Vineri,
29.03.2024
Cer Senin
Acum
14°C

Proiect de aproape un milion de lei pentru masteranzii ULBS

Universitatea „Lucian Blaga” desfăşoară în prezent un proiect privind sporirea oportunităţilor de dezvoltare pentru masteranzii instituţiei, de care vor beneficia 120 studenţi.

Universitatea „Lucian Blaga” din Sibiu a semnat în data de 24 noiembrie 2011 cu Ministerul Educaţiei contractul de finanţare aferent proiectului „Promovarea antreprenoriatului în mediul universitar”, proiect ce se implementează în perioada 01 decembrie 2011 - 30 aprilie 2013 în parteneriat cu AIESEC Sibiu.

Proiectul este cofinanţat din Fondul Social European prin Programul Operaţional Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane 2007-2013 și are valoarea totală de 939.446 ron din care 878.519 finanțare nerambursabilă.

Obiectivul principal al proiectului este îmbunătăţirea oportunităţilor de învăţare în învăţământul superior prin scheme şi mecanisme complementare, mai ales prin dezvoltarea unor programe de dezvoltare a spiritului antreprenorial în rândul studenţilor.

Programul se adresează unui grup ţintă format din 120 de masteranzi de la Universitatea „Lucian Blaga” din Sibiu care, pe parcursul celor 16 luni de proiect, vor participa la activităţi formative, ateliere de lucru, seminarii, concursuri şi activităţi de consultanţă. Toate aceste acţiuni vin în întâmpinarea nevoilor studenţilor şi contribuie la dezvoltarea competitivităţii, inovaţiei şi adaptabilităţii participanţilor la mediul de afaceri.

Activităţile desfăşurate în cadrul proiectului vor avea continuitate şi după încheierea perioadei de implementare a proiectului, prin Centrul de Consultanţă în Afaceri pentru Studenţi şi Clubul Studenţilor Antreprenori care se vor înfiinţa în cadrul acestui proiect și va funcționa  în cadrul Departamentului de Orientare în Carieră a Studentilor. Cele două structuri vor avea avea rolul de a încuraja şi susţine prin consultanţă de specialitate iniţiativele antreprenoriale ale studenţilor, precum şi de a le oferi acestora posibilitatea de îmbunătăţire a cunoştiinţelor şi abilităţilor necesare conducerii unei afaceri, constituind o sursă permanentă de informare şi de suport în rezolvarea problemelor specifice.

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Stefan Dobre

de Stefan Dobre

Administrație
Telefon:
0724 605 815

Comentarii

2 comentarii

salistean

Acum 12 ani

bun, si cine ii invata?Cei care au dovedit ca habar nu au de ce inseamna sa fi antreprenor? Sau se duc la Carabulea sa se uite in hartii? Cei mai castigati ar fi antreprenorii in Romania daca s-ar eradica birocratia si coruptia, restul vine daca ai talent, vointa si o idee viabila.
Raspunde

satul

Acum 12 ani

De ce sa fii antreprenor daca ies bani din proiecte (salarii+spagi)? Unde se publica licitatiile?!? Si la alea care se publica de ce se prezinta doar cate o firma?!?
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus