Joi,
28.03.2024
Innorat
Acum
11°C

Adi&Nicol: cel mai comun restaurant

Știți genul: curățel, dar fără sclipire. Cu personal amabil spre foarte amabil, dar fără pretenții. Cu muzică să răsune în toată sala, musai redifuzare a unui post de radio. Cu mâncărurile așezate pe o singură pagină, alăturată paginii cu minuturi și ciorbe. Multă bere și vinuri românești.
În acest tipar intră și Adi & Nicol, printre puținele restaurante de sine stătătoare (nu create pe lângă vreun hotel) de prin zona Stadionului Municipal.
Într-o vreme aici adăsta și actualul ministru, Ion Ariton. Deh, vremuri de opoziție pe atunci. Dar și acum, înăuntru poți găsi în același timp băieți de băieți în treninguri și vorbind tare la telefonul comutat pe ”loudspeak”, alături de bărbați în costum, discutând despre fișe client și închiderea anului contabil.
Oricum, restaurantul nu este unul cu pretenții. Probabil termenul potrivit este ”corect”. Nu vă oferim marea cu sarea, nici nu vă jupuim la buzunar, dar nici chiar la ieftinica nu vă aflați. Mai concret: ciorbele sunt cele mai mult decât clasice – legume, porc, pui, vită, burtă. De la cinci la opt lei. Felul principal al mesei poate fi ales dintr-o pagină A4: porc, pui, vită și două feluri de pește.
Cum mai tot românul e îmbuibat de porc în vreme de Crