Joi,
28.03.2024
Cer Senin
Acum
9°C

Scoala, nu. Doar parcare. Pe Funarilor, aproape de Parcul Tineretului

Cei aproape 1.700 de metri pătrați de teren pe care îi ocupă actuala parcare destinată Serviciului de ambulanță, dar folosiţi de alți șoferi sibieni decât cei de pe Ambulanţă, vor fi reamenajați tot pentru a servi drept parcare, cu 60 de locuri, au decis consilierii județeni. Acum două săptămâni, consilierul Sorin Inocențiu Șerbu a propus ca o parte din acest teren să fie folosit pentru ridicarea unui sediu pentru Școala populară de arte și meserii ”Ilie Micu”.

”Cu toții știm foarte bine că nu avem sediu propriu pentru Școala populară de arte și meserii «Ilie Micu». Poate ar fi bine dacă măcar o parte din aceste teren l-am rezerva pentru construirea unui sediu pentru această instituție. Nu cred că dezvoltându-se pe verticală nu trebuie să rezolvăm și problema aceasta, pentru că această școală, după cum bine știți, tot în subordinea noastră este. Știm că terenul este foarte scump în Sibiu și e păcat să nu folosim acest teren în totalitate, spre folosul nostru”, argumenta luna trecută Șerbu. ”Cred că ar trebui să ne gândim foarte bine la soluționarea problemei”, a admis și Martin Bottesch, președintele CJ Sibiu, care a propus retragerea de pe ordinea de zi a ședinței de luna trecută a proiectului referitor la investițiile necesare pe cei 1.700 de mp de teren.

Alt loc pentru Școala populară

După două săptămâni de gândire, CJ Sibiu nu și-a schimbat optica: pentru terenul de pe strada Funarilor, de la numărul 1, nu se prevede nimic altceva decât amenajarea a 60 de locuri de parcare, cu aferentele căi de rulare. Pentru Şcoala populară de arte, conducerea acesteia a venit la CJ cu o altă propunere.
"Trebuie să găsim locația potrivită pentru un astfel de edificiu. Între timp am primit o propunere de la doamna Alina Pinca, o propunere pe care am îndreptat-o către domnul vicepreședinte Șovăială și Comisia de cultură pentru a o analiza", a declarat Bottesch.

Nemulţumiri legate de proiectare şi asistenţă

În timpul şedinţei în care a fost aprobată investirea a peste 200.000 de euro în viitoarea parcare, consilierul judeţean Iosif Kober s-a arătat nemulţumit de preţurile mari prevăzute pentru proiectare şi consultanţă şi asistenţă tehnică. "Dacă la o parcare proiectarea e 13.000 de lei și asisteța tehnică și consultanță 32.000de lei nu știu unde ajungem. De ce un arhitect nu poate face un proiect bun care să poată fi urmărit? Mereu spun aceeași treabă – este o bătaie de joc cu aceste devize", a spus Kober.
Care a încercat să fie plastic în ilustrarea situaţiei. [Dacă eu scriu o carte de 100 de pagini și erata este de 150 de pagini, n-am făcut nimic".
Preşedintele CJ spune că sumele din deviz sunt doar orientative, cele finale fiind stabilite în urma unor licitaţii. "acă este prevăzută o sumă, nu înseamnă că se va încheia un contract la acea sumă. Oricum se va încheia un contract la o valoare rezonabilă, asta putem să o admitem", a încheiat Bottesch discuţiile.


Foto: Google Earth



 

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Traian Deleanu

de Traian Deleanu

Investigații, Administrație
Telefon:
0740 039 148
E-mail: traian[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus