Joi,
28.03.2024
Innorat
Acum
11°C

VIDEO. O sibianca, liderul unei retele de traficanti de metamfetamine

O reţea de traficanţi de metamfetamine pe ruta Turcia-Bulgaria-România-Japonia a fost anihilată de procurorii DIICOT şi ofiţerii DCCO, liderul grupării fiind o sibiancă al cărei fiu a fost arestat în 6 noiembrie în Tokyo pentru zece kilograme de droguri.

Procurorii Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism - Structura Centrală au dispus reţinerea, pentru 24 de ore, a inculpaţilor Mariana Telea (45 de ani), Mihaela Panseluţa Niculiţă (29 de ani), Ciprian Giurcă (33 de ani), Marius Lupuleţu (23 de ani) şi Gheorghe Silcă (22 de ani), membri ai unei reţele transfrontaliere de trafic de droguri.
Ei sunt acuzaţi de organizare şi finanţare a traficului ilicit de droguri de mare risc, trafic ilicit de droguri de mare risc, trafic internaţional de droguri de mare risc şi spălare de bani, fapte prevăzute de articolele 2 , 3 şi 10 din Legea 143/2000 şi articolul 23 din Legea 656/2002.
 
Mariana Telea, din municipiul Sibiu, a organizat şi finanţat transportul cantităţii de aproximativ 25 de kilograme de metamfetamine, droguri de mare risc, pe ruta Turcia-Bulgaria-România-Japonia.
Drogurile care proveneau din Turcia erau introduse în mod ilegal pe teritoriul României de către Giurcă, Lupuleţu şi Silcă, disimulate în genţi de voiaj, care aveau confecţionate compartimente speciale.
Ulterior, drogurile erau transportate de către Mihaela Panseluţa Niculiţă şi alţi membri ai grupării, în oraşul Tokyo, Japonia.
Cu ocazia percheziţiei domiciliare efectuate de procurorii DIICOT la locuinţa Mihaelei Niculiţă, din judeţul Neamţ, a fost identificată şi ridicată cantitatea de aproximativ 7,5 kilograme de metamfetamine, droguri de mare risc.
În 9 noiembrie 2011, Giurcă, Lupuleţu şi Silcă au fost depistaţi în timp ce transportau cantitatea de peste 17 kilograme de metamfetamine.
Valoarea drogurilor este de aproximativ 1.000.000 de euro.
Anterior, în 6 noiembrie, Adrian Kosa, fiul inculpatei Mariana Telea, a fost depistat pe Aeroportul Internaţional Narita, din Tokyo, având asupra sa cantitatea de aproximativ zece kilograme de droguri de mare risc.
Cercetările în cauză au fost efectuate cu sprijinul ofiţerilor de poliţie judiciară din cadrul DCCO - Serviciul Antidrog.
În instrumentarea cauzei, procurorii au cooperat cu autorităţile judiciare din Bulgaria şi Japonia.
Procurorii DIICOT au solicitat Tribunalului Bucureşti arestarea preventivă a celor 5 inculpaţi pentru o perioadă de 29 de zile.

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus