Vineri,
29.03.2024
Parțial Noros
Acum
14°C

Blue Air, cel mai mare datornic al Aeroportului Sibiu

Din cele aproape două milioane de lei pe care Regia Autonomă Aeroportul Internațional Sibiu le are de recuperat de la datornici, mai bine de 90 la sută sunt sume pe care le datorează Blue Air – Transport Aeriain, se arată într-un document emis de conducerea aeroportului sibian.
Pe lângă cele 1,76 de milioane de lei datorii facturate pentru prestarea de servicii aeroportuare, handling și închiriere, Blue Air mai avea o datorie de 850.000 de lei, pe care a achitat-o la jumătatea lunii trecute.
Potrivit reprezentanților Aeroportului Internațional Sibiu, pentru cele 1,76 de milioane de lei, cei de la Blue Air au emis bilete la ordin scadente la fiecare jumătate a lunilor octombrie, noiembrie, decembrie 2011 și ianuarie 2012. Ultima tranșă prin care se speră recuperarea datoriilor va fi în sumă de 204.000 de lei, pentru care a fost emis, la fel, bilet la ordin.
Al doilea datornic – în ordinea sumelor – vine din aria serviciilor conexe, din care autorităților sperau să obțină venituri mai mari: News Room Cafe  datorează chirii în sumă de peste 125.000 de lei, bani pentru care pe rolul instanțelor se află două procese de executare a debitelor. De la restul datornicilor, aeroportul sibian ar mai avea de recuperat aproape 60.000 de lei.

Venituri în creștere. Cheltuile în creștere și mai mare. Profit în scădere

În prima jumătate a acestui an, veniturile totale ale AIS au crescut cu 16,6% față de perioada similară a anului trecut, ajungând la 7,8 milioane de lei (de la 6,7 mil. de lei). Cheltuielile, în schimb, au crescut cu 37 de procente: de la 5,3 milioane de lei în primele șase luni ale lui 2010, la 7,4 milioane de lei în prima jumătate a lui 2011.
Prin urmare, dacă în prima jumătate a lui 2010, profitul brut al RA Aeroportul Internațional Sibiu era de 1,3 milioane de lei, în primele șase luni ale acestui an, profitul brut nu depășește 420.000 de lei.
În cursul acestei luni, conducerea CJ Sibiu speră să adopte, în ședință publică, scăderea tarifelor aplicate companiilor care operează zboruri la Sibiu.

 

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Traian Deleanu

de Traian Deleanu

Investigații, Administrație
Telefon:
0740 039 148
E-mail: traian[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

5 comentarii

eurosimpatizant

Acum 12 ani

explicatia e simpla: cum vad smecherii ca merge treaba si veniturile cresc, au ei grija sa capuseze afacerea, asa incat cheltuielile sa creasca si mai repede.
Raspunde

Zburatorul

Acum 12 ani

Din noiembrie Blue Air nu mai are activitate la Sibiu. Cel putin online nu se mai poate rezerva nimic, semn ca, din pacate, ramanem fara cursele de Stuttgart si Madrid. Pacat!
Raspunde

sibian in Spania

Acum 12 ani

trebuie gasita urgent o alta copanie care sa efectueze zbururi directe de la Madrid.Nu ne puteti lasa chiar asa in aer... sau pe uscat, mai bine zis.
Raspunde

gogu

Acum 12 ani

Carabulea air va opera,le pune aripi autocarelor.
Raspunde

@gogu

Acum 12 ani

bai gogule, esti prost, da\' prost de dai in gropi. ai doar doua variante: ori te duci in ma-ta, ori te\'npusti, jigodie.
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus