Primul restaurant de sine stătător pe care îl va întâlni în cale un călător care a aterizat pe Aeroportul sibian este Neppendorf. Probabil printre cele mai vechi restaurante sibiene de după 1990. Apropierea de Aeroportul în care s-a investit o grămadă de bani nu are însă nicio legătură cu vreo extravanganță a localului.
De cum scrie pe mesh-ul de la intrare care ilustrează un imens ciolan cu casole, la Neppendorf te poți aștepta la bucătărie tradițională românească– ce alt motiv mai bun să te determine să intri decât apropiata zi națională a României. La prânz, însă, restaurantul situat la capătul pantei de pe șoseaua Alba Iulia era populat de un singur cuplu și o doamnă care își sorbea agitată cafeaua alături de o țigară.
Decorul cu influențe tradiționale (ștergare, borcane cu murături, grinzi de lemn și becuri ascunse în lămpașe prinse de roți de car) este kitschos amestecat cu un televizor LED pe care rulează Discovery, în timp ce din boxe răsună obsesiv și în permanență învârtite ardelenești, rar intercalate de câte-o doină lungită. Apoteotic, decorul este compromis de grătarul amenajat în interior, tencuit numai pe jumătate și care lasă la vedere plăci de rigips șterse la îmbinări cu glet, care au rolul de a masca hornul.
Meniul, sărăcăcios – ciorbele românești (vreo șapte la număr), câteva feluri de pui, porc, ceva vită și trei feluri de pește.
Pe învârtitele în care saxofonul dă ritmul, am comandat chelnerului una bucată ciorbă de văcuță și, dacă tot e să fie sărbătoare națională, un gulașunguresc, la pachet cu o salată de roșii.
Ciorba a venit repede și fără emoții: gustul clasic, poate puțin spre mediu, nu te făcea să exclami decât dacă erai lihnit de foame. Porția decentă, însă. Nu același lucru se poate spune despre gulașul care a venit pe un platou care ar fi putut sătura două persoane. Tot așa, cu burți goale, deoarece nici acest fel de mâncare nu a strălucit. Găluștele păreau mult prea lipicioase, iar cartofii păreau fierți de mai bine de o zi. Una peste alta, carnea de vită a salvat totul, fiind fiartă exact cât să îți gâdile plăcut papilele.
Relativ inspirata alegere a gulașului nu a fost dublată și de salata aleasă. Având în vedere iarna care și-a intrat calendaristic în drepturi, am cerut roșiile cu o oarecare teamă. Confirmată din plin, din păcate: tari ca piatra, fără niciun gust și cufundate bine într-o mare de oțet. Nedigerabile, cu alte cuvinte.
La baie veți putea merge cu încredere – probabil veți fi chiar surprinși de dimensiunile generoase și curățenia existentă. La robinet apa va curge doar rece, rece fiind și în odaie.
Una peste alta, însă, prețurile au fost decente: 7,5 lei ciorba, 18 lei gulașul și patru lei salata. Pâinea este taxată separat, cele cinci-șase felii fiind trecute pe nota de plată în dreptul a 2,5 lei.
Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).
Tag-uri: Alba Iulia
Vizualizari: 3393
Ultimele comentarii
Acum 5 ore
MB
Acum 6 ore
Claudiu
Acum 6 ore
Liberal autentic
Acum 6 ore
Neli Oproiu
Acum 6 ore
Bobo