Vineri,
29.03.2024
Cer Senin
Acum
12°C

Restaurant Neppendorf: si te invarti, si te invarti, si te invarti

Primul restaurant de sine stătător pe care îl va întâlni în cale un călător care a aterizat pe Aeroportul sibian este Neppendorf. Probabil printre cele mai vechi restaurante sibiene de după 1990. Apropierea de Aeroportul în care s-a investit o grămadă de bani nu are însă nicio legătură cu vreo extravanganță a localului.

De cum scrie pe mesh-ul de la intrare care ilustrează un imens ciolan cu casole, la Neppendorf te poți aștepta la bucătărie tradițională românească– ce alt motiv mai bun să te determine să intri decât apropiata zi națională a României. La prânz, însă, restaurantul situat la capătul pantei de pe șoseaua Alba Iulia era populat de un singur cuplu și o doamnă care își sorbea agitată cafeaua alături de o țigară.

Decorul cu influențe tradiționale (ștergare, borcane cu murături, grinzi de lemn și becuri ascunse în lămpașe prinse de roți de car) este kitschos amestecat cu un televizor LED pe care rulează Discovery, în timp ce din boxe răsună obsesiv și în permanență învârtite ardelenești, rar intercalate de câte-o doină lungită. Apoteotic, decorul este compromis de grătarul amenajat în interior, tencuit numai pe jumătate și care lasă la vedere plăci de rigips șterse la îmbinări cu glet, care au rolul de a masca hornul.

Meniul, sărăcăcios – ciorbele românești (vreo șapte la număr), câteva feluri de pui, porc, ceva vită și trei feluri de pește.

Pe învârtitele în care saxofonul dă ritmul, am comandat chelnerului una bucată ciorbă de văcuță și, dacă tot e să fie sărbătoare națională, un gulașunguresc, la pachet cu o salată de roșii.

Ciorba a venit repede și fără emoții: gustul clasic, poate puțin spre mediu, nu te făcea să exclami decât dacă erai lihnit de foame. Porția decentă, însă. Nu același lucru se poate spune despre gulașul care a venit pe un platou care ar fi putut sătura două persoane. Tot așa, cu burți goale, deoarece nici acest fel de mâncare nu a strălucit. Găluștele păreau mult prea lipicioase, iar cartofii păreau fierți de mai bine de o zi. Una peste alta, carnea de vită a salvat totul, fiind fiartă exact cât să îți gâdile plăcut papilele.

Relativ inspirata alegere a gulașului nu a fost dublată și de salata aleasă. Având în vedere iarna care și-a intrat calendaristic în drepturi, am cerut roșiile cu o oarecare teamă. Confirmată din plin, din păcate: tari ca piatra, fără niciun gust și cufundate bine într-o mare de oțet. Nedigerabile, cu alte cuvinte.

La baie veți putea merge cu încredere – probabil veți fi chiar surprinși de dimensiunile generoase și curățenia existentă. La robinet apa va curge doar rece, rece fiind și în odaie.

Una peste alta, însă, prețurile au fost decente: 7,5 lei ciorba, 18 lei gulașul și patru lei salata. Pâinea este taxată separat, cele cinci-șase felii fiind trecute pe nota de plată în dreptul a 2,5 lei.

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Tag-uri: Alba Iulia

Vizualizari: 3393

Comentarii

7 comentarii

Taietorul de lemne

Acum 12 ani

In urma cu cativa ani, patronul acestui restaurant si al pensiunii, cauta \"un baiat care sa aiba grija de centrala termica.\" De fapt avea nevoie de cineva care sa taie lemne pentru centrala si multe altele... Taiat lemne, sapat santuri, cules porumb, mersul cu vacile la pascut. Cand a fost vorba despre bani, mi s-a spus ca am primit mancare (lucram zi lumina). Am fost mirat cand i-am auzit pe doi cunoscuti ca au trecut prin aceeasi experienta la fostul politist (patronul restaurantului). Dupa cativa ani ma suna din nou (nu stia ca ne cunoastem). Tot pentru centrala termica...
Raspunde

ce-ati fost si ce-ati ajuns

Acum 12 ani

normal ca acei cartofi erau vechi, pentru ca la acest restaurant se practica, mai nou, recuperarea mancarii si servirea ei a doua zi. probabil ca intre timp nu trebuie prea mult acrita, fac microorganismele tot ce trebuie
Raspunde

pizzeru

Acum 12 ani

invata sa scri corect ziaristule si nu mai bate campi poponare.dute la mata si manancai din *** ca poate iti place.ai cel mai de *** sait,bagati paula in el taranule.si so iei la ***de la toti patroni de restaurante,si de la angajati lor.cu drag un pizzer de succes din sibiu
Raspunde

...

Acum 12 ani

Ai niște articole de tot rahatul. Nu știu de ce te-au angajat ăștia. Dute la sapă!
Raspunde

Vlad

Acum 12 ani

Articolele sunt cat se poate de pertinente si cui nu ii place, poate sa comenteze, fara nicio problema, dar sa faca asta macar corect gramatical, ce D-zeu .
Raspunde

anonim

Acum 12 ani

astia ar merita sa le iei comanda frumos, si sa ** **** pe mancarea lor inainte sa le-o servesti la masa...cred ca nu va mai fii nici prea... nici prea...pentru ei numa bun
Raspunde

Ghita

Acum 11 ani

Dute la mata, ziaristule mult te iubesc mult te-ai gandit sa scri asa ceva.
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus