Vineri,
29.03.2024
Cer Senin
Acum
20°C

Interviu Ivan Patzaichin:"Sunt foarte apropiat de Sibiu. Nasii mei sunt sibieni"

Ar putea sta lejer pe acelaşi piedestal cu Gică Hagi, Nadia Comăneci sau Ilie Năstase. Cu toate acestea este mult mai discret decât cei trei enumeraţi mai sus. Într-o astfel de discreţie s-a aflat şi săptămâna trecută la Sibiu. S-a plimbat pe centru, a depănat amintiri la Ramada, apoi s-a întors acasă. Ce legături există între marele sportiv Ivan Patzaichin şi Sibiu, aflaţi în rândurile următoare.

Reporter: Când ați auzit ultima oară de un mare sportiv sibian sau de vreo performanță sportivă deosebită a unei echipe sibiene?

Ivan Patzaichin:În afară de Voința Sibiu n-am mai auzit în ultima vreme de nimic notabil în domeniul acesta în Sibiu. În trecut țin minte că era o cu totul altă treabă, exista echipa feminină de handbal, cea masculină, a fost Inter Sibiu, a fost și o echipă de volei dacă nu mă înșel, ați avut ceva mari sportivi. Acum sportul nu este prea iubit în Sibiuvăd.

Rep.: Credeți că avem o problemă în ultima vreme cu sportul?

I.P.:Sigur că este o problemă dar nu este numai cazul Sibiului, în general sportul este lăsat mai la o parte în România. În toată țara cei care se ocupă de administrarea fondurilor nu mai consideră sportul ca pe ceva important, esențial, iar rezultatele se văd peste tot. Mi-e frică de faptul că nici acum, în cel de–al doisprezecelea ceas, nu ne vom trezi și dacă acum nu vedem că trebuie să facem ceva pentru sport probabil că vom avea un sport de performanță locală. Ne vom întrece noi între noi și împreună suntem mult în urma altor țări și a altor sportivi.

Rep.: Ziceați că dintre marii sportivi sibieni doar de Voința Sibiuați mai auzit câte ceva acum, recent. Credeți că rezistă în Liga I? Ați văzut vreun meci de-al lor?

I.P.:Sigur, i-am urmărit la televizor și par destul de dornici de performanță. Din ce am văzut până acum cred că ar putea rezista, de ce nu? Sau ca să o spun altfel, am vazut în Liga I echipe mult mai slabe ca ei, deci au toate șansele. Pentru performanță totuși, le-am mai trebui și altceva, este nevoie de bani, de susținere și ca să fiu sincer, mi-ar plăcea să aibă cât mai multe victorii pentru că, într-un fel, sunt foarte legat de Sibiu.

Rep.: Cum așa?

I.P.: Păi eu sunt sibian prin adopție, cum se zice, nașa mea este născută în Sibiuiar nașul meu este din Sibiel, așa că mă simt foarte apropiat de orașul acesta și de oameni.

Rep.: Înseamnă că veniți destul de des pe la Sibiu?

I.P.: Nu chiar des, dar vin de câte ori pot și am ocazia.

Rep.: În cazul acesta ziceți-mi două trei lucruri frumoase care vă plac la oraș, pe unde ieșiți la plimbare sau la vreun restaurant deosebit?

I.P.: Da, centrul îmi place foarte mult. Chiar și astăzi (miercuri, 26 octombrie n. r.) am fost la plimbare prin Sibiu, deși vremea nu este una tocmai potrivită pentru astfel de ieșiri. Am fost totuși pe centru și ne-am plimbat, împreună cu soția și prietenii alături de care am venit aici, iar soția mea cred că și acum continuă plimbarea prin oraș. Nu cred că mai are ce vedea nou pentru că a fost de nenumărate ori pe aici, știe fiecare colțișor, dar să știți că ne face mare plăcere să revedem locurile acestea frumoase de câte ori avem ocazia. Centrul vechi al Sibiului rămâne un simbol al țării.

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Stefan Dobre

de Stefan Dobre

Administrație
Telefon:
0724 605 815

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus