deleanu

Investigații, Administrație
Telefon:
0740 039 148
E-mail: traian[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

32 comentarii

Alex

Acum 12 ani

Zara nu o sa va dezamageasca deloc.
Raspunde

un sibian

Acum 12 ani

C & A ne-a dezamagit TOTAL!!! preturi EXAGERAT de mari si marfa de KK...am fost in magazine C & A in Germania si aici cred c-au adus marfa greu vandabila de acolo...
Raspunde

hmmm

Acum 12 ani

Primul magazin de lux deschis in zona centrala si nu in Promenada Mall. Incepem sa ne apropiem de normalitate.
Raspunde

sam

Acum 12 ani

New Yorker nu e brand, e un magazin de duzina. Dar ce astepti, suna bine la romani
Raspunde

je

Acum 12 ani

toata lumea stie ca C&A e un brand mai low cost si mai putin calitativ.. deci.. nicio dezamagire pana acum.. asteptam si alte branduri \"la moda\": \"Bershka, Massimo Dutti, Pull& Bear sau Stradivarius\" :)
Raspunde

petre

Acum 12 ani

toti retailerii de care se vorbeste aici sunt de duzina. daca ne bucuram ca vine zara la sibiu e trist!
Raspunde

sasofilu\'

Acum 12 ani

Pe unde rămâne H&M?
Raspunde

paul

Acum 12 ani

doamne ajuta magazin de lux in centru doamne ajuta
Raspunde

zeta

Acum 12 ani

Zara \"in locul fostului sediu BCR\"..Pe moment te bucuri crezand ca a iesit o banca de pe centru. Insa nici vorba. S-a mutat putin mai incolo. Deci tot atatea banci in centru\' Sibiului. Nu ne apropiem de normalitate (inca) :)
Raspunde

Florian

Acum 12 ani

Zara ii magazin tare... Si aici in America este Zara este considerata una dintre cele mai bune branduri.
Raspunde

lol

Acum 12 ani

pai acolo la voi in america si Mcdonalds e considerat unul din cele mai bune restaurante :))))
Raspunde

sibianca

Acum 12 ani

:)) haha \'lol\' :)) asa e. gucci channel rolex...astea sunt nume serioase si mega cunoscute...dar nu cred ca o sa le vad in urmatorii 5 ani pe balcescu:))
Raspunde

cornel

Acum 12 ani

ba fitosilor, tot marfa expirata din vest o sa gasiti in magazinele astea de firma, ca la banii nostri de sclavi numa lucruri expirate si second ne permitem.
Raspunde

ion

Acum 12 ani

@Cornel. Nu cred ca e cazul sa generalizam. Cand se lanseaza o colectie noua ea apare in toate magazinele rprezentante, si spre surprinderea ta, preturile sunt aproape identice in toate, fara a tine cont de bunastarea locuitorilor (romania, anglia, germania , ...). Oricum, un magazin Zara este bine venit si mult asteptat in Sibiu. Astfel nu mai suntem nevoiti sa mergem la Cluj dupa 2, 3 toale.
Raspunde

RR

Acum 12 ani

in sfarsit acel spatiu detinut de BCR revine la destinatia initiala: centru comercial; de fapt, multe orase europene au astfel de galerii comerciale in centru; a avut si Sibiu, pana in 1990...
Raspunde

Alex

Acum 12 ani

Bine ai remarcat,RR
Raspunde

paul

Acum 12 ani

unde a fost banca anglo-romana trebuie sa se faca H&M si avem tot ce trebuie.Acolo langa forumul german zic.
Raspunde

Didi

Acum 12 ani

Si nu stiti cam prin ce data r trebui sa se deschida deci eu haine din zara imi cumpram doar din Bucuresti
Raspunde

Didi

Acum 12 ani

vreau sa zic ca eu nu port haine de orice chinezarie de ex gaucchi si dolce gabana pe astea ma axez cel mai mult uneori mai cumpar si din new yorker sau na ceva de genu dar de foarte multe ori le aduc din amerixca in vacanta de vara vreau sa zic ca vin cu o geanta plina cu haine de acolo
Raspunde

eu

Acum 12 ani

Mai e pana deschide si Paul Smith sau alte branduri \"necunoscute\" in zona... :P
Raspunde

Emilia

Acum 12 ani

Am inteles ca nu mai e mult pana se deschide Zara si deja au inceput angajarile,stie cineva vreo adresa ,un e-mail pentru a putea depune un c.v.?
Raspunde

alina

Acum 12 ani

foarte buna locatia,dar speram sa nu se opreasca sibiul doar la Zara,asteptam si alte magazine
Raspunde

Vlad

Acum 12 ani

Parerea mea este ca Zara e un brand bunicel, avand in vedere faptul ca la noi in Romania salariile sunt cum sunt ele si ca oamneii se orienteaza spre calitate si preturi accesibile
Raspunde

Vlad

Acum 12 ani

Ce nu imi place mie este ca atunci cand sunt reduceri de final de sezon \"nu prea sunt reduceri\".In schimb in Italia cand sunt reduceri apai reducer sunt;chiar si de 70% .
Raspunde

cata

Acum 12 ani

zara e magazin de lux ?:))) really?:))
Raspunde

Ali

Acum 12 ani

super contrast: Zara si la cativa zeci de metri Familia si kiss :))))))
Raspunde

adriana

Acum 12 ani

Acest magazin este tot cei trebuia Sibiului,serviciile sper sa fie la accelasi nivel cu cele din alte tari Europene
Raspunde

Fuhfd

Acum 12 ani

Ce bine ca sa deschis zara :-)))) avem si noi un magazin de doamne ajuta, ca m-am saturat de ANKA\'S hainele copiate si facute fara inspiratie, nu are umpic de creativitate fata asta, in schimb se crede mare creatoare de moda :-) p.s. si preturile sunt mult mai bune la zara decat la ANKA\'S .
Raspunde

Valeria

Acum 12 ani

Asa e fuhfd ai perfecta dreptate si eu mi-am facut o rochita la ANKA\'S si apoi avea tot sibiu, mi-a copiat modelu fara acordul meu, ea e o mare mesimtita si te trateaza foarte urat, are inpresia ca ea e dumezeu. Pacat da dumnezeu la tote proastele...
Raspunde

Paul Cuza

Acum 11 ani

Din pacate ZARA a deschis la Sibiu exact in perioada in care acest brand se prabuseste pe piata romaneasca. De la inceputul lui 2012 vanzarile ZARA scad vertiginos. Multi din companie pun acest fenomen pe seama noului director general Paul Cuza, pe care-l acuza ca mai mult destabilizeaza decat construieste. Se spune despre Paul Cuza ca este extraordinar de slab pregatit pentru acest post iar cifrele sunt cel mai bun argument.. scad pe zi ce trece.
Raspunde

Salarii taiate la Zara

Acum 11 ani

Ne-au taiat salariile la Zara fara sa ii intereseze de anggajatii care muncesc pentru ei , sa le fie rusine !
Raspunde

Salarii lungite la stat

Acum 11 ani

Noua ne-au lungit salariile , ne facem ca lucram si ei ne lungesc salariile. Statului ii pasa de noi , sa nu-i fie rusine!
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus