Vineri,
29.03.2024
Partial Noros
Acum
17°C

Cinci maghiari au pagubit statul roman cu 1.300.000 de euro

Procurorii DIICOT Oradea au dezorganizat ieri grup infracţional organizat transfrontalier,  compus din cinci cetăţeni maghiari specializaţi în evaziune fiscală şi spălare de bani.

Aceştia preluaseră de la cetăţeni sârbi, un număr de cinci societăţi comerciale, pe care le-au folosit în manevrele lor, evidenţiind în actele contabile ale acestor societăţi comerciale cheltuieli care nu aveau la bază operaţiuni comerciale reale, precum şi facturi de achiziţie mărfuri din spaţiul intracomunitar, deşi în realitate mărfurile nu au fost livrate în România. Cei cinci maghiari au mai săvârşit infracţiunea de spălare de bani, prin creditarea societăţilor comerciale şi transferarea, în mod nelegal, din contul acestora, a sumelor de aproximativ 600.000 de euro, 300.000 USD şi 18.000.000 Huf, către alte societăţi, în scopul disimulării provenienţei ilicite a acestor fonduri. Prin faptele săvârşite, inculpaţii au reuşit să producă bugetului de stat un prejudiciu de aproximativ 1.300.000  de euro.

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Vizualizari: 206

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus