X

Dan Danila lanseaza “Atlantida exista” la Sibiu

Poetul şi traducătorul sibian Dan Dănilă, stabilit în Germania, îşi lansează la Sibiu volumul de poeme „Atlantida există”.

Dan Dănilă a publicat versuri, traduceri de lirică din germană, franceză şi engleză, dar şi proză şi desene în periodice convenţionale şi electronice din ţară şi din Canada, Franţa, S.U.A., Danemarca şi Germania. Volumul său „Rainer Maria Rilke – Versuri” a primit premiul de traducere pe anul 2000 al Asociaţiei Internaţionale „Literart XXI” şi al revistei „Origini – Romanian Roots”. De asemenea, în 2004 a câştigat Premiul „George Gavrilean” al Festivalului „Nicolae Labiş” pentru ciclul de poezii din volumul „Blestemul lui Brâncuşi”.

Dan Dănilă este membru al Uniunii Scriitorilor din Romania, Filiala Sibiu. Poet, traducător şi artist plastic – s-a născut în comuna Şura Mică, lângă Sibiu, părinţii săi fiind profesori de Ştiinţe naturale. A studiat la Liceul de Arte Plastice din Sibiu şi a fost publicat, sub pseudonimul Dan Ladina, de Geo Dumitrescu, în Luceafărul, participând la cenaclurile sibiene „Transilvania” şi „Radu Stanca”. De asemenea, a deschis expoziţii personale sau de grup împreună cu alţi artişti sibieni.

Lansarea va avea loc marţi, 18 octombrie, de la ora 17:00, la Biblioteca Astra, Corpul B.

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim

Comentarii

comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Turnul Sfatului Online
  • Sibiu
  • Contact