Vineri,
29.03.2024
Cer Senin
Acum
20°C

Sase strazi reabilitate din imprumutul BERD, raportate ca finalizate

După ce în octombrie a fost raportată finalizarea lucrărilor la străzile Smârdan și Luarea Bastiliei, constructorii angajați prin licitație publică au raportat Primăriei Sibiu încheierea lucrărilor și pe străzile Horia, Cloșca, Anghel Saligny și Marius Sturza. Cu toate că, pe străzi precum Marius Sturza, mai sunt câteva ”detalii” precum ar fi aducerea la nivel a unor capace de canal.
Lucrările la aceste străzi sunt finanțate din împrumutul de 11,5 milioane de euro, pe care administrația locală l-a contractat la începutul acestui an, în scopul reabilitării a câtorva zeci de străzi și a ridicării unui noi pod peste râul Cibin.

 


Stadiul lucrărilor

Pe strada Agricultorilor s-a aşternut piatra spartă şi urmează turnarea primelor straturi asfaltice. Pe strada Cimitirului reţelele sunt finalizate şi se lucrează la straturile rutiere. Pe străzile Gh. Doja şi Moreni carosabilul se pregăteşte pentru asfaltare. Pe strada Muncii se lucrează la reţeaua de canalizare, iar pe strada Anina se lucrează la conducta de apă. Pe strada Popovici Bănăţeanu se va începe săpătura generală. Pe strada Mozart au fost finalizate reţelele de utilităţi şi s-a turnat balastul. Pe strada Şt. O. Iosif se lucrează la reţele, iar pe strada Brazilor la canalizare.

Pe strada J. S. Bach DPC a finalizat lucrările la carosabil. În prezent trotuarele sunt la stadiu de beton şi urmează să fie asfaltate în această toamnă.

Pe Bulevardul Vasile Milea a fost realizată frezarea stratului asfaltic de uzură existent între străzile Oituz şi Luptei. Până în prezent a fost turnat stratul de asfalt de suprafaţă pe tronsonul Oituz – Nicolae Iorga iar pe parcursul zilelelor de joi şi vineri se va turna asfaltul între strada N. Iorga şi Luptei.

Pe strada Banatului lucrările la carosabil au fost finalizate zilele trecute când a fost turnat stratul de binder. În prezent se lucrează la trotuare şi iluminat public.

Pe strada Dimitrie Anghel reţeaua de apă a fost deja reabilitată, iar în prezent DPC lucrează la trotuare. Pe carosabil se aşterne stratul de piatră spartă. Săptămâna viitoare constructorul va începe turnarea straturilor rutiere.

În Cartierul Tineretului a fost asfaltată Aleea Picasso şi Aleea Monet şi urmează să se toarne binderul şi pe strada Roma.

La noul pod constructorul lucrează pe ambele maluri. Pe malul drept se toarnă placa de beton care face legătura între piciorul podului şi strada Râului. Pe malul stâng se lucrează încă la piciorul podul.

DPC lucrează la refaceri pe strada Ştefan cel Mare, Alexandru Ioan Cuza, Bungardului, Vasile Aaron, Calea Poplăcii, Islazului.

Sursa: Primăria Municipiului Sibiu

 

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Traian Deleanu

de Traian Deleanu

Investigații, Administrație
Telefon:
0740 039 148
E-mail: traian[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

2 comentarii

Stefan cel Mare

Acum 12 ani

Minciuni, locuiesc in zona respectiva: \"DPC lucrează la refaceri pe strada Ştefan cel Mare, Bungardului, Vasile Aaron, Calea Poplăcii.\"
Raspunde

siby

Acum 12 ani

BLA, BLA, BLA! VRETI SA COPIATI BRASOVUL DAR MAI E MULT PANA ACOLO....STEFAN CEL MARE A FOST PERFECT REABILITATA ACUM CATIVA ANI. ACUM AU FACUT-O PRAF, CIUR. ESTE PLINA DE TRAVERSARI, SANTURI ASFALTATE CU TE MIRI CINE STIE CE MATERIALE. PUN PARIU CA IN MAXIM 6 LUNI VOR REVENI PE STRADA PENTRU CA SE VOR LASA SUPRAFETELE ASFALTATE IN GRABA CARE NU AU FOST TASATE CUM TREBUIE....NU MAI POATE FI VORBA DE PROTECTIE DIN FIBRA SAU SMOALA SUB ASFALT....E VARZA...E PRAF...E DEGEABA!
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus