Joi,
28.03.2024
Innorat
Acum
11°C

UPDATE. Ioan Cindrea sustine ca nu a incalcat legea angajandu-si sotia

Deputatul PSD de Sibiu, Ioan Cindrea, a declarat, marţi, că nu a fost anunţat de Agenţia Naţională de Integritate (ANI) că s-ar afla în conflict de interese şi susţine că nu a încălcat nicio lege prin angajarea soţiei sale în cadrul Biroului Parlamentar din Sibiu, transmite corespondentul Mediafax.

Deputatul PSD Ioan Cindrea, care deţine şi funcţia de preşedinte al PSD Sibiu, a transmis, marţi, un comunicat de presă, în care susţine că nu a fost anunţat de ANI că este bănuit de conflict de interese şi vorbeşte despre "o campanie murdară de intoxicare şi denigrare".

"Asistăm la o campanie murdară de intoxicare şi denigrare care încalcă principiile democratice dintr-un stat de drept. Afirm acest lucru pentru că apar în presă informaţii pe care eu nu le cunosc. Agenţia Naţională de Integritate nu mi-a transmis niciun material din care să rezulte că sunt într-un aşa zis «conflict de interese»", a susţinut Cindrea.

El a negat că s-ar afla în conflict de interese şi susţine că nu a încălcat nicio lege. "Consider că nu am încălcat nicio lege din România, că nu sunt în conflict de interese şi că informaţiile care apar public încalcă grav principiul constituţional al prezumţiei de nevinovăţie", a mai arătat Cindrea în comunicat.

Preşedintele PSD Sibiu, care a fost desemnat de USL să candideze pentru funcţia de preşedinte al Consiliului Judeţean Sibiu la alegerile din 2012, a vorbit despre "campanie murdară" generată de "interese exclusiv politice". "În spatele acestei campanii murdare sunt interese exclusiv politice, iar instanţele judecătoreşti sunt singurele care vor dovedi că nu am încălcat nicio lege", conchide deputatul PSD.

Inspectorii de integritate au sesizat Parchetul instanţei supreme cu privire la faptul că deputaţii Ioan Cindrea (PSD) şi Karoly Kerekes (UDMR) şi-au angajat rudele în cadrul birourilor parlamentare proprii, încălcând astfel regimul conflictului de interese.

Agenția Națională de Integritate a constatat, în urma procedurilor de evaluare, încălcarea regimului juridic privind conflictul de interese în materie administrativă de către deputaţii Ioan Cindrea (PSD) şi Karoly Kerekes (UDMR). Ioan Cindrea este acuzat că şi-a angajat soţia în cadrul Biroului Parlamentar încălcând, astfel, prevederile Legii numărul 161 din 19 aprilie 2003 privind unele măsuri pentru asigurarea transparenţei în exercitarea demnităţilor publice, a funcţiilor publice şi în mediul de afaceri, prevenirea şi sancţionarea corupţiei. Prejudiul astfel creat, calculate de ANI, s-ar ridica la peste 8.000 de euro. “Beneficiul patrimonial obţinut în perioada 05.10.2009 - 01.02.2011 de către soția domnului CINDREA Ioan, doamna CINDREA Amalia, a fost de 35.061 Lei (aproximativ 8.138 Euro)”, se arată într-un comunicat de presă al ANI.

Deputatul sibian a fost informat de Agenţia Naţională de Integritate că se află în afara legii la începutul lunii februarie a acestui an. Cu această ocazie Ioan Cindrea chiar s-a prezentat la sediul ANI pentru a lămuri situaţia. “Domnul Cindrea Ioan s-a prezentat la sediul Agenţiei Naţionale de Integritate, ocazie cu care a luat cunoştinţă de informaţiile şi datele cuprinse în dosarul de evaluare și a depus un punct de vedere” se arată într-un comunicat de presă al ANI..

Având în vedere cele de mai sus, ANI a dispus următoarele măsuri:

- sesizarea Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, cu privire la posibila săvârşire de către domnul CINDREA Ioan și domnul KEREKES Károly, Deputați în Parlamentul României, a infracţiunii de conflict de interese, prevăzută şi pedepsită de art. 2531 din Codul Penal al României;

- iniţierea demersurilor prevăzute de art. 22, alin. (2) din Legea 176/2010, în vederea anulării contractelor încheiate cu încălcarea prevederilor legale privind conflictul de interese. Complementar, fapta persoanei cu privire la care s-a constatat nerespectarea regimului juridic al conflictului de interese constituie temei pentru eliberarea din funcție, precum şi interdicția de a mai ocupa o funcție sau o demnitate publică pe o perioadă de 3 ani de la data rămânerii definitive a raportului, ori, după caz, constituie abatere disciplinară și se sancționează potrivit reglementărilor aplicabile demnității și funcției respective.

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Comentarii

32 comentarii

Rusine, domnule Cindrea!

Acum 12 ani

Da, ce sa mai zicem de domnul Cindrea, el care se da preocupat de starea de santate a romanilor si le masoara glicemia gratis, dupa ce dumnealui si-a angajat sotia la Biorul Parlamentar, ca sa traiasca bine amandoi, pe spinarea celor pe care acum ii invita la dansul, la partid sa le ia tensiunea si sa le masoare glicemia. Asta da bataia de joc si fatarnicie.
Raspunde

Rusine, domnule Cindrea!

Acum 12 ani

Da, ce sa mai zicem de domnul Cindrea, el care se da preocupat de starea de sanatate a romanilor, si le masoara glicemia gratis, dupa ce dumnealui si-a angajat sotia la Biorul Parlamentar, ca sa traiasca bine amandoi pe spinarea celor, pe care acum ii invita la dansul, la partid sa le ia tensiunea si sa le masoare glicemia. Asta da bataia dejoc si fatarnicie.
Raspunde

ion

Acum 12 ani

adio consiliu judetean
Raspunde

constantin

Acum 12 ani

Un politician care traieste numai pe banii de la stat! Sa nu mai critice pe altii! Pentru banii pe care ii primeste ar trebui sa faca ceva concret! Dar nu se vede!
Raspunde

nastase 4 oua bombonel

Acum 12 ani

seful lui cindrea, a plusat doar la contractul bechtel 10 MILIOANE DE EURO / km ! Cam asa au invatat comunistii reformati sa faca treaba in Romania... Iar maaaarele candidat la CJ, prin mana lui dreapta botza (aceeasi mana care-l si sterge la kur) a reusit sa falimenteze o Libertatea, o Victoria, un Felam, un Paltinis, etc... Unde sunt aia cu \"noi votam cindrea...\"?
Raspunde

cazan freza de curcan

Acum 12 ani

dupa 2 ani la bucuresti si-a renovat toate casele de pe cisnadiei si anton pann, a mai cumparat ceva, s-a trezit in fata cu vreo 2 AMG-uri platite CASH, plus ce a mai intrat in saltea...
Raspunde

ariton mister fier beton

Acum 12 ani

dupa ce ca face urat la betie, impartind crosee in stanga-dreapta, are aceeasi traiectorie cu un anume domn neagu: s-klasse, casa mare, benzina la scara. urmarim cu interes continuarea povestii dupa modelul domnului amintit, cazat acum intr-o hala...
Raspunde

acestea fiind zise

Acum 12 ani

noi cu cine dracu votam???
Raspunde

alex

Acum 12 ani

nu stiam ca ziaristii pot scrie fara probleme cand nu au dovezi????...de ce nu a aparut nimic in presa daca este adevarat legat de ani? ..... rusine ziaristilor pentru ca sunteti de nimic.... scrieti numai pe comanda politica si pe bani!!!!
Raspunde

alexandru

Acum 12 ani

:)) ce comentarii comandate :)) mey oameni buni ... va uitati la asa zisul prejudiciu de 8000 de euro dar nu vedeti milioanele sau miliardele luate de udrea, videanu, berceanu, boc si taticul lor basescu portocaliilor ... faceti ordine la voi in ograda ... sunteti varza. nici macar nu stiti sa va ascundeti identitatea, sa faceti niste comentarii credibile .... s-a saturat lumea de voi hienelor, parazitilor
Raspunde

alexandru

Acum 12 ani

astept pareri de la sibieni adevarati ... daca se poate a-politici. eu unul votez tot cu Cindrea la CJ
Raspunde

EU

Acum 12 ani

nicio lege nu interzice angajarea rudelor. Cindrea a propus angajarea, camera deputatilor a avizat angajarea. De penal nu se pune vorba ca are imunitate parlamentara, sincer cred ca banii trebuie sa-i de inapoi daca reiese ca-i vinovat!
Raspunde

Nicu

Acum 12 ani

Minciuni!Daca ar fi fost adevarat ar fi scris in toata presa.Minciuni!!
Raspunde

Nik

Acum 12 ani

Cindrea la CJ!!!!
Raspunde

SI INCA CEVA

Acum 12 ani

CINDREA IOAN IESE CEL MAI BINE IN TOATE SONDAJELE FACUTE IN JUDETUL SIBIU. EL ESTE COTAT CU 70% DIN VOTURILE ELECTORATULUI ... SI V-ATI GANDIT VOI CUM SA IL ATACATI... VA E FRICA CA UN SIMPLU DEPUTAT ARE 70% IAR UN MINISTRU AL ECONOMIEI - ARITON - ARE 13% DIN VOTURILE ELECTORATULUI. E CLAR CE REPREZINTA ACESTE ATACURI ... PORTOCALIILOR SFARSITUL VA ESTE APROAPE.... VA CURGE SANGE DIN GLANDA SI ASTEA SUNT ULRIMELE ZVACNIRI!!!!!!!!!!!!!! CINDREA - PRESEDINTE CONSILIUL JUDETEAN
Raspunde

pp-dd

Acum 12 ani

O facatura ordinara fara sorti de izbanda in justitie. Legea 161 /2003 nu prevede o astfel de incompatibilitate. Art 95 nu se aplica in acest caz pt ca nu e vorba de functionari publici.
Raspunde

corectura

Acum 12 ani

\"ULTIMELE\"
Raspunde

CINDREA PRESEDINTE CJ

Acum 12 ani

In toate sondajele, inclusiv cele ale pdl-ului CINDREA este prezent cu 70% din voturile exprimate de electorat in conditiile in care se lupta cu un actual ministru... doar atat puteti??? ..... acuzati un deputat ca a facut un prejudiciu de 8000 euro in 2 ani???....hahhahahahhaha dar despre zecile de milioane de euro furate de boc si basescu in frunte cu ariton si benzinarii lui nu se vorbeste .... hahahaha .. va e frica ... stati ca ratonii in apa !!!!
Raspunde

ARPENAL

Acum 12 ani

cindrea e o rusine pt. sibiu un nemernic ordinar si-a pus nevasta, o mare a...............a subprefect, apoi la cabinetul propriu s.a.m.d cine cotizeaza la buzunarul lui face si treafic de influenta vezi cazul spitalul de pediatrie, sunat director pt. ai angaja o panarama etc. etc. etc.
Raspunde

sibianul

Acum 12 ani

Ariton vrea sa-l scada pe Cindrea din sondaje, el nu sta deloc bine in sondajele facute de ei. eu votez tot Cindrea Presedinte la CJ!
Raspunde

Vasile de la PDL

Acum 12 ani

Aveti dreptate vrem sa-l denigram pe cindrea ca sa ne dea ariton un covrig ca ni foame:( ne-ati prins ne predam:-<ne da-ti macar o samanta de foame?
Raspunde

Vasile de la PDL

Acum 12 ani

nu ne da-ti voi macar o maslina? pls me hungry:-s
Raspunde

pt. PDL-istul infomentat de PDL

Acum 12 ani

vezi ca da a ta Raluca la colt de strada portocale si ciocolata sau nu stii mai Vasile draga... daca mergi la Medias poate te alegi tot de la colegii tai cu un BAX de pulpe!
Raspunde

zexe

Acum 12 ani

Campanie declansata la comanda, doar pentru discreditare. Chestia este veche, s-a mai scris, dar acum se da o amploare fortata ca se apropie alegerile!
Raspunde

un prost

Acum 12 ani

Votati-l primar si isi va angaja toate rudele la primarie.
Raspunde

toto

Acum 12 ani

tot hotu striga prinde-ti hotu jegu asta de cindrea a aruncat cu noroi in toti si el e cel mai murdar politician el cu echipa lui au distrus sibiul sas a mai dres ceva cat de cat
Raspunde

cretinilor

Acum 12 ani

ipocrituu dracului, daca erati voi nu v-ati fi angajat nevasta sau sotul, mergeti si crapati jegurilor
Raspunde

babulus

Acum 12 ani

Ia uite, ca ati descoperit miezul din dodoasca! Casele furate de sasalau si copii vanduti nu se pun ca el e min oritar si are voie, ca de aia s-a inventat discriminarea pozitiva. Ptiu, papagalilor!
Raspunde

ioan

Acum 12 ani

putina imagine nu strica chiar si daca ea este negativa, asa stiu eu. Multi sunt cunoscuti prin imaginea negativa si au ramas in mintea oamenilor. Ii un pas mare pentru CJ!
Raspunde

HAI USL

Acum 12 ani

VOTAM CINDREA LA CJ! FORTZA USL!
Raspunde

relu

Acum 12 ani

Toti care ajung la putere fac in asa fel sa le fie lor bine.Sa spuna domnul Cindrea ce a facut el pentru Sibiu?Rusine sa le fie.Niste comunisti sunt toti cu USL lor.Sunt niste paraziti care mananca tot banul public fara nici un scru***in loc sa faca ceva constructiv in sibiu.Niste ordinari.
Raspunde

rada

Acum 12 ani

Eu atat stiu , ca marele \"om\" Cindrea a intervenit la o judecatorie , pt un ticalos din Iacobeni.....In urma interventiei sale , judecatoria a considerat ca ticalosul trebuie iertat pt ca are 4 (patru) copii...........Daca nu ma credeti , intrebati-l pe d-ul ing . Terea
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus