Vineri,
26.04.2024
Innorat
Acum
7°C

De maine intram in postul Craciunului

De mâine începe postul Naşterii Domnului, care va dura 40 de zile, până în 24 decembrie. Acest post este al doilea ca importanţă după postul Paştilor, iar cea mai aspră zi de postire este ziua de 24 decembrie, ajunul Naşterii Domnului.

"Postul care începe mâine este un post care pregăteşte creştinii pentru venirea pe lume a lui Iisus Hristos. Acest post este perceput ca un post mai uşor decât postul Paştelui, pentru că în această perioadă sărbătorim mai mulţi sfinţi, iar în aceste zile se dă dezlegare la peşte", a declarat părintele Ilarie Benchea, de la Biserica „Sf. Antonie cel Mare” din carterul Hipodrom.

În postul Crăciunului se face dezlegare la peşte şi preparate din peşte în zilele în care se sărbătoresc Intrarea în Biserica a Maicii Domnului, Sfântul Andrei, Sfântul Nicolae şi Sfantul Spiridon al Trimitundei, iar la vin şi untdelemn în zilele de sâmbătă şi duminică, în perioada 21 noiembrie-18 decembrie.

„Sărbătoarea Crăciunului este în primul rând o sărbătoare a bucuriei şi trebuie să ne curăţim trupul şi sufletul prin post pentru că şi Mântuitorul nostru a postit. Iar dacă unii aleg să nu o facă, nu trebuie să ne supărăm, căci noi ne pregătim pentru o mare bucurie, în care răutatea şi supărarea nu îşi au locul, ci doar iubirea” a spus părintele Gheorghe Lup.

Postul Crăciunului este ţinut şi în Biserica Romano-Catolică, unde este numit "Jejunum Adventus Domini" (Postul venirii Domnului) şi durează doar trei săptămâni.

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Dorina Nitu

de Dorina Nitu

Social
Telefon:
0742 381 305

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus