X

Mont Blanc de Gura Raului: primul primar securist

Înalta Curte de Casație și Justiție a stabilit definitiv și irevocabil: Ioan Duțu, actualul primar din Gura Râului, a fost colaborator al Securității. Cum înainte de a fi ales, Duțu a semnat o declarație pe proprie răspundere că el ”n-a ciripit” la fosta Securitate, acum primarul are pe numele său o plângere penală pentru fals în declarații. Prefectul Sibiului spune că nu are de gând să intervină, deoarece nu e în prerogativele sale. Primul primar catalogat definitiv drept colaborator al Securității , în schimb, e de negăsit. Luând în calcul precedentele din țară, Mont Blanc ar putea primi doar o amendă administrativă.

Imediat după ce la sfârşitul anului 2008 Consiliul Naţional pentru Studierea Arhivelor Securităţii anunţa că Ioan Duţu a colaborat cu fosta Securitate, sub numele conspirativ de „Mont Blanc”, acţiunea s-a mutat în instanţă. Curtea de Apel Bucureşti s-a pronunţat în această speţă în data de 27 aprilie 2010 „constatând calitatea de colaborator al Securităţii”. Primarul din Gura Râului a mers mai departe făcând recurs şi acţiunea s-a mutat la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a României. În luna mai a acestui an a venit rezultatul final. Decizia nr. 2789 din 17.05.2011 „respinge recursul ca nefondat”. Irevocabil

Plângere penală de la un consătean

Doar o săptămână mai târziu după concluzia Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie, un consătean al primarului din Gura Râului a şi depus plângere către Parchetul de pe lângă Judecătoria Sălişte. Dumitru Hanzu reclamă faptul că înainte de a candida pentru funcţia de primar, Ioan Duţu, a depus o declaraţie pe propria răspundere conform căreia nu ar fi colaborat în niciun fel cu fosta Securitate. „Subsemnatul Hanzu Dumitru din localitatea Gura-Râului, judeţul Sibiu, prin prezenta vă rog să puneţi în mişcare acţiunea penală împotriva primarului Duţu Ioan pentru săvârşirea infracţiunii de fals în declaraţii. A depus în fals declaraţia pe propria răspundere la depunerea candidaturii, cu bună ştiinţă ducând în eroare toată pupulaţia comunei prin minciună şi dezinformare”, se arată în plângerea formulată către Parchetul Sălişte în data de 26 mai 2011. Adevărul este însă că între primarul din Gura Râului şi Dumitru Hanzu există o întreagă istorie de acuzaţii şi chiar acţiuni în instanţă, undele încă din anul 2005.

Ce face Prefectura?

În continuare avem faptele: ÎCCJ decide în mod irevocabil că Ioan Duţu a colaborat cu fosta Securitate iar acesta a declarat pe propria răspundere, la alegeri, că nu a colaborat cu Securitatea. Dincolo de problema morală, am cerut un punct de vedere Instituţiei Prefectului legat de această situaţie. “În cazul relatat, vorbiţi de atestarea calităţii de colaborator al fostei Securităţi, prin sentinţa Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie. Acest lucru nu a fost adus oficial la cunoştinţa noastră, instituţia nefiind parte în proces. Pe de altă parte, „ilegalitatea” de care amintiţi în adresă nu a fost stabilită de o instanţă judecătorească, privind persoana primarului Ioan Duţu. În aceste condiţii, Instituţia prefectului nu are prerogative conform cărora ar fi obligată spre un anumit demers public. Conform legislaţiei în vigoare, privind raporturile juridice ale Instituţiei prefectului cu primarii şi consiliile locale, doar în anumite condiţii prefectul poate constata încetarea înainte de termen a mandatului unui ales, respectiv în situaţiile prevăzute de Legea 393/2004, art. 15: condamnarea prin hotărâre judecătorească definitivă la o pedeapsă privativă de libertate, stare de incompatibilitate, punerea sub interdicţie judecătorească etc”, se arată în răspunsul oficial al Instituţiei Prefectului Sibiu.

Primarul este de negăsit

Mai departe, am încercat să obţinem un punct de vedere chiar de la primar. Deşi în zeci de alte cazuri acesta a putut fi contactat fără probleme, în ultimele două săptămâni Ioan Duţu a devenit de negăsit (nici pe telefonul mobil personal, nici pe telefonul de serviciu, nici la primărie şi nici la SMS-uri nu a răspuns). Cu toate acestea, Ioan Duţu nu s-a ferit în trecut să vorbească despre Securitate. „Este opoziţia care lucrează. Sunt niste acuzaţii penibile care aruncă cu noroi în persoana mea. Eu neg toate aceste acuzaţii. Nu am fost colaborator al fostei Securităţi şi nu am avut nicio legătură cu Securitatea” ne-a declarat Ioan Duţu în 2009, imediat după anunţul public al CNSAS.

Ce s-a întâmplat în alte cazuri?

Situaţia primarului din Gura Râului nu este unică în ţară. Spre exemplu, primarul din Gura Humorului, Marius Ioan Ursaciuc, a fost declarat colaborator al Securităţii, Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie respingând chiar vara aceasta recursul în justiţie formulat de acesta. La fel ca în situaţia primarului din Gura Râului, Marius Ursaciuc a semnat înainte de alegerile din 2008 o declaraţie pe propria răspundere că nu a colaborat cu Securitatea. Presa locală suceveană anunţa în urmă cu câteva luni deschiderea unei acţiuni penale împotriva acestuia, pentru fals în declaraţii, faptă se pedepseşte cu închisoare de la 3 luni la 2 ani sau cu amendă. Într-un alt caz, Constantin Cibu – fost primar al Brăilei – a fost declarat în 2006 colaborator al Securităţii. Acesta a declarat la momentul respectiv că îşi va da demisia doar dacă cineva va dovedi că a făcut poliţie politică, ulterior ducându-şi mandatul la bun sfârşit.

Precedentul Dăneşti

O situaţie clară în care un primar a avut de suferit în urma atestării calităţii clare de colaborator al Securităţii este cea a primarului Emilian Rusu din comuna Dăneşti, judeţul Gorj. În cazul lui, procurorul Gheorghe Peştişanu de la Parchetul de pe lângă Judecătoria Târgu-Jiu a dechis o anchetă pentru fals în declaraţii oficiale, la finalul căreia a concluzionat că “fapta, în conţinutul ei concret şi în împrejurările în care a fost săvârşită, prezintă un grad de pericol social redus şi nu a produs urmări grave”. Totul s-a încheiat cu scoaterea de sub urmărire penală a primarului, aplicarea unei amenzi administrative de 1.000 de lei, şi obligaţia de a achita cheltuielile de judecată în sumă de 100 de lei.

Cinci materiale informative
„Informatorul „Mont Blanc”, cu numele real Duţu Ioan, profesor la Şcoala Generală Chirpăr a fost recrutat, la data de 27.03.1987 pe linia problemei „învăţământ ". Analizând activitatea desfăşurată de această sursă, de la data recrutării şi până în prezent, au rezultat următoarele: în perioada de referinţă, aportul informativ al sursei a fost scăzut, furnizând un număr de 5 materiale informative în anul 1987 şi niciun material în anul 1988", se arată în raportul CNSAS, care citează nota de analiză a informatorului "Mont Blanc" încheiată la data de 13.06.1988 de lt. maj. Dan Costea.

 

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim

Comentarii

comentarii

49 opinii

 1. Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

  localnic

  AR TREBUI SA-SI DEA RAPID DEMISIA SI SA SPUNA TUTUROR LOCALNICILOR CA NU ESTE UN OM AL DREPTATII ASA CUM S-A LAUDAT IN CELE 2 TURURI DE SCRUTIN PACALIND LUMEA.S-AI FIE RUSINE!!!!!!!!!!!

 2. Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

 3. Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

 4. Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

  un consatean

  cum sa mai raspunda la telefon daca se stie vinovat ca a mintit lumea,mai bine tace si isi vede in continuare de afacerile murdare in care este implicat

 5. Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

 6. Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

 7. Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

  localnic

  TREBUIE PUS MONT BLANC SA PLATEASCA TOATE SALARIILE PE CARE LE-A INCASAT DE CAND ESTE PRIMAR DEOARECE A OCUPAT ACEASTA FUNCTIE PE NEDREPT LUAND LOCUL ALTCUIVA DEOARECE A MINTIT CA NU A COLABORAT CU SECURITATEA SI APOI LA PARNAIE CU EL!!!!!!!!!!!

 8. Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

 9. Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

  un PLD-ist

  acum domnule primar sa-ti iei portavocea si sa iesi la porunci si sa spui la toata lumea ca ne-ai mintit ca nu esti securist si ca iti vei da demisia cat mai urgent si sa-ti fie rusine ca ai mintit toata comunaca sa iesi primar, jos primarul!!!

 10. Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

  IC

  Jos securistii in frunte cu pdl-istii sa va duceti la mititica si sa va isoasiti pedeapsa in functie de cat ati furat si mintit lumea!! Sa va fie rusine in frunte cu Mont Blanc al vostru!!!

 11. Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

 12. Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

  Hermann

  Rusine gurenilor care si l-au pus in frunte si l-au sustinut. Au crezut ca un venetic pus pe capatuiala le va rezolva problemele… S-au rezolvat asa ca a ajuns fratele lui Videanu sa aiba teren de vanatoare in zona

 13. Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

  HILA

  mont blanc a tinut neaparat sa dea terenul de vanatoare Cormoranilor(cumnatul lui Videanu) in schimbul rezolvarii dosarului penal ca informator al securitatii si sa iasa basma curata din acest dosar,un venetic ne-a vandut comuna si s-a imbogatit din furat

 14. Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

  RASPUNS PENTRU HILA

  Aveti dreptate pentru ca atunci cand a venit profesor in Gura-Raului statea in casa socrului sau intr-o camera si o bucatarie comuna, iar acum are vila ,apartament in Sibiu si cateva terenuri, iar de cateva ori pe an merge in concediu in strainatate cu masina primariei pentru ca el nu are masina si cu bani din furat.

 15. Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

  sibian din gura riului

  intradevar rusine gurenilor ca au ales la indemnul lui bobit un moldovean inginfat mincinos si pe deasupra si securist.Si cind te gindesti ca au fost aitia candidati localnici , unii chiar foarte buni.alta data nu mai alegeti un om pe care nu il cunoasteti

 16. Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

  sibian

  Ce va smiorcaiti toti aici ca niste babe? A fost cumva numit de cineva? Nu va mai plangeti atat ca tot voi l-ati votat, daca nu nu ar fi ajuns primar! Cum iti asterni asa dormi! Sunt convins ca sunt si alti oameni de valoare in satul dvs pe care sa il votati ca primar! Unul dintre ei e chiar viceprimarul Calin pe care am avut si eu ocazia sa il cunosc si am ramas placut impresionat de cat de ambitios este si cat de mult isi iubeste si isi lauda satul si satenii! Cinste lui!

 17. Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

  sibian

  Ce va smiorcaiti toti aici ca niste babe? A fost cumva numit de cineva? Nu va mai plangeti atat ca tot voi l-ati votat, daca nu nu ar fi ajuns primar! Cum iti asterni asa dormi! Sunt convins ca sunt si alti oameni de valoare in satul dvs pe care sa il votati ca primar! Unul dintre ei e chiar viceprimarul Calin pe care am avut si eu ocazia sa il cunosc si am ramas placut impresionat de cat de ambitios este si cat de mult isi iubeste si isi lauda satul si satenii! Cinste lui!

 18. Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

  sibian

  Ce va smiorcaiti toti aici ca niste babe? A fost cumva numit de cineva? Nu va mai plangeti atat ca tot voi l-ati votat, daca nu nu ar fi ajuns primar! Cum iti asterni asa dormi! Sunt convins ca sunt si alti oameni de valoare in satul dvs pe care sa il votati ca primar! Unul dintre ei e chiar viceprimarul Calin pe care am avut si eu ocazia sa il cunosc si am ramas placut impresionat de cat de ambitios este si cat de mult isi iubeste si isi lauda satul si satenii! Cinste lui!

 19. Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

  raspuns catre sibian

  este foarte ambitios calin cu afacerile lui murdare care le face cu prieteni lui din sat ,nu este un om gospodar si isi lauda sateni doar in campanie electorala,ne-a vandut si munti ,caz unic in ISTORIA GURA-RIULUI

 20. Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

  RASPUNS PENTRU SIBIAN

  Poate l-ati cunoscut in calitate de gazda la pensiune de v-a impresionat atat de mult si nu l-at cunoscut ca vice primar sa-i vedeti atitudinea aroganta pe care o are, felul de induce in eruare o imagine falsa pe care vrea sa o aibia, este numai dupa interesele proprii de a0si umple buzunarele cu bani din afaceri ilegale si de a pacali lumea ca ii ajuta la nevoie. S-AI FIE RUSINE IMPREUNA CU MONT BLANC SUNT DOI EXCROCI CARE NE FURA !!!

 21. Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

  localnic

  intradevar PRIMARUL SI VICEPRIMARUL DIN GURA-rAULUI SUNT CEI MAI CORUPTI OAMENI DIN SAT,fac numai afaceri murdare inclusiv cu Festivalui Bujoruli unde au manevrat o gramada de bani ilegali in propriile buzunare pentru ca nimeni nu le-a tinut o evidenta a banilor, ei fac festival nu pentru gureni ci pentru a obtine bani pentru propriile buzunare,sa le fie rusine si sa mai ceara votul nostru ca sigur ii vom refuza !!!

 22. Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

  Ioan

  Mai astia cu ultimile comentarii invatati intai sa scrieti corect si dupa aceea comentati! Sau macar dati-va si numele real ca sa vada lumea ce intelectuali sunt in Gura Raului! Nu stiti sa scrieti trei randuri corect si va dati mari si tari sub protectia anonimatului! Cat pentru \”domnul\” de la 19, lasa ca esti tu gospodar ca te trezesti la ora 6 ca sa balacaresti pe internet ca o femeie slaba!

 23. Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

 24. Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

 25. Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

  pentru Ioan

  cu siguranta este unul dintre cei care ne-au furat comuna si acum gasesc scuze prin a ne cauta greselile de ortografie, decat sa opreasca evaziunea fiscala mai bine fura in continuare pana la alegeri ca sa aiba bani de campanie(pentru ca la votantii lor le este foame)

 26. Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

  Ioan

  Ce spuneam mai devreme? Voi chiar vreti sa confirmati proverbul :)) mai terminati cu atatea acuze gratuite si demonstrati afirmatiile pt ca oricine poate arunca cu noroi asa ca voi dar vorbele goale (ca si capul vostru) nu rezolva nimic!

 27. Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

  raspuns pentru Ioan

  o sa demonstram in pragul alegerilor ca acesti indivizi chiar ne-au firat si vandut comuna la straini. SA LE FIE RUSINE SI CRED CA TU FACI OARTE DIN CLANUL LOR!!! O SA VEZI DE CE SUNT IN STARE PROSTII !!!

 28. Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

  LOCALNIC

  Intradevar am vazut si eu ce amabil este dl. vuceprimar cand l-am apelat de zeci de ori sa rezolve problema spargerii conductei de apa care mi-a inundat toata curtea si toata strada iar pe iarna am avut un adevarat patinuar in strada si curte,felul cum mi-a vorbit,intradevar se afla in slujba cetateanului.SA-I FIE RUSINE PENTRU CA NU STIE SA AJUTE CETATEANUL!!!

 29. Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

  Ioan

  Din cate vezi sunt impartial, nu am scris nici de rau si nici de bine dar ma distreaza de nu mai pot prostia omeneasca si vad ca aici v-ati dat intalnire toti prostii satului! Ce-o sa ma mai distrez in campanie pe seama prostiei voastre! Am vazut si campania trecuta ce dezvaluiri faceti in scrisorelele voastre :)) Papagali v-ati semnat si papagali ati ramas in continuare!

 30. Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

  raspuns pentru Ioan nume de sluga

  esti foarte impartial la tot ce spun de aceea te framanta soarta securistilor,ti-e frica ca nu mai ai cu cine fura si de la cine .JOS SECURISTII IN FRUNTE CU MONT BLANC SI CU PDL-ISTII LUI, LA PARNAIE CU VOI!!!

 31. Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

  mitica

  vati trezit aici si voi sa tot comentati asa degeaba la un articol! si cand spun voi ma refer asa la vreo doua persoane care toata viata lor nu au realizat nici un lucru notabil! dar poate de aia nu ati realizat nimic k va interesat mai mult sa batjocoriti niste oameni care in 4 ani au facut retea de canalizare, schimbat conducta de apa si turnat covor asfaltic pe aproape toate strazile cred k asta va framanta pe voi! stiti ca nu aveti nicio sansa in alegeri! nu aveti nici macar o realizare! poate ca ei au ceva realizari cu care pot sa iasa in fata si de asta va e frica! cred k stiti si voi k nu aveti nicio sansa in alegeri dar va inscrieti si voi asa ca sa fiti la numar! (dar fara voi nu ar avea cine sa mai faca scrisori)!

 32. Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

  LOCALNIC

  De ce nu va ludati cu gradinita care a-ti iniceput-o de ani buni de zile si nu a-ti fost in stare sa o terminati, cu jegosul parc de copii care a costat o avere, cu gradinita din partea de sus a satului care nici macar nu are bai si wc-uri iar copii trec dintr-o sala in alta ,de ce nu va laudati cu zecile cazuri de hepetita care au fost printre copii care nu au beneficiat de conditii de igiena pentru ca cei de la sanepid au inchis ochii si nu au vazut conditiile precare din gradinite pentru ca i-ati mituit cu bani,wc-urile sunt latrine ca in epoca primitiva iar apa pe timp de iarna ingheata pentru ca este frig, iar sobele scot fum pentru ca sunt vechi si lemnele verzi, ati cerut bani parintilor pentru lemne pentru ca nu a-ti fost in stare sa le asigurati,vestita canalizare este numai infundata iar covorul asfaltic numai taiat pentru a repara defectiunile conductei facute in cea mai mare graba ,iar in legatura cu covorul asfaltic pe toate strazile nici nu exista si se va face din bani europeni ca si in alte localitati(ex. 0rlat),dar acolo o sa aiba gradinita noui si after school pentru copii din sat, nu asteapta sa sponsorizeze parintii pentru apa ,wc-uri, lemne si altele.Degeaba sloganul scolii este PRIN CULTURA LA PUTERE !! pentru ca voua de la conducere vi se potriveste PRIN HOTIE LA PUTERE!!, pentru voi copii din scoli si gradinite nu inseamna nimic. SA VA FIE RUSINE !!!

 33. Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

  LOCALNIC

  De ce nu va ludati cu gradinita care a-ti iniceput-o de ani buni de zile si nu a-ti fost in stare sa o terminati, cu jegosul parc de copii care a costat o avere, cu gradinita din partea de sus a satului care nici macar nu are bai si wc-uri iar copii trec dintr-o sala in alta ,de ce nu va laudati cu zecile cazuri de hepetita care au fost printre copii care nu au beneficiat de conditii de igiena pentru ca cei de la sanepid au inchis ochii si nu au vazut conditiile precare din gradinite pentru ca i-ati mituit cu bani,wc-urile sunt latrine ca in epoca primitiva iar apa pe timp de iarna ingheata pentru ca este frig, iar sobele scot fum pentru ca sunt vechi si lemnele verzi, ati cerut bani parintilor pentru lemne pentru ca nu a-ti fost in stare sa le asigurati,vestita canalizare este numai infundata iar covorul asfaltic numai taiat pentru a repara defectiunile conductei facute in cea mai mare graba ,iar in legatura cu covorul asfaltic pe toate strazile nici nu exista si se va face din bani europeni ca si in alte localitati(ex. 0rlat),dar acolo o sa aiba gradinita noui si after school pentru copii din sat, nu asteapta sa sponsorizeze parintii pentru apa ,wc-uri, lemne si altele.Degeaba sloganul scolii este PRIN CULTURA LA PUTERE !! pentru ca voua de la conducere vi se potriveste PRIN HOTIE LA PUTERE!!, pentru voi copii din scoli si gradinite nu inseamna nimic. SA VA FIE RUSINE !!!

