Vineri,
29.03.2024
Cer Senin
Acum
9°C

Filmul "Comertul sexual cu copii", prezentat la "Astra Film Festival"

Filmul documentar "Comerţul sexual cu copii", realizat de Liviu Tipuriţă după standardele BBC, va fi prezentat la "Astra Film Festival" de la Sibiu, care va avea loc în perioada 25 - 30 octombrie, într-o secţiune special dedicată documentarului de investigaţie, transmite corespondentul Mediafax.

Potrivit unui comunicat de presă transmis, joi, de organizatorii celei de-a XI-a ediţii a Festivalului Internaţional de Film Documentar "Astra Film Festival", în premieră naţională, filmul "Comerţul sexual cu copii", realizat de Liviu Tipuriţă după standardele BBC, va fi prezentat în cadrul ediţiei din acest an a festivalului, într-un program special dedicat documentarului de investigaţie, transmite corespondentul Mediafax.
"Ancheta asupra reţelei de crimă organizată făcută de regizorul Liviu Tipuriţă s-a bucurat de un mare succes în Anglia, documentarul fiind nominalizat la premiile Bafta 2011. Proiecţia filmului «Comerţul sexual cu copii» va fi urmată de discuţii libere cu autorul", se arată în comunicat.
Potrivit sursei citate, programul special care aduce în prim-plan documentarul şi jurnalismul de investigaţie de televiziune este una dintre noutăţile ediţiei 2011 a Festivalului de la Sibiu.
Potrivit organizatorilor, programul include, pe lângă proiecţia documentarului "Comerţul sexual cu copii", şi o masă rotundă la care vor participa cei mai cunoscuţi jurnalişti de investigaţie TV, teoreticieni în domeniu sau documentarişti care au reuşit să ţină în viaţă acest gen de presă.
La discuţii vor lua parte şi studenţii de la jurnalism din România.
Liviu Tipuriţă va vorbi, în cadrul acestei mese rotunde, despre experienţa sa de regizor şi de jurnalist de investigaţie, care lucrează de mai bine de zece ani, respectând normele BBC.
"În democraţiile mai vechi şi aşezate, interesul public este un real bun comun al cetăţenilor, o formulă foarte importantă, indispensabilă societăţii moderne. În numele interesului public jurnaliştii reflectă şi investighează abaterile de la lege sau de la morală ale reprezentanţilor instituţiilor publice sau ale diferitelor figuri din lumea afacerilor. Un documentar sau un reportaj investigaţional în aceste ţări poată să aducă în faţa justiţiei pe cei care comit nereguli. Alături de profesionişti în domeniu vrem să aflăm care este stadiul investigaţiei din audiovizualul românesc, dar mai ales care este finalitatea acestui gen de demers jurnalistic", susţine, în comunicatul de presă, Dumitru Budrala, directorul "Astra Film Festival".
Potrivit reprezentanţilor Studioului Astra Film din Sibiu, "cel mai important festival de film documentar din această parte a Europei - «Astra Film Festival» - şi-a asumat misiunea de a aduce în atenţia publicului documentarul ca mijloc de comunicare tot mai îndrăgit nu numai de cineaşti, dar şi de jurnalişti, activişti şi educatori".
Programul din acest an este alcătuit din o sută de filme din 30 de ţări.
AFF, care are loc la Sibiu între 25 şi 30 octombrie, este organizat de Muzeul Astra şi Astra Film din Sibiu, cu sprijinul Consiliul Local Sibiu prin Primăria şi Casa de Cultură a municipiului Sibiu, Consiliul Judeţean Sibiu, Inspectoratul Şcolar Judeţean Sibiu, Ministerul Culturii şi Patrimoniului National şi ICR.

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus