Joi,
28.03.2024
Parțial Noros
Acum
13°C

Scoli de soferi "pe ochi frumosi". Pentru oricine plateste

Noile reglementări legislative impun minim 24 de ore de legislație și un test auto preliminar pentru elevul care vrea să urmeze cursurile de pregătire practică în cadrul unei școli de șoferi. Dar ce mai înseamnă ”reglementări legislative” în România?

Turnul Sfatului a testat patru instructori independenți sau afiliați unor școli de șoferi sibiene de șoferi. Numerele de telefon au fost alese în special de pe mașinile care circulă mai toată ziua prin Sibiu, instruind tineri să devină viitori șoferi.

Toți patru au fost de acord să ”ajute” învățăcelul și să nu îl mai oblige să respecte legea. ”A, nu, nu e nevoie să mai faci nicio legislație. Aia e pentru voi, pentru controlul vostru. Dacă vreți să învățați, doar puteți să o faceți și acasă”, spune Gheorghe Cătălina, instructorul de pe un Matiz galben al școlii de șoferi Autostart. Bărbatul se oferă amabil să ajute elevul care nu mai are timp și chef să facă și legislație înainte de a intra în trafic. ”Deci, da, se poate, cum să nu.  Dar tot va trebui să plătești cei 200 de lei pentru legislație, că așa este. Apoi îmi mai dai 200 de lei pentru benzină și ne putem apuca. Da, dacă vrei putem face și două ședințe una după alta”, cade omul la învoială cu orice solicitare. În total, în afara actelor medicale spune că școala de șoferi va costa 900 de lei.

Alți instructori nu sunt atât de direcți când vine vorba să accepte, prin telefon, aproape orice învoială, chiar și dincolo de ceea ce prevede legea. ”Școala te costă 900 de lei, în trei rate. Dacă ești hotărât, putem discuta”, lasă loc de discuții instructorul de pe un Opel Corsa, Sorin Ivan.

Tot pe aceeași idee merge și instructorul de pe un Logan, tot al școlii Autostart. ”850 de lei costă școala de șoferi. Eu ți-am zis cât costă, da? Restul discutăm față în față”, se arată autoritar bărbatul care spune din start că ”oricum, mai devreme de șase săptămâni nu te trimit în examen”. Chiar dacă, ”în principiu”, e de acord să fie făcute și două ședințe consecutive de condus.

În fine, la alți instructori la care apelezi și ceri să nu mai faci nicio oră de legislație, prețul scade vertiginos. ”Te costă 700 de lei școala de șoferi. Eu îți spun acum cum se procedează – două săptămâni de legislație, după care trei de practică. Eu îți spun cum sunt legile în țărișoara noastră, îți dau reperele, dar mai multe nu pot vorbi prin telefon, vorbim față în față. Hai, dacă ne mișcăm repede de miercuri îi dăm drumul”, promite până la urmă instructorul de pe un Renault Clio, de la școala de șoferi Cazacu Carmencita.

Ce spune legea?

Ordinul 1019/2009 care reglementează activitatea instructorilor de pregătire practică și a instructorilor de legislație rutieră prevede faptul că orice elev este obligat să aibă la dosar dovada promovării unui test auto preliminar. Acesta trebuie efectuat în cadrul școlii de șoferi, după efectuarea a 24 de ore de legislație, dar nu mai mult de cinci ore pe zi. Aceleași norme interzic unui instructori să țină un elev în pregătire practică mai mult de două ore într-o zi.

Pe cine afectează?

”Rechinii” școlilor de șoferi dăunează în special celor care sunt interesați să respecte legea. Acelor școli de șoferi care plătesc TVA, profesori de legislație și chirii pentru spațiile în care să fie ținute cursurile. ”Dacă eu fac percep 950 de lei unui elev, 198 îi dau la stat TVA. Plus restul de cheltuieli pentru sala de curs care trebuie să fie special destinată acestui lucru, profesori și așa mai departe. Cum pot eu să concurez cu cel care cere 700 de lei, eludând o serie de norme legale? Nu mi se pare normal să nu plătim toți la stat, în primul rând”, spune Sorin Jurju, proprietarul școlii de conducători auto Combi Bucur.

 

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Traian Deleanu

de Traian Deleanu

Investigații, Administrație
Telefon:
0740 039 148
E-mail: traian[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

48 comentarii

viorel

Acum 12 ani

parerea mea este ca din lipsa de a scrie ceva concret in ziarul dumneavoastra domnul Deleanu,care dupa mine este un bunicel ziarist,scrie unele lucruri pe care le ia din vint sau mai bine zis la intelegere cu presupusul,,propietar\"al scolii de soferi Combi Bucur.Domnia sa la intrebat pe presupusul ,,propietar \"daca chiar este ?,dupa cite stiu domnul Jurju Sorin nu este propietarul scolii de soferi.In alta ordine de idei daca asa cum pretinde domnia sa ca plateste chirie si TVA la stat,la preturile pe care le practica de ce nu-si permite sa aiba propia lui locatie,dar mai bine este in chirie.Sunt firme care dupa parerea mea sunt mult mai bine vazute si cu un statut bine definit care au sediile proprii si care practica preturi mult sub pretul lui si nu se pling ca nu au profit prin ziare cum face domnul Jurju.,,Rechinii\"scolilor de soferi cum ii numeste domnia sa,isi platesc datoriile ca si dinsul si nu au preturi mici in comparatie cu alte scoli de renume din sibiu(750 ron,690 ron,700 ron),daca avea curajul si simtul raspunderii se lega de iei nu de bietii oameni care incearca sa-si cistige o paine.Si eu am facut scoala de soferi cu un instructor autorizat independent si am fost foarte multumit de dinsul,fapt ca am luat examenul.Deci parerea mea este ca domnul ,,PROPIETAR\" Jurju Sorin sa se uite in gradina dinsului si apoi la altii iar domnului Traian Deleanul pe care il respect inainte de a scrie unele articole pe care unii si le doresc sa verifice inainte sursa de la care pleaca ca este pacat sa fie dus in eroare.Multumesc
Raspunde

alexandra

Acum 12 ani

daca sunteti asa de bine informat in legatura cu ativitatile scolilor de soferi poate ne lamuriti si pe noi cum sta treaba ...cine ce proprietati are ...cine ce invarte ....cine ce ofera ....dvs. stiti ce cheltuieli implica activitatea asta ... sau v-ati pus intrebarea ca poate calitatea face diferenta ...sau poate pentru un cost suplimentar se ofera ceva in plus....iar in legatura cu proprietarul sau presupusul proprietar ...poate ne lamuriti dvs. stimate domn care le stiti pe toate ....nu e datoria ziaristului care a scris articolul sa se informeze corect ??? multumesc
Raspunde

::))

Acum 12 ani

treaba serioasa pot face atat scolile de soferi cat si instructorii autorizati ..... cu conditia sa-si faca datoria cum se cuvine ....nu asta este problema (cele 2 categorii)...problema este ca legile nu se aplica uniform pentru toata lumea .... si se aplica tratamente preferentiale
Raspunde

flori

Acum 12 ani

dupa cum observ se cam incing spiritele cu scolile de soferi,iar daca am citit bine,domnisoara sau doamna alexandra s-a cam suparat,dar sa stiti ca si eu doresc sa fac scoala de soferi si am sunat la firma PRIMA si mia spus ca pot sa o fac cu 700 de ron,unde este inclus 24 de ore de legislatie plus 30 ore conducere,mult mai putin decit la dumneavoastra ,ce puteti sa-mi oferiti dumneavoastra in plus fata de ei.Dupa cum puneti problemele in comentriu cred ca dumneavoastra ,,conduceti\" firma sau sunteti un suporter inflacarat al acestei firme si dupa cum mam informat Scoala de soferi PRIMA este mult mai mare ca COMBI BUCUR.cu o gama mult mai mare de masinisi mult mai dotata.Mai sunt si alte scoli de soferi care au preturi mai mici decit dumneavoastra,sau firma pe care o ,,simpatizati \"gen :AMSO,TRANSCOM,in ziua de astazi omul se uita la calitate si in primul rind la pret,deci un ziarist cind scrie un articol ar trebui sa se informeze si ce preturi au alte firme ,nu sa va plinga de mila pe dumneavoastra sau mai bine zis scoala de soferi pe care o ,simpatizati\".,Poate cine stie iati bagat ceva in buzunar sau iati promis o scoala de soferi gratis inainte de sarbatori daca scrie un articol prin care sa va elimine concurenta.In ziua de astazi piata este libera si ptr.scolile de soferi si ptr.instructorii autorizati.,eu una ma uit la calitate dar si la pret.Puteti sa-mi explicati daca tot tineti cu firma COMBI BUCUR ce intelegeti dumneavoastra prin ,,Rechinii\"scolilor de soferi.Concluzia mea este ca este prea mare invidie intre dumneavoastra si alte scoli plus instructorii autorizati sau nu mai aveti elevi si incercati prin orice mijloace sai acaparati,faceti scoala 650 ron si veti avea de lucru.Va doresc succes,dar eu una tot la Prima ma duc.Multumesc
Raspunde

dan

Acum 12 ani

bascula (IP 81.180.122.66) mi-am laut tzeapa la scoala de soferi transcom pe masina de fier vechi cu numarul CIK (care nu si-ar trece nicio inspectie tehnica daca nu ar fi magnatul)care se vede in poza la ei pe site. fereasca-va norocul sa nu ajungeti la cara_p_lea in curte ca e furacios rau! Instructorul ala fost sofer de bascula din cristian, un afemeiat si parvenit, tiganoi dar student la drept la alma mater, doamne fereste-ne de transcom (16:51:32) ***www.turnulsfatului.ro/11713/directorul-tehnic-al-trans-car-gasit-spanzurat.html
Raspunde

sorin

Acum 12 ani

Scoala de soferi COMBI BUCUR nu poarta razboi cu scolile de soferi din SIBIU,si cu instructori independenti din SIBIU.Este problema dinsilor cu ce pret scolarizeaza cursanti,problema este alta domnilor,doamnelor.Uni dintre noi isi bat joc de voi dragilor cursanti,stiti cum.VA MINTE,in legatura cu scoala de soferi,gen nu ai nevoie de teorie,conducere,voi nu stiti,si repercursiunile sunt cele pe care le puteti vedea la TV,ZIARE.AU DREPTATE,scolii de soferi,INSTRUCTORI va mint va dau dosare facute din burta,cu diferite sume modice.FARA SA PLATEASCA TAXE DUPA VOI.Vedeti ce spune ordinul 1019,si monitor nr 684 din 12.10.2009,acestea se refera la pregatirea dumneavoastra in vederea obtineri permisului de conducere.SCOALA SE FACE PE SERI,GRUPE,incepi obligatoriu cu TEORIE,dupa terminare susti un test de iesire de la teorie si dupa aceea se,elibereaza CARNETUL CURSANTULUI,SI ADEVERINTA DE ABSOLVIRE CU PUNCTAJUL DE LA SALA DE TEORIE.ACEA,adeverinta spune eu scoala de soferi.Declar pe proprie raspundere,sub sanctiunea legii penale privind falsul in declaratii,ca prezentul act este conform cu originalul,SI PLECATI LA CONDUCERE.CEI CARE APAR IN INTERVIURI INREGISTRATI SUNT DE PENAL,EI SI SCOLILE.COMBI BUCUR,VOI REVENI.DACA AVETI SIMTUL RASPUNDERI SPUNETIVA NUMELE REAL,ANONIMI STIM CINE SUNT,JIGODILE DIN SCOLILE DE SOFERI.
Raspunde

sorin

Acum 12 ani

Domnule,Viorel tu sti ce se intampla la scoala COMBI,esti cumva asociat la firma noastra,sau turnator la fosta coperativa.Dumneavoastra spuneti ca sunteti un fost elev de la un instructor independent.LEGEA SPUNE,acel instructor independent are contract inregistrat la o SCOALA DE CONDUCATORI AUTO,si acea SCOALA INREGISTREAZA,acel contract la ARR cu o serie de documente.1019,ANEXA DIN monitor nr 684 din 12.10.2009, SPUNE ASTFEL.Pregatire teoretica si practica la categoria B,DUREAZA MINIM 5 SAPTAMANI.Obligatoriu 24 ore (14 ore legislatie rutiera,2ore legislatie specifica,4 ore conducere preventiva si ecologica,2 ore prim ajutor,2 ore Cira.dupa ce termini cursul test minim 22 puncte.INCEPI CONDUCEREA,30 ore condus.La primul examen la traseu, masina merge pe gratis,adica sa intelegi de unde fura unii instructori.2 ore la terminarea conducerii,le pastram pt traseu iti spune,poate ora de condus este de 40 minute, in total faci 20=22 ORE de condus,la teorie nu este obligatoriu sa vii,la tine vin acasa,acei instructori SA PREDEA TEORIE.ACELE PERSOANE,SI SCOLI VA MINT).normal dosare pe banda,ca la Piata cine da mai mult.CITESTE SI VEZI CINE RESPECTA LEGEA,JIGODILE DE LA CARE CUMPERI DOSARE,CA DE LA PIATA.VA MIRA ACIDENTELE CU MORTI SI RANITI.DOMNULE VIOREL TU CUM AI FACUT SCOALA DE SOFERI,AI RESPECTAT CE SCRIU.Nu am intelegeri cu reporterul,el semnaleaza nereguli grave,adica dosare pe banda facute de dinsii.SPUNE SCOLILE CU TRADITIE DIN SIBIU.EU LE STIU.COMBI,PRIMA AMSO,DACIMEX.BIG,MED,PE restul le enumeri si tu.SCOALA COMBI BUCUR,DIRECTOR JURJU NICOLAE SORIN,REVIN DATA URMATOARE.
Raspunde

instructor autorizat

Acum 12 ani

Domnu\' Sorin...In primul rand observ cu stupoare ca postati comentarii si totusi sunteti un agramat, in sensul ca habar n-aveti sa scrieti cu doi de i sau cu doi de o (instructorii, raspunderii, cooperativa,etc), si totusi va dati un om inteligent. Bun, acum sa explic tuturor care nu stiu probabli ce inseamna \"instuctor independent\" : Este in primul rand o PERSOANA FIZICA AUTORIZATA (P.F.A.) care are de platit un impozit anual la Agenţia Naţională de Administrare Fiscală, la Casa Nationala de Asigurari de Sanatate, la Casa de Pensii plus dari destul de substantiale scolii (cu doi de i, observati...) prin care functioneaza respectivul instructor, care la randul ei banuiesc ca isi plateste darile catre stat, ca si d-voastra, nu??? Deci nu mai veniti cu acuzatii de genul asta ca nu isi au rostul!!! Doi: Sa nu ne spuneti noua ca TOTI elevii scolii Combi au efectuat TOATE orele de legislatie rutiera pentru ca stim cu totii ca nu e asa. Mai sunt elevi care din diferite motive nu pot sa ajunga la toate orele si nu cred ca NU l-ati inscrie daca el v-ar spune ca e asa. Altfel, va garantez ca aveati jumatate din elevi! Trei: Ridicati in slavi scolile mari de soferi si aruncati cu noroi si jigniri de cea mai joasa speta in independenti. Eu va pot spune concret ca mi-au venit elevi la ore suplimentare de la alte scoli cu prestigiu pentru ca instructorii angajati si-au batut efectiv joc de ei (gen cumparaturi la Real cu elevul lasat in parcare, ore efectuate mai mult in afara si prin satele unde instructorii respectivi locuiau si se mai bagau la masa, bineinteles cu elevul asteptand la poarta in masina, sau isi transportau diverse lucruri personale tot in ora elevului,etc). Acesti elevi au venit la mine prin recomandari pentru ca amandoi stim ca asta e cea mai buna reclama,nu?...si normal, imi povesteau despre bataia de joc venita din partea acelor instructori angajati la scoli cu prestigiu, ca a d-voastra. Sa nu mai vorbesc de tinutul pedalelor in timpul orei de conducere de catre instructor sau zero parcari si altele, care automat ducea la picarea examenului de conducere. Si va mai zic ceva: daca mi-as bate joc de elevi, CINE AR MAI VENI IN VIITOR SA FACA ORE CU MINE???? As mai vrea sa imi spuneti cum de intr-o zi de miercuri in timpul orelor de functionare in scoala d-voastra de soferi nu era nimeni de gasit??? Usi incuiate, nici picior de om in toata cladirea...(era undeva pe la orele 11 dimineata), daca tot sunteti asa seriosi?(nu pot sa va dau data exacta pt ca a fost acum vreo 2 luni, dar ati prins ideea). In final, Domnule Jurju Sorin, va spun cu mana pe inima ca sunt foarte multumit de prestatia mea atat ca instructor cat si ca om, sunt cu darile la zi, am o statistica buna de promovabilitate a elevilor care sunt si ei la randul lor multumiti, deci lasati insultele deoparte, pentru ca va asigur ca nu suntem toti cum ati zis mai sus si va mai asigur ca sunt instructori independenti cu mare experienta si de zece ori mai buni ca ai d-voastra sau de pe la alte scoli \"bune\". Va doresc o zi buna si mai multa gandire inainte sa atacati pe cine nu trebuie!
Raspunde

instructor autorizat

Acum 12 ani

A, daca tot aveti obiceiul sa apelati la ziar, v-as putea da nr de tel al tuturor elevilor mei de pana acum sa ii puneti pe domnii de la ziar sa ii sune si sa ii intrebe ce parere au de scoala de soferi efectuata cu un instructor ca mine si apoi sa publice ce a spus fiecare (ca tot nu s-a tinut cont decat de parerea unor persoane), dar asta ar denota disperare si ar insemna sa ma cobor la nivelul vostru!!! Inca o data o zi buna...
Raspunde

un alt instructor autorizat

Acum 12 ani

Normal domnule Jurju ca nu poti purta un razboi cu scolile mari din Sibiu , nu ai avea nici o sansa . Dar nu-ti fa iluzii desarte ca vei invinge pe cei mai mici ca tine . In aceasta \"jungla\" , in care fiecare lupta sa supravietuiasca , nu esti leu sau tigru , dupa cum te dai , ci esti un biet animalut ( nu vreau sa folosesc cuvinte jignitoare ca si d-voastra) , care musca in stanga si in dreapta , si calca in picioare pe oricine si pe orice pentru a ajunge in varf . Nu prin aceste mijloace se elimina concurenta ! nu astfel vei avea mai multi elevi la scoala d-voastra ! Fiti sigur ca majoritatea elevilor vin la o scoala sau la un instructor in BAZA UNOR RECOMANDARI FACUTE DE ELEVII CARE AU FACUT SCOALA CU RESPECTIVUL INSTRUCTOR . Nu asculta afirmatiile mincinoase si tendentioase facute de d-voastra in scopul de a discredita onoarea si reputatia instructorilor independenti si a unor scoli de soferi .Nu asa iti faci reclama firmei tale , ci nu vei avea decat de pierdut . Dar totusi cred ca nimeni nu isi va prinde mintea cu d-voastra , pentru ca dupa cum spune si proverbul \"Cel mai destept cedeaza \" ! Asa ca lasati pe cei competenti sa stabileasca daca acesti oameni si aceste firme sunt in legalitate sau nu . in nici un caz nu sunteti d-voastra in masura sa stabiliti asta . In final mi-asi permite sa va dau un sfat domnule director : lasati comentariile pentru ca am impresia ca a-ti cam chiulit de la orele de Limba Romana si Gramatica . Va multumesc !
Raspunde

nicoleta

Acum 12 ani

Eu am facut cu un instructor independent pe Logan asociat cu scoala de soferi Autostart, nu dau nume ca nu are rost, si vreau sa va spun domnule Sorin ca este un om exceptional, m-a invatat tot ce trebuie, mi-a facut capul calendar pana am acumulat cunostintele necesare pentru a-mi lua examenul si bineinteles am reusit din prima. Dansul chiar m-a trimis la legislatie, explicandu-mi ca imi este benefic, restul a depins de mine si da, am luat parte chiar la toate orele. Deci, in final va pot spune ca sunt foarte multumita si o sa-l recomand tuturor cunostintelor mele si sunt sigura ca si alti elevi vor face la fel, in niciun caz nu o sa le trimit la altcineva. Sa aveti o seara buna!
Raspunde

vasi

Acum 12 ani

Fantastic cine s-a gasit sa vorbeasca, eu personal am avut de-a face cu scoala dansului si tot ce pot sa spun este faptul ca efectiv mi-au last un gust amar in sensul ca am fost repartizat la unul din instructorii dansului, nu s-au ocupat de instruirea mea, au facut totul in sila, iar la sfarsit mi-au terminat orele si efectiv m-au jupuit de bani ptr. sedintele suplimentare, pe banii aia cine imi da chitanta, cine plateste impozit si alte chestii deastea la stat? Si nu spun ca mi-au cerut sume exorbitante, de ne imaginat. Sunt foarte costernat de cele declarate de dansul, nu-mi vine sa cred. Dar asta e, unii cu vorbele si altii cu faptele.
Raspunde

sorin

Acum 12 ani

Tu,vasi,viorel,instructor autorizat ,sunteti javre stiu cine sunteti.
Raspunde

sorin

Acum 12 ani

Nicoleta toata stima pt Oprisiu.
Raspunde

sorin

Acum 12 ani

Buna seara, in primul rand vreau sa imi cer scuze fata de persoanele care le-am jignit; ma deranjeaza faptul ca nu v-ati dezvaluit identitatea reala si astfel nu sunteti in ochii mei si in ochii cititorilor credibili. Admit greselile de ortografie care s-au strecurat dar textul a fost scris de o persoana de alta nationalitate. Legat de nemultumirea d-lui Vasi, pentru a putea verfica veridicitatea celor mentionate de dvs. va rog sa ne comunicati numele dvs. si numele instructorului la care ati fost repartizat (in acest caz veti castiga tot respectul meu si va restituim integral taxa de scolarizare achitata). De ce nu ati facut o sesizare fata de conducerea scolii sau la protectia consumatorilor daca ati fost nemultumit? Va rog sa probati cele afirmate de dvs. Multumesc
Raspunde

instructor autorizat

Acum 12 ani

Si daca stii, ce, domnu\' Sorin Jurju??? Incepi cu amenintari sau nu suporti adevarul? Te pomeni ca ii vei lua la bataie pe toti, ca si-asa te porti si vorbesti ca ultimul golan cu atitudinea aia de smecheras...Eu zic ca ti-ai cam dat cu firma-n cap, daca ma iau dupa majoritatea comentariilor de mai sus venite din partea unor oameni patiti la Combi si ale altora care stiu adevarul. Inca o data ai aratat ce diplomat esti si stai linistit ca nu sperii pe nimeni cu jignirile astea de doi bani, tocmai, ar trebui sa te gandesti ca ti-ai pus destui instructori independenti pe cap care la randul lor o sa iti faca reclama negativa pe multe cai...asta e, iti dai de lucru de unde n-ai! Apropo, ma tot uit dimineata in oglinda, dar n-am observat vreodata sa am fata de javra sau de \"rechin\" (aici ne confunzi cu taximetristii). La revedere si tot ce faci sa ti se intoarca inzecit!
Raspunde

instructor autorizat

Acum 12 ani

Era frumos in primul rand sa nu jigniti si mai ales sa nu generalizati, toata treaba asta trebuie gandita si apoi vorbita. Chestia e ca nimeni nu v-a atacat direct pana acuma, nicio scoala, niciun instructor...eu zic sa ne vedem fiecare de treaba noastra, sa traim toti, si stai linistit domnule Sorin ca independentii nu fac mai multi bani decat scoala Combi si mai ales ca toata lumea stie cum decurg lucrurile in prezent in orice domeniu, cei mici au venituri pe masura, iar cei mari,sa zic asa- incaseaza si invart bani la alt nivel... Parerea mea e ca nu conteaza cine e instructorul x sau y atata timp cat isi face treaba bine.
Raspunde

un taximetrist

Acum 12 ani

SORIN are dreptate,se fabrica dosare pe banda.SE CUMPARA DE LA COLT DE STRADA.Cine da mai putin.Am dreptate domnule instructor autorizat,tu esti de la Geronest.Vedeti ce spaga cereti,sunteti filmati cu camera ascunsa de la ANTENA 1.
Raspunde

un taximetrist

Acum 12 ani

stau la scoala GERONEST,la rind pt promisiunile facute de patroana si instructorul de legislatie.Cel cu loganul albastru.Cel mai mare instructor de condus din Sibiu,spune fraierul.SPAGARII.
Raspunde

un taximetrist

Acum 12 ani

MARCELA cel mai mare instructor si tu Codruta cea mai mare spagara,voi ati avut probleme si cu atestatele.Apropo cu ce faceti scoala de condus,masinile sunt la diverse persoane de la care ati luat bani.
Raspunde

instructor autorizat

Acum 12 ani

Numa un taximetrist care habar n-are despre ce e vorba se putea baga si el in seama, uiti ca sunteti \"soferi \" de cea mai joasa speta, sunteti cei mai NESIMTITI SI ORDINARI din trafic si claxonati ca disperatii cand opreste masina de scoala la stop asa cum cere regulamentul, taiati calea altora aiurea fara sa va doara undeva ca altii trebuie sa invete, etc. Si de unde stii tu de unde sunt, mai ales ca la Geronest nu sunt instructori independenti, desteptule??? E, te pomeni ca esti si tu un om foarte informat in legatura cu tot ce inseamna dosare de scoli de soferi...eu zic, mare taximetrist sa iti vezi de meseria ta care poate sa o faca orice prost si nu iti mai baga nasul pe unde n-ai tu treaba!!!
Raspunde

instructor autorizat

Acum 12 ani

Inca o intrebare, domnu\' taximeTRIST...Ia zi-mi, tu scoti si ai scos pana acum bon fiscal la FIECARE cursa pe care o faci??? Pentru ca eu din cate stiu mai merge si fara. Nu o data am mers dintr-un loc in altul fara bon, mai ales noaptea, taximetristul facandu-se ca ploua, dar asta e, daca ceasul nu a fost pus de la inceput, mai poti sa il pui la sfarsit? Si asta nu numai eu pot sa o confirm, nu? Doar sunt atatia care au mers asa. Si uite asa, ne uitam in curtea celuilalt si dam din gura asa, ca zicem si noi ca nu trece timpul degeaba, ca doar asta-i romansu\' , nu??
Raspunde

vipera

Acum 12 ani

Asculta bine ce am sa-ti spun stimate TAXIMETRST. Stiu cine esti si baga bine la capul tau sec fara pic de creer. Sa te uiti in ograda ta in primul rand. Nu uita cum ai luat firma de la domnul Bucur care este in Canada ,ce teapa ai tras cand ai iesit impreuna de la notar cu prrietena dv. sub pretext ca-i dati banii si nu i-ati dat nimic. Va dat in judecata si nu uitati ca datorita Dl. Bucur sunteti instructor ptr. simplu motiv ca l-a cunoscut pe tatal dvs si i-a fost mila. Daca nu era dl. Bucur si prietena dvs. nu aveati nimic, dar si asa nu aveti nimic. Firma nu va apartine sunteti un simplu angajat care se da mare, dar realitatea este ca sunteti un nimic , un coate goale, un nimeni in drum, un paduche care este in stare sa treaca si peste cadavrul parintilor ptr. a ajunge in varf, dar degeaba. Sunteti un incult. Daca ati avea mai multa pregatire nu va-ti preta la atfel de jocuri murdare. Nu inteleg de ce va legati de instructorii independenti, de anumite scoli, persoane! Ce doriti de fapt sa va faceti dusmani ( pe care ii aveti deja), sau doriti sa ramaneti singura scoala pe piata Sibiului. Sa va luati gandul ptr. ca aveti de luptat cu scoli cu renume mare PRIMA, AMSO si cu cele mai mici. Dar ce este interesant , nu va legati de PRIMA si AMSO ptr. ca stiti ca atunci aveti mari BELELE. Referitorla dosare pe banda, de ce u va aduceti aminte cum luati 300 Euro de la elevi , 200 Euro ii tineati dvs. si 100 Euro primea examinatorul.Vreti sa va aduc aminte si persoanele. sa nu spuneti ca sunteti corect si fara pata ca va bate Dumnezeu. Nu mai duceti pizza la Prefectura. Stiti aceste lucruri le fac numai pupincuristii, libidinosii, lichelele si oamenii de ultima speta. Asa ca va rog tinind cont ca se apropie Sfintele Sarbatori va dau un sfat fiti mai bun si lasati reclamatiile, articole de defaimare. Am un ultim sfat referitor la profesorul de legislatie la de Geronest. Ai vrea sa ai un asa profesor pregatit de care sunt multumiti toti elevi si care a editat si o carte, lucru pe care dvs. nu -l veti face niciodata ptr. ca suntei un idiot si incult. Nu stiu daca va-ti uitat in oglinda sa vedeti cum aratati sunteti ca un cimpanzeu impaiat., iar referitor la autoturismele scolii Geronest, poate sa circule cine vrea cu ele nu cred ca ne intereseaza pe noi. Un ultim sfat lasati oamenii in pace daca vreti sa aveti liniste, daca nu veti suporta consecintele, ptr. ca toti ne-am saturat de persoana dvs. Nu va mai laudati cu firma ptr. ca stim toti a cui este, acesta este si motivul ptr. care stati cu aceea persoana , daca nu ar exita dansa ati fi in plop, oricum sunteti bun ptr. planeta maimutelor, asa ca stati in banca dvs. si lasati comentarile Sper ca anul 2012 sa va dea mai multa minte, ptr. ca cea pe care o aveti este o minte de copil inca nenascut. Lasati Scolile de soferi, instructorii , profesorii de legislatie in pace si mai exersati in meseria de instructor auto ptr. ca suntei analfabet. Sunt in asentimentul dl. Bucur care va dat firma , meseria de instructor si nu suntei in stare sa respectati oamenii. Sunteti un nimeni si de accea faceti ce faceti ptr. a va afirma dar degeaba, un nimeni asa se naste, traieste si moare
Raspunde

soparla

Acum 12 ani

Daca nu stie ortografia romaneasca persoana care va scrie mesajele sa urmeze niste cursuri daca nu este capabila atunci sa mearga in Ungaria unde se vorbeste limba materna a dansei, si la fel sa faceti si dvs. sa urmati un curs de schimbare la fata si a naravurilor, a rautatilor dvs. sa deveniti mai bun si sa nu va mai intereseze ce fac ceilalti. Lasati oamenii in pace
Raspunde

SOSO

Acum 12 ani

citeste,bine analfabetule toate randurile pe care le-ai scris,si trage tu concluzile.Eu iti sugerez,schimba traseul de la Podul Garii,intelegi ce vrei.
Raspunde

UN ELEV

Acum 12 ani

E IMPORTANT SA ITI ALEGI BINE SCOALA
Raspunde

adriana

Acum 12 ani

la Prima e super . Super profu de legislatie , super instructorul.
Raspunde

Ovidiu

Acum 12 ani

Cei de la Prima sunt niste tzepari. Se lauda cu preturi mici, dar nu zic nicaieri ca vor bani suplimentar pentru a avea masina la examen. Rusine!!! Uite asa le picam in plasa. Ne bucuram ca \"sunt\" mai ieftini, dar de fapt e o mare TZEAPA!!!
Raspunde

Dan

Acum 11 ani

TEAPA Mare cu Vaucherele , atentie , este imposibil , la pretul actual al carburantilor si la celelalte cheltuieli, asigurari revizii, inspectii tehnice,chirii, impozite, salarii instructorilor , secretarelor, profesorilor de legislatie, sa ai un pret mai mic de 750 lei la categoria B. Persoanele care promoveaza aceste iluzii numite vauchere , NU sunt nici instructori autorizati nici patroni de scoli ori directori sau persoane desemnate sa conduca scolile auto, ori daca sunt , evazioneaza statul roman.
Raspunde

irina

Acum 11 ani

Raspunde

Veta

Acum 11 ani

Masinile de scoala ar trebui sa aiba camere video (mai ales cand se da traseul). De asemenea, scolile de soferi ar trebui sa fie penalizate financiar daca un elev nu ia examenul. Cum adica, ai luat iesirea din scoala dar n-ai luat examenul?
Raspunde

tot un instructor

Acum 11 ani

mai veta,cu v mic,de ce nu ma mir de comentariul tau?ce treaba are iesirea din scoal cu examenul?pentru ce sa fie penalizata scoala din cauza ca tu,dupa ce ai luat iesire,ti-a fost lene sa mai pui mana pe carte?din pacate,nu esti prima persoana si nici ultima probabil cu o asemenea mentalitate!de apreciat sinceritatea lui ovidiu.si acea scoala nu este singura care procedeaza asa.din pacate si unii din instructorii autorizati,care au ajuns sa lucreze pe mai nimica ,din cauza ca in timp,datorita acestor metode,si-au pierdut credibilitatea si elevii.
Raspunde

Elena

Acum 11 ani

Din toate astea noi cei care dorim sa luam permisul auto ,dupa cine sa ne luam pana ? nimeni nu spune nimic concret si toti se cearta ...:-J ce sfaturi :))
Raspunde

tot un instructor

Acum 11 ani

pentru Elena.cel mai bine cred,este sa vorbesti cu cineva care a facut scoala de soferi si a fost multumit.dar cu conditia sa spuna adevarul,pentru ca multi nu recunosc pentru a nu parea ca au fost pacaliti.si cel mai important,sa ceri de la bun inceput toate detaliile.daca mai ai nelamuriri,astept intrebari.
Raspunde

bambinou

Acum 11 ani

Am picat in plasa scoli de soferi CATA GENERAL AUTO : Bucuresti, Sos.morarilor Nr.2b Et.4 Cam.10 si 11, FURT PE FATA,,... instructorul meu, Cosmin - 0767.082.858, e o mare SCARBA de om ,nepregatit professional, mereu intarzia la orele de condus, injura tot timpul, facea comentarii porcoase despre toate fetele pe care le vedea pe strada, ma ducea prin oras pe unde avea el treaba, iar la examenul auto (traseu) mi-a dat lovitura de gratie: NU S-A OBOSIT SA VINA!!! imi tot zicea ca intarzie, ca e pe drum, dupa aia mi-a trimis alt instructor, cu alta masina, alt tampit... a stat un pic, nu m-a lasat sa conduc masina, sa ma acomodez cu ea, ca era ALT MODEL DE MASINA decat cel pe care facusem orele de condus, dupa aia a plecat, ca avea nu stiu ce treaba, si M-A LASAT PE JOS IN FRIG, IN PLINA IARNA!!! s-a intors dupa vreo ora... cu pretul se ajuge mai mult decat nu ai avea voucher, masinile lor sunt tot timpul stricate, isi fac treburile personale in orele de condus pe care ar trebui sa le faca cu cursantii, datorita reclamei mincinoase se inscriu mai multi decat ar face ei fata, fugiti de aceasta scoala de soferi .
Raspunde

jnapan

Acum 10 ani

scoala de soferi viovas din iasi este de rahat
Raspunde

Vlad

Acum 10 ani

Nu recomand autostar sunt neseriosi si trag de timp ca sa conduci cat mai putin posibil ba chiar te lasa in masina sa astepti ca boul in timp ce ei isi fac treaba personala.
Raspunde

Da

Acum 9 ani

La Combi e ok, pt cine vrea sa invete sa conduca !
Raspunde

Da

Acum 9 ani

Pot spune ca am facut scoala in urma ca cativa ani chiar du d-nul Sorin,am urmat orele de legislatie necesare,totul a decurs normal...permisul l-am luat din prima,fara mita sau atentii!!! Nu stiu ca au altii cu acest om,dar din punctul meu de vedere a fost ok!!! Tot ce m-a invatat mi-a prins bine si pot spune ca pana in prezent am condus FARA EVENIMENTE NEPLACUTE !!! Ceea ce nu pot spune si despre alte persoane instruite pe la alte scoli de renume sau cu instructori autorizati,dupa un an de dat examene au trebuit sa repete scoala...alti bani,alta distractie...dupa care...bum...accident...masini lovite...alti bani,alta distractie!!!Nu mai stiu care sunt preturile scolilor,dar eu cred ca e important ce inveti,cat inveti si este foarte important cine te instruieste!!! Recomand cu incredere pe d-nul Sorin Jurju ca INSTRUCTOR,nu ca om sau patron,director sau ce-o fi!!! Voi,viitori elevi,faceti ce vreti si alegeti singuri ce scoala sa urmati sau pe cine lasati sa va instruiasca!!! VIATA ESTE IN MAINILE VOASTRE!!!
Raspunde

Anonymous

Acum 8 ani

***www.topinstructoriauto.ro/scoli/sibiu
Raspunde

ioana

Acum 8 ani

Sorin jurju.mda
Raspunde

Simona

Acum 8 ani

TIBERIU OCTAVIAN STANCIU – fost instructor la big company -> un nesimtit In anul 2013 din 21 de persoane ( care l-au avut instructor pe “domnul” Tibi) examinate doar 1 pesoana o fost admisa la examen. Facea multe ore suplimentare, dar nefolositoare. Nu recomand ! O mare pierdere de bani si timp!
Raspunde

Simona

Acum 8 ani

TIBERIU OCTAVIAN STANCIU din Sibiu– fost instructor la \"big company\" -> un nesimtit In anul 2013 din 21 de persoane ( care l-au avut instructor pe “domnul” Tibi) examinate doar 1 pesoana o fost admisa la examen. Facea multe ore suplimentare, dar nefolositoare
Raspunde

Andreea

Acum 8 ani

Am si eu o problema legata de orele de condus. Am inceput de miercuri (12.08.2015) orele de condus, astazi (15.08.2015) am 14 ore de condus. In conditia in care in prima zi am condus 4 ore teoretic, practic c-am 3 ore, iar in urmatoarele 3 zile cate 2 ore pe zi. Daca este sa facem un calcul reiese 10 ore. Dar nu este neaparat asta ideia, ideia este ca eu in ritmul acesta in maxim 2 saptamani termin cele 30 de ore de condus. Este corect asa ceva? Sa imi i-au instructoru la intrebari si apoi sa fac reclamatie la conducerea scolii? Voi ce opinie aveti?
Raspunde

Ella

Acum 8 ani

Instructorul de la SC CAZACU v-a răspuns că se fac două săptămâni de teorie şi trei de practică (însemnând, la un calcul simplu, 15 şedințe). Unde este inadvertența? Ce nu este corect aici? De ce nu vă informați înainte de a scrie un articol?
Raspunde

Soso

Acum 7 ani

Marcelino nu te-ai saturat de scris.Credeam ca esti satul de munca la Carpatica Asig.Sa-ti fie rusine!!!
Raspunde

Bobar

Acum 6 ani

Daca a facut cineva scoala la SC,CAZACU, imi poate da numarul de tel al instructorului Ionut, fiindca -am pierdut si vreau sa vorbesc cu el pentru cineva care vrea sa faca scoala cu el. Nota 10 pentru dansul.
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus