Joi,
28.03.2024
Partial Noros
Acum
17°C

Cum sa dai in judecata primaria Sibiu daca iti strici masina in gropi

11 sibieni au dat în judecată primăria Sibiu în 2011 pentru a-și recupera banii pierduți din cauza unor daune provocate mașinilor lor de gropile din asfalt. Avocații sibieni spun că v-ar fi de mare folos, într-un eventual proces, asigurarea Casco, martorii și probele foto.

 
”În anul 2011 există pe rolul instanțelor 11 acțiuni introduse de cetățeni sau firme de asigurare care reclamă că și-au avariat autovehiculele în gropile din oraș. Valoarea totală a despăgubirilor solicitate de reclamanți în toate cele 11 procese se ridică la 52.313 lei. La acestea se adaugă două acțiuni similare pentru care procesul s-a terminat, hotărârea judecătorească fiind favorabilă municipalității. Despăgubirile ce fuseseră solicitate de reclamanți în aceste 2 procese au fost de 2.581 lei”, spune Mirela Gligore, purtătorul de cuvânt al primăriei Sibiu.
Avocații sibieni întrebați de Turnul Sfatului spun că astfel de procese nu sunt tocmai rare, însă nici ușoare nu sunt. ”În primul rând trebuie văzut exact ce s-a întâmplat, dacă într-adevăr ați suferit o avarie la mașină din cauza gropii respective. Apoi se face expertiză, iar de stricăciuni normal trebuie să răspundă administratorul drumului. În cazul în care defecțiunea are loc pe raza municipiului Sibiu – Primăria Sibiu. După aceea, dacă se stabilește prin expertiză tehnică că avariile se datorează tocmai acestui fapt atunci evident că se pot obține costurile reparației. Într-adevăr, din câte am auzit sunt ceva cauze pe rol pe această speță, dar biroul nostru nu a intrat până acum în astfel de procese. Ce pot eu să vă spun este că ele sunt și câștigate, dar și pierdute”, a declarant avocatul Andrei Bîrsan. De partea cealaltă, avocatul Ioan Todoran – membru al Baroului Sibiu, avertizează asupra apărării. ”Evident că trebuie să aveți probele care să ateste că stricăciunea sau stricăciunile mașinii sunt cauzate de astfel de împrejurări. Ar trebui să aveți inclusive martori și neapărat să faceți o constatare din partea cuiva autorizat în domeniu în privința stricăciunilor. Probabil că asiguratorul sau organul de Poliție se va ocupa de aceste aspecte. Nu este un proces tocmai simplu, cu siguranță că în cazul unui proces se vor apăra și ei și aveți nevoie de tot ajutorul posibil, există chiar și riscul să nu se admită acțiunea”, a declarat avocatul sibian Ioan Todoran.
”Dintr-o singură groapă este destul de dificil să-ți strici mașina sau să ai niște daune cunatificabile. Există însă găuri de canal neastupate și nesupravegheate, iar în astfel de situații se poate cu siguranță merge în instanță. Spre exemplu, puteți face o fotografie a gropii respective, dar trebuie luat în calcul un alt aspect. Oricine poate spune pe urmă că fotografia a fost făcută două săptămâni mai târziu, nu puteți dovedi cu precizie exact când s-a întâmplat. Aparatul de fotografiat, chiar dacă are data imprimată pe poză, ea poate fi modificată să arate orice moment al anului sau al zilei. Este un pic relativă această chestiune. Bine ar fi când se întâmplă aceste chestiuni să aveți asigurare Casco, în acest caz cu siguranță că un inspector de daune va verifica la fața locului motivul producerii daunelor și valoarea lor, verificabilă ulterior într-un service auto. Mai mult decât atât, asigurarea Casco vă va despăgubi și va putea fi folosită împotriva primăriei”, a mai spune Andrei Bîrsan, membru al Baroului Sibiu.
 
”Reamintim faptul că starea străzilor din municipiul Sibiu a fost mult îmbunătățită în ultimii ani, prin investițiile de reabilitare și reparații la străzi pe care municipalitatea le-a planificat în fiecare an, în limita fondurilor disponibile la nivelul bugetului local și cu ajutorul fondurilor din împrumuturi contractate de municipalitate de la Banca Europeană pentru Reconstrucție și Dezvoltare”, Mirela Gligore, purtător de cuvânt al primăriei Sibiu.

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Stefan Dobre

de Stefan Dobre

Administrație
Telefon:
0724 605 815

Comentarii

5 comentarii

Parere

Acum 12 ani

Lumea nebuna: un avocat spune cum sa dai in judecata primaria pentru capacele furate si \"nesuparevegheate\" . Pai sa zica onorabilul cati hoti a ajutat sa iasa de dupa gratii,. zadarnicind eforturile politiei si ale procurorilor. Ca sa nu mai vorbim de miliardele date pe inlocuirea capacelor. Rusine tututor profitorilor din acest sistem corupt. As vrea sa-l vad pe amintitul \"supraveghetor de canale\" !
Raspunde

Sica

Acum 12 ani

\"Marele\" avocat Birsan Andrei, nepotul coruptilor de la Strasbourg si ICCJ, isi da cu parerea...
Raspunde

bes

Acum 12 ani

@Parere: Oricine are dreptul la un proces echitabil si un avocat pentru reprezentare. Este sarcina procurorului sa obtina condamnarea acuzatului si sarcina avocatului sa obtina achitarea.
Raspunde

michael

Acum 12 ani

au fost reabilitate pe naiba ! aleea steaza este groaznica ! injur primaria si la plecare de acasa si la venirea acasa ! \"reabilitate \" !? am circulat pe drumuri la sate care erau perfecte comparativ cu aleea mai sus mentionata ... \"reabilitate \"...doamne...
Raspunde

anca

Acum 12 ani

pai , da, ar trebui sa dam primaria in judecata in fiecare zi, ce astea sunt strazi reabilitate???!!!! platim taxe de ne -ndoaie, ca sa mearga bugetarii primariei in vacante scumpe! rusine!
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus