Joi,
28.03.2024
Cer Senin
Acum
8°C

Turcan pe blog: Pe 2010 imi propun reorganizarea televiziunii publice si a radioului public

Deputatul PD-L, Raluca Turcan, a avut astăzi prima postare din 2010 pe blog, în care scrie despre ce ăşi propună să facă în acest an: reorganizarea TVR, o nouă lege a arhivelor naţionale, modificarea legii monumentelor istorice, precum şi propunerea depolitizării CNSAS. Pe plan local, Turcan îşi propune să sprijine construcţia de grădiniţe, să reabiliteze parcul din cartierul Vasile Aron şi să consinue acţiunile sociale de caritate.
"Ca de obicei la început de an, oamenii (şi nu doar cei politici) îşi definesc agenda de priorităţi. Voi face şi eu acest lucru, fiindcă de luni începe noua sesiune parlamentară. Mă voi ocupa de câteva lucruri pe care le consider importante (iar pe unele dintre ele şi urgente). Un prim lucru care mă va preocupa în 2010 în Parlament va fi reorganizarea televiziunii publice şi a radioului public. E nevoie de o noua lege a TVR, iar numirile în funcţii de conducere trebuie făcute obligatoriu pe o noua lege, dacă vrem să nu mimăm depolitizarea şi să mergem cum s-a mers până acum, înlocuind oamenii “lor” cu oamenii “noştri”. De aceea voi susţine respingerea rapoartelor de activitate ale TVR pe 2008 şi 2009, ceea ce duce şi la demisia actualei conduceri. (...) Voi urmări de asemenea modificarea legii monumentelor istorice (cu protecţie sporită pentru monumente, dar şi cu diminuarea birocraţiei pentru proprietarii de monumente). Voi depune o iniţiativă legislativă pentru desfiinţarea conducerii politice a CNSAS, astfel încât acest consiliu să funcţioneze ca o instituţie de cercetare, cu deplină libertate pentru oricine doreşte să afle ce a însemnat fosta Securitate (inclusiv cu publicarea arhivei dosarelor pe internet).
În fine, dar la fel de important, am câteva lucruri de făcut în circumscripţia mea electorală din municipiul Sibiu. Îmi propun să demarez proiectele pentru construcţia/ renovarea de creşe şi grădiniţe, dar şi să avansăm în finalizarea parcului din cartierul Vasile Aaron. Voi aduce de asemenea în atenţia diverselor instituţii ale statului câteva categorii de probleme ridicate de sibieni în audienţele pe care le-am avut anul trecut la cabinetul parlamentar, în general legate de drepturi personale (probleme de retrocedări de case şi terenuri sau de recalculare a pensiilor, ca să dau doar două tipuri de probleme existente). Şi nu în ultimul rând voi continua cu acţiuni sociale, de caritate, de sprijinire a oamenilor în nevoie, de implicare în viaţa comunităţii sibiene şi nu numai", scrie Raluca Turcan pe BLOG.
Deputtul PD-L anunţă că mâine îşi va exprima părerea personală cu privire la viitorul PD-L. 

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Vizualizari: 4872

Comentarii

7 comentarii

ovidiu pop

Acum 14 ani

Va doresc un an bun si sa vi se implineasca. Iertati vorbele si cuvintele "grele" scrise de unii asazisi sibieni. De oameni ca si dumneavoastra ,este stringenta nevoie. Viata lunga.
Raspunde

raluca, @ ovidiu

Acum 14 ani

multumesc foarte elevat pentru urari, ovidiu. nu viata lunga imi doresc, ci o din aia mare, tare si nervoasa. si sa nu scuipe repede.
Raspunde

Radu

Acum 14 ani

Succes.Proiecte frumoase ,speram ,macar partial, sa se realizeze.Cred ca ar trebui sa actionati,daca aveti cum, la curatirea filialei PD-l Sibiu. Sunt cateva persoane care mai degraba ar putea fi catalogati INFRACTORI. vezi STASI-stul Braune Stefan.
Raspunde

iarat-o ca nu stie ce zice

Acum 14 ani

polpulismul este in floare. unii promit, altii accepta promisiunile, care sunt fara finalitate. daca macar consilierii tai tzurcano s-ar fi informat, ai fi aflat ca chestia cu parcul din vasile aron este o fumigena. de ce? pentru ca pe acea zona exista o cerere de retrocedare si pana nu se stabileste regimul juridic nu se poate face nimic. inclusiv johanis a zis ca nu are cum sa bage bani in ceva care nu-i apartine. dar cum la prostime da bine sa te lauzi cu parcuri, matalutza ce faci? PROMITZI. hai pa, lasa-ne, ca esti varza.
Raspunde

Ela

Acum 14 ani

Eu stiu ca acel teen din Vasile Aaron este al Ministetului Tineretului si Sportului si ca d-na Turcan a obtinut avizul de la acest minister, asta a declarat intr-o emisiune la Antena 1 Sibiu. Deci ma gandesc ca doreste sa realizeze acest proiect. De si aici ar fi de competenta primariei sa fac parcuri si zone verzi,
Raspunde

xx

Acum 14 ani

cu ce ma ajuta pe mine reorganizarea televiziunii si a radio-ului?
Raspunde

pt. xx, IP 82.208.156.110

Acum 14 ani

in cazul tau particular : la radio vei asculta manelele tale preferate, si la tv vei viziona impreuna cu familia o gramada de filme xxx.
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus