X

La Dolce Vita. Unde viata dulce e, de fapt, dureroasa

 

Trebuie să recunosc, Restaurantul La Dolce Vita, de pe strada Spartacus, arată foarte frumos. Exceptând fântâna cu iz oriental de la intrare și poate excesul de decorațiuni din lemn pentru un restaurant italian, Dolce Vita a avut un designer bun. Atmosfera e plăcută iar la televizor rulează programele italiene. Patriotism curat, ce mai!
Meniul restaurantului e din cale de stufos și găsești în el de toate. De la carpaccio la tot felul de paste, pizza și toate salatele pe care le-ai dori. Iar ca un restaurant ce se respectă, multe dintre preparate sunt pe bază de pește și fructe de mare. Eeee, aici începe adevărata poveste, dragii moșului. Sincer, nu eram foarte înfometat la ora prânzului. Așa că nu m-am aruncat pe mai multe feluri, am preferat unul și bun și un desert minimalist, așa, de gust. Am ales Spaghetti allo Scoglio. „Cu sos alb sau roșu?”. Cu sos alb să fie. Și pentru final o Panacotta, un fel de budincă dar mult mai consistentă, stropită cu sos de fructe de pădure. Ce găsim în porția de Spaghetti allo Scoglio? Păi, cam de toate. 450 de grame de paste, creveți mici, caracatiță, scoici, calamar și un ditai crevetoiul cu tot cu mustățile aferente ce tronează impozant peste toată această compoziție. Din start, greșeala mea a fost că am mâncat. Puteam să trimit farfuria înapoi și să cer altceva. Am luat prima înghițitură, doar paste cu sos și, sincer, de la bun început nu mi-au plăcut. Dar am zis că am eu fițe. Doi dintre creveți și megacrevetele aveau o culoare care numai la mâncare nu te îmbia. Pe același principiu de mai sus am mușcat o dată dintr-unul. Poate avea culoarea maronie de la sos, poate n-oi fi știind eu cum arată creveții gătiți. Și numai dacă i-au gătit la soare, vreo trei zile, puteau să aibă culoarea și gustul pe care îl aveau. I-am dat deoparte, respectiv i-am lăsat în farfurie pe restul și am ciugulit de pe lângă. Scoicile au fost ok, la fel și calamarii. Din tot vailingul plin de paste și fructele de mare eu am mâncat doar pastele. De parcă știam ce urmează. Panacotta a fost o minune de la cel de sus. A venit la fix ca să mă ajute să îmi tai greața. Am devorat-o doar ca să îmi schimb gustul din gură. Am plătit și am plecat cu gândul doar la creveții aceia maronii. Ziua aceea a trecut cum a trecut. Dar s-o vedeți pe următoarea. Frisoane, dureri de burtă, dureri de cap, amețeli, vizite la privată una după alta. Tot tacâmul unei indigestii ca la carte. Nu vreau să zic intoxicații alimentare că poate creveții ăia au ajuns singuri în farfurie. Bazându-mă și pe experiențele celor din jur, aș spune că e o greșeală. Nu v-aș trimite acolo dar nici nu m-aș planta în fața restaurantului să vă împiedic să intrați. Ce-i sigur, pentru mine Vita a fost suficient de Dolce. Mă întorc la cea sărată dar cu stomacul ceva mai relaxat.
 
Cook me. I`m a shrimp

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim

Comentarii

comentarii

35 opinii

  1. Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

  2. Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

    boule

    taranii ca tine nu stiu sa manance paste, esti obisnuit cu chifle si slanina. Ai stat pe buda pentru ca esti un ghiolban iar stomacul tau e obisnuit cu eugenia.

  3. Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

  4. Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

    socialistul

    Si eu am renuntat sa mai mananc la acest restaurant. Ultimele 2 meniuri servite aci mi-au displacut.m Pizza era mai uscata, mai greu de digerat iar vinul nrgtu servit la pahar avea un gust amar. Adio restaurant eu nu te voi mai vizita

  5. Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

    Cipcirel

    Chiria e mare, impozitele la fel. De angajat vrem sa angajam doar la negru, ca sa avem un profit cat mai mare.
    Angajand la negru, avem doar angajati temporari si necalificati.
    Cam asa sta treaba cu restaurantele.

  6. Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

    CRISTIAN

    Bravo ma tartacuta (Plantă târâtoare sau agăţătoare)! Te legi de locatii care chiar lucreaza si ofera maximul calitatii produselor , datorita profesionalismului si interesului de care da dovada conducerea restaurantului si personalul. Oamenii acestia muncesc de dimineata pana seara ,zi de zi , pentru a practica cat mai bine meseria pe care si-au ales-o si tu un netrebnic , un fals , te legi de localul care a crescut prin munca depusa de oameni seriosi. Sper sa mananci in contiunuare merda ce ai mancat-o acasa la tine si nu da vina pe restaurante unde tu mergi in vizita ca la un muzeu ce nu cere bani la intrare.
    Sper sa-ti tratezi statusul confuzional acut si sa realizezi ca scri doar aberatii. Si tu domnule comentator . socialistul (IP 71.68.58.207) daca afirmi ca: “Pizza era mai uscata, mai greu de digerat “ esti total pe langa adevar , poate te informeaza mama-ta ca paine uscata face bine la stomac si se digera mult mai repede , asta se stie din totdeauna dar ce sa faci nu este vina ta ca nu te duce capul. Cipcirel (IP188.24.215.108) tu baiatule esti pe langa subiect nu ai nici o logica si eu sunt propietar de restaurant si totdeuna am incercat sa angajez oameni cu contract de munca. Problema este ca indivizi ca tine nu prea mai au chef de munca si prefera sa le vina totul gratis. In final nu pot sa va spun decat ca RESTAURANTUL LA DOLCE VITA este un restaurant ok si nu va luati dupa afirmatile unor cretini si invidiosi , care nu stiu decat sa-si bata joc de munca unor omaeni seriosi. Apropo au si un site super. http://www.restaurantladolcevita.ro

  7. Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

  8. Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

    Nicolae

    Ai perfecta dreptate CRISTIAN (IP 86.122.218.132) , sunt niste bucati de rahat ce nu stiu sa aprecieze adevarata arta culinara , la astia le mai trebuie inca 100 de ani sa inteleaga ca munca este bratara de aur , putorile ce nu au alteceva de facut decat , scriu tampenii deoarece sunt un neam de tampiti.

  9. Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

    Ramona

    Am mancat de foarte multe ori la Dolce Vita si niciodata nu am facut indigestie:))))probabil ca nu esti obisnuit cu delicatesele domnule tartacuta.Trebuie sa recunoastem ca nu oricine are asemenea simt dezvoltat si antrenat pt mancare iar atunci cand mananci altceva inafara de slanina cu ceapa,sarmale si salam te cam dereglezi:)))oricum nu am decat cuvinte de lauda atat pentru personalul angajat care serveste impecabil cat si pentru mancare care intotdeauna este proaspata si delicioasa.Ma bucur ca avem un asemenea restaurant unde te simti ca in Italia din toate punctele de vedere.Tot respectul si stima din partea mea tineti-o tot asa.

  10. Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

    Livius

    Asculta mai \”polonez nefiert\”,mai clandestinule:in primul rand,se pare ca ai gresit localul,cred ca nu sti unde ai mancat,deci iti recomand sa-ti cumperi o harta, ca bani de Gps sunt sigur ca nu ai!In al doilea rand ai gresit medicul,tie iti trebuie si un o.r.l-ist pentru ca stai prost cu simtul olfactiv si un oftalmolog pentru ca se pare ca ai probleme grave cu vederea!!Apoi iti recomand sa iei niste meditatii de gramatica pentru ca se pare ca nici nu poti sa citesti meniul acestui onest local!Mai iti recomand si un curs culinar ca sa renunti la painea cu untura de la care ai crampe si esti palid,cateva sedinte de initiere in arta bunelor maniere,niste intrevederi de socializare cu toti ceilalti vechi si permanenti clienti super-multumiti de prestatia profesionala a personalului calificat si de respectarea cu strictete a tuturor retetelor traditionale si abia apoi cred ca ai putea fi pregatit sa treci pragul unui local de o asemenea anvergura!Daca nici asa nu esti multumit,iti recomand Somalia,dar si aici ai o problema:orientarea pe harta!Ei,ce sa-i faci,mai bine stai la tine sub plapuma,butoneaza telecomanda,cauta o emisiune culinara,lasa balele sa-ti curga si continuta-ti traditionala felie de paine cu untura!

  11. Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

  12. Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

    Ramona

    Du-te bai la tine acasa mai bine acolo in Oltenia ca nu prea ai ce cauta aici in Sibiu,nici macar nu este vorba despre angajati,clientii adica noi sarim cum spui tu pt locul acela infect.Sti macar unde este acest restaurant ?ai venit si tu aici sa dai cu presupusul logic ca numesti infect de ciuda ca nu ai bani sa mananci macar odata in viata ta acolo,drept dovada nici nu ai curajul de a-ti posta numele,de gramatica si exprimare sa nu mai vorbim numesti infect localul din Sibiu dar tu ai buletin de sb te bagi in aceeasi categorie pe care tu o faci infecta si macar atat nu realizezi.\”pt studentul valcean cu buletin de sb\”

  13. Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

  14. Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

    sb

    Doar prostii pot sa creada ca ala este chiar \”student valcean cu buletin de sibiu\”. Aiurea, sunt pacalicii postaci cu \”autonomia\” Ardealului, care vor sa bage zazanie si ura intre romani.

  15. Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

    Ramona

    Logic ca pun pseudonim ca nu are destul caracter sa-si puna numele,da sa nu vb de Sibiu sa-si vada de oltenii lui daca este oltean ca nu stiu care ii mai infect…….prostia isi spune inca odata cuvantul ii plina lumea de prosti.nu-s proasta ca nu am crezut ca ii oltean am presupus ca ii din ura care o are in vb numindu-ne infecti

  16. Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

    student valcean cu buletin de sibiu

    ramonica, ramonica … ce curioasa mai esti tu de articolul asta. hai las-o balta si mananca tu peste imputit de la restaurantul ala

  17. Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

    catalin client dolce vita

    buna am citit si eu comentariul ce la facuta acea persoana cu privire la creveti din spaghete.am si eu o intrebare ,de ce ai facut poza mancari pe care ai comandato ,de unde aveai sa sti ca ti se face rau,sau esti vreun cetatean fara bun simt si cu putina educatie care nu are altceva de facut decat sa faca rau in interes personal al acestui restaurant,unu dintre putinele unde se poate manca in stil italian foarte bine.de ce nu ai facut o reclamatie pe moment daca nu tia placut mancarea,continuare

  18. Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

    tot catalin am continuat

    probabit iti aducea alta portie fara nici o problema.dar nu ai facuto,de ce .ca minti.nu te pune nimeni sa mananci acolo.stai acasa si manca paine cu slana si fai reclamatie la nevastata si la mata ca nu stiu sa gateasca.ce de la d.v chiar stiu.va urez succes celor de la dolce vita si nu bagati toti comentatori in seama.

  19. Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

    Cipcirel

    Am lucrat in cateva pizzerii din Sibiu si cam peste tot se practica munca la negru.
    Se presteaza ore suplimantare in nestire si nu sunt platite.
    As avea destule lucruri de spus despre localul mentionat in articol (si nu din ipostaza de client), dar respect orice afacere. Ii respect pe cei care incearca sa ofere servicii/produse de calitate.
    Nu uitati, progresul exista doar din cauza celor nemultumiti.:)

  20. Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

    anda

    datorita articolului mia starnit curiozitatea de a servi o portie de spagheti de fructe de mare si au fost foarte bune cea ce inseamna ca esti un necunosctor al produselo italiene

  21. Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

    jambonel

    datorita comentariului tau miam starnit curiozitatea de a deschide manualul de gramatica si al reciti de la capla coada in speran-ta ca in cur-and voi fi si eu in stare sa scriu un tecst in limba romana fara sami fie rusine de ce am scris dupa. stai jos, proasto, 4

  22. Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

  23. Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

  24. Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

    prietenu lu anda

    cat ai stat cu dictionaru in mana sa scri tecstu ala cauta te rog cum se scria slaninarule .asta esti tu adica mananci paine cu slanina ca cu asta esti obisnuit

  25. Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

    prostciuto

    voi, astia cu ip-uri 188.24 si 82.145, sunteti atat de prosti incat sa credeti ca astia de la ziar nu isi dau seama ca sunteti una si aceeasi persoana? 2 oameni care lasa 10 comentarii diferite? cat de prosti puteti fi? iar dupa ortografie, unul pari a fi italian scos din rahat de google translate si altul un google translate scos din rahat de un italian.

  26. Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

    catalin

    suntem prieteni mai ciupalacule nu mai vb tu de gramatica orcum nu mai faceti comentari la adresa dolce vitei ca nu va permiteti taranilor cine mananca acolo stie ce fel de mancare,si ce calitate are mancarea pe care o consuma.dar voi nu aveti de unde sa stiti,nu mai fiti invidiosi pe acest local,va e ciuda ca pe unde dati voi cu sapa a venit criza,asta e tata va intoarceti la oala cu untura de unde ati venit

  27. Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

    roland

    cat de incuiata poate fi lumea asta ca sa faca niste afirmati despre cineva daca ei nu stiu sa seuite la ei si de unde au plecat chear daca se fac atatea reclamati la adresa acestui restaurant nu rezolva nimeni nimic

  28. Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

  29. Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

  30. Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

    Claudiu

    Am apreciat articolele scrise de Turnul sfatului pe teme culinare, chiar daca poate nu am fost intotdeauna de acord cu concluziile sau cu parerea autorului. In acest caz, vazand comentariile scrise de unii care au clar legatura cu localul (angajati sau patroni) am hotarat sa nu calc pe acolo, daca acesta este nivelul intelectual al acestora.

    Felicitari autorului, continua aceasta serie de articole, chiar daca o sa mai fie si reactii de genul celor de mai sus, suburbane.

  31. Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

    andreea

    si eu frecventez acel restaurant si niciodata nu am avut nici cea mai mica retinere in ceea ce priveste prospetimea mancarii, a personalului si nu am nimik negativ de spus despre acel restaurant. parerile sunt impartite si despre acest subiect cum sunt si in viata de zi cu zi, fiecare are o parere si si-o sustine, dar personal va spun ca trebuie sa incercati bunatatile culinare de acolo…. pana la proba contrarie.pofta buna.

  32. Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

    VERO

    eu maninc la doua zile in acel local si nici o data nu am avut surprize ca domnul de mai sus . mincarea e ok si mereu proaspata pastele super, preparate in casa , pestele…. numai bunatati , si greu de gasit in alte locati iar punctul forte , carnea de vitel preparata in multe feluri . pot sa spun ca pt gusturile mele este un restaurant super. nu vreau sa jignesc pe nimeni dar daca nu sti ce inseamna bucatari italiana ramai la traditional si nesanatos.

  33. Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

  34. Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

    anonim

    BAAA TAMPITI ASTIA DE LA ZIARU ASTA, VIN PE LA NOI PRIN RESTAURANTE, COMANDA SI NICI NU STIU MACAR CE COMANDA, VAD CA CREVETII NU LE PLAC INDIFERENT CUM SUNT GATITI DA EI COMANDA IN CONTINUARE PESTE TOT, ASTIA NU STIU SA ISI FACA UN CARTOF PRAJIT, SI EI FAC PE CRITICII IN ARTA CULINARA

  35. Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Daca totusi doriti sa cititi comentariul, click aici

    adila

    e ok restaurantu ….dar lu domnu tartacuta..i sa facut greata de la creveti.. si apropo de olteanu cu buletin de sb….la valcea este intradevar prin restaurante infectie….habar naveti sa gatiti olteni spurcati…trazneasca in voi

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Turnul Sfatului Online
  • Cronică de restaurant
  • Contact