 34. Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

  LOCALNIC

  De ce nu va ludati cu gradinita care a-ti iniceput-o de ani buni de zile si nu a-ti fost in stare sa o terminati, cu jegosul parc de copii care a costat o avere, cu gradinita din partea de sus a satului care nici macar nu are bai si wc-uri iar copii trec dintr-o sala in alta ,de ce nu va laudati cu zecile cazuri de hepetita care au fost printre copii care nu au beneficiat de conditii de igiena pentru ca cei de la sanepid au inchis ochii si nu au vazut conditiile precare din gradinite pentru ca i-ati mituit cu bani,wc-urile sunt latrine ca in epoca primitiva iar apa pe timp de iarna ingheata pentru ca este frig, iar sobele scot fum pentru ca sunt vechi si lemnele verzi, ati cerut bani parintilor pentru lemne pentru ca nu a-ti fost in stare sa le asigurati,vestita canalizare este numai infundata iar covorul asfaltic numai taiat pentru a repara defectiunile conductei facute in cea mai mare graba ,iar in legatura cu covorul asfaltic pe toate strazile nici nu exista si se va face din bani europeni ca si in alte localitati(ex. 0rlat),dar acolo o sa aiba gradinita noui si after school pentru copii din sat, nu asteapta sa sponsorizeze parintii pentru apa ,wc-uri, lemne si altele.Degeaba sloganul scolii este PRIN CULTURA LA PUTERE !! pentru ca voua de la conducere vi se potriveste PRIN HOTIE LA PUTERE!!, pentru voi copii din scoli si gradinite nu inseamna nimic. SA VA FIE RUSINE !!!

 35. Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

 36. Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

  vai de ei

  km naiba ala e securistul e primar si zidarul viceprimar? is curios ce studi are viceprimarul?
  nu trebe daca ai pile asa e al noi, si pacat de satula al frumos

 37. Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

  Mitica

  Lasa ca ai tu studii inalte, ai reusit ca in trei randuri sa faci sapte greseli :)). Si pana la urma conteaza studiile sau realizarile si caracterul unui om? Pana una alta iesiti pana in strada si vedeti ca se asfalteaza (sau urmeaza) peste tot, mergeti linistiti la baie si trageti apa (ca si asa vorbiti numai tampenii) linistiti ca aveti canalizare, dati drumul la apa ca avem retea noua, asta asa ca sa va reamintesc doar realizarile mari prin care s-au atras cateva milioane de euro in satul asta in care din pacate traiti si voi! Nu are rost sa amintesc si celelalte realizari ca lista e mare, desi pare greu de crezut e chiar mai mare decat prostia din capul vostru ( astia 2, 3 care scrieti aici – nu stiu de ce nu va dati numele real ca oricum va stie toata lumea). Eu zic sa va apucati de pe acum de scris scrisori pentru ca la cate realizari au oamenii astia va trebui sa veniti cu teancuri si teancuri de scrisori ca sa aveti vreo sansa! Dar asta e problema voastra si aici va mananca pentru ca stiti ca nu ati realizat si nu veti realiza niciodata nimic in lumea asta si din fericire v-au demonstrat gurenii la ultimele alegeri si o sa v-o demonstreze inca odata anul viitor ca nu sunt prosti (asa cum voi ERONAT o credeti) si nu mai pun botul la vrajelile voastre ieftine! Stiu ca va doare dar din pacate pentru voi si din fericire pentru viitorul acestei comunitati asta e purul adevar!

 38. Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

  LOCALNIC

  o sa tragem apa la grasinita pin partea de sus a satului care nu exista, pentru ca nu au dat parintii bani ca la cea din centru pentru ca aici sunt parintii mai saraci si nu au bani!!!

 39. Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

  UN SIBIAN

  AVETI DREPTATE CU ACEASTA GRADINITA, AM FOST SI EU ACOLO CA SA-MI IAU NEPOTELUL SI CAND AM INTRAT AM CREZUT CA MA INTORC IN EVUL MEDIU CAND AM VAZUT SALILE CAT SUNT DE MICI SI PLINE DE COPII,IAR UNII ERAU PRIN CURTE LA ASAZISUL WC(LATRINA) INGHETATI DE FRIG SI CU ZAPADA PESTE PAPUCI IAR CAND SA SE SPELE PE MAINI, SURPRIZA ,TOCMAI S-A TERMINAT APA DIN REZERVORUL DE 5 LITRII LA 32 COPII, LECTIA DI PRIMA GRUPA SE AUZEA LA CEALALTA PENTRU CA SALILE SUNT TIP VAGON IAR COPII CIRCULA CA PE BULEVARD UNII PE LA ALTII!!!OARE CHIAR NU VEDETI ACESTE LUCRURI !!!ALTADATA AM REVENIT LA PRIMARIE CA SA-MI PLATESC IMPOZITUL DAR ACOLO SUNT CONDITII DEOSEBITE PENTRU O PRIMARIE DE COMUNA!! OARE NU PUTEA SA FIE INVERS!! O SA TREC SI ACUM CA SA VAD LA GRADINITA DE SUS CE S-A M-AI SCHIMBAT DAR MA TEM CA NIMIC!!!

 40. Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

  PENTRU CEI CARE CONDUC PRIMARIA

  O SA PATITI CU ACEASTA GRADINITA EXACT CA CEI DE PE STRADA DEALULUI CARE ESTE ANCHETATA PENTRU CA ACOLO A MURIT UN COPIL DE MENINGITA CU STAFILOCOC IAR ALTI 4 SUNT INTERNATI, IAR GRADINITA INCHISA !!! POATE VRETI SA FACETI SI VOI PUSCARIE IMPREUNA CU CEI DE LA SANEPID!!!

 41. Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

 42. Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

  localnic

  Mont Blanc este singurul primar din tara securist care mai este in functie la ora acseasta restul toti asu fost demisi, oare cine il sustine atat de mult ,nu cumva mai este si acum informator al cuiva foarte important sin tara aceasta de rahat in care traim,de c nu se ia nici o masura de demitere.

 43. Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

  taranistul

  Acum inteleg de ce a fost infiltrat in PNTCD ca sa saboteze PNTCD-ul din interior,ulterior trecand la PD dupa de si-a facut treaba,dealtfel ca majoritatea securistilor.

 44. Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

  sibian 3

  Părerea mea este că Gura Rîului a înflorit în perioada mandatului d-lui Duţu, sunt perfect de acord că a greşit cu acel angajament semnat cu securitatea, dar ceea ce a realizat pentru comună este incontestabil. Gura Rîului este o comună despre care a auzit toată ţara,(pensiuni, Festivalul Bujorului) iar primarul actual a încercat şi a reuşit într-o oarecare măsură să creeze şi infrastructura necesară acestor activităţii.
  Încercaţi să nu aruncaţi cu pietre……..

 45. Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

  mihai

  As fi vrut sa se tina cont la aleceri despre studii deoarece actualul primar ajutat de Dutu sa termine pana la bac si promovand cu 2 la romana nu e nimic de spus. As vrea sa fac o comparatie intre vechea primarita care e invatatoare si actual a terminat fac. de drept si primarita noua lelea satului gasita pe sait inbracata in costum popular cusut de femeile pricepute alaturi de ciobanul satului dar pantofarul a uitat sa schinbe culoarea pieli si a pus una alba ca de ori la spital ori la stana cu voi guranilor. Ploaia din ziua alegrilor ne-a facut sa ne gandim la furtuna ce va urma 4 ani de candidatura. La poarta sa nu iesi sa auzi gurile lelitelor ca mori de rusine cu actualul primar zugrav ca de nu iese fum fara sa faci foc.Dar stiind ca bani nu sant si totusi trebuie sa faca ceva ii propun sa zugraveasca casele din sat sa arate bine.

 46. Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

  TITI

  MAI MIHAI lasale drc studi hai sa fim seriosi comuna se ridica si-n floreste din munca si mindria GURENILOR chiar un MOLDOVEAN sa conduca aceasta comuna .UN pirlit din colonia barajului asta turna decind conducea NEA BISU A UTOBUZUPL cu copii la scoala unde a devenit turnatorul DIRECTOR .

 47. Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

  TITI

  MAI MIHAI lasale drc studi hai sa fim seriosi comuna se ridica si-n floreste din munca si mindria GURENILOR chiar un MOLDOVEAN sa conduca aceasta comuna .UN pirlit din colonia barajului asta turna decind conducea NEA BISU AUTOBUZUL cu copii la scoala unde a devenit turnatorul DIRECTOR .

 48. Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

  TITI

  MAI MIHAI lasale drc studi hai sa fim seriosi comuna se ridica si-n floreste din munca si mindria GURENILOR chiar un MOLDOVEAN sa conduca aceasta comuna .UN pirlit din colonia barajului asta turna decind conducea NEA BISU AUTOBUZUL cu copii la scoala unde a devenit turnatorul DIRECTOR .

 49. Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Turnul Sfatului Online
 • Anchete
 • Contact