Joi,
28.03.2024
Cer Senin
Acum
6°C

VIDEO Peste 60 de hectare de pasuni si padure, mistuite in incendiile din munti

Potrivit autorităților, echipajele vor acționa în munți și pe parcursul săptămânii viitoare, până la lichidarea tuturor focarelor.

Cele două focare au fost localizate în zona vârfului Tâmpa și în zona vârfului Buceciului. În primul caz, au fost afectate aproximativ 50 de hectare, iar în cel de-al doilea, 12 hectare.

La fața locului au fost mobilizați peste 150 de pompieri, cărora li s-au alăturat 60 de voluntari, 50 de jandarmi și 50 de militari în termen. La intervenție, s-a folosit și un elicopter al Inspectoratului General de Aviație dotat cu un dispozitiv pentru stingerea incendiilor denumit ”Bambi Bucket.

În acest moment, nu poate fi precizată cauza izbucnirii incendiilor, însă cea mai probabilă variantă, până acum, este aceea a focului pus intenționat. Este luată însă în cvalcul și varianta neatenției unor turiști swau a unor ciobani aflați în zonă.

IMAGINI VIDEO: ISU SIBIU

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Vizualizari: 206

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus