Joi,
28.03.2024
Innorat
Acum
11°C

“Fast si reprezentare. Grafica din secolele XVII-XIX" va fi vernisata in cadrul Congresului “Vocea lui Clio"

În cadrul congresului „Vocea lui Clio: instrumente şi reprezentări ale puterii în comedia istorică barocă”, la Muzeul Brukenthal va fi vernisată expoziţia “Fast şi reprezentare. Grafică din secolele XVII-XIX”.

În Cabinetul de Stampe vor fi prezentate 38 de lucrări de grafică din secolele XVII-XIX, selectate din bogatele colecţii ale Muzeului Naţional Brukenthal. Portrete ale unor monarhi ai „Secolului de Aur”, cum ar fi Regele Filip al IV-lea al Spaniei (1605-1665) sau din Veacul Luminilor, precum Iosif al II-lea (1741-1790) al Imperiului Habsburgic sunt însoţite de imagini ale reprezentării puterii, surprinse deopotrivă în ceremonii la curte, viaţa cotidiană şi sărbători populare. Un grupaj semnificativ prezintă imagini ale unor personalităţi politice şi ale unor ceremonii desfăşurate în Transilvania, provincie a Imperiului Habsburgic în secolele XVIII-XIX.

În completarea acestei expoziţii, Alexandru Sonoc a selecţionat o serie de portrete, medalii şi decoraţii prezentate în Galeria de Artă Europeană, la primul etaj al Palatului Brukenthal.

Vernisajul va avea loc vineri, 14 octombrie, de la ore 11:00, în Cabinetul de Stampe al Muzeului Naţional Brukenthal.

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Dorina Nitu

de Dorina Nitu

Social
Telefon:
0742 381 305

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus