Joi,
28.03.2024
Cer Senin
Acum
8°C

Proiect pentru victimele violentei familiale

Asociația ALEG a depus un proiect, în cadrul Programului de Granturi Raiffeisen, prin care va asigura trei servicii importante pentru 15 victime ale violenței familiale, în cazul în care proiectul va întruni suficiente voturi. Celor 15 victime li se va asigura, timp de un an, consiliere juridică și asistare pe tot parcursul procedurilor legale pe care aleg să le urmeze, sprijinirea în vederea obținerii independenței financiare, găsirea unui loc de muncă, sprijin în demararea unei activități generatoare de venit și recuperare după trauma violenței prin psihoterapie individuală și de grup. „Organizația Mondială a Sănătăți consideră violenţa domestică cel mai mare risc de sănătate la adresa femeilor, mai mare decât bolile de inimă sau accidentele rutiere. În 2009 Inspectoratul General de Poliție a înregistrat 101 decese în România în urma violenţei familiale. Tot 2009 în județul Sibiu, 142 de persoane în situații de violență familială au solicitat certificat medico-legal dar nu s-a înregistrat nicio condamnare pe legea 217/2003 privind prevenirea și combaterea violenței familiale”, spune Camelia Proca, directorul ALEG. Pentru a vota A.L.E.G. in Programul de Granturi Raiffeisen, trebuie sa accesați pagina de internet https://raiffeisencomunitati.ro/program-de-granturi.

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Bogdan Brylynski

de Bogdan Brylynski

Editor
Telefon:
0722 227 297

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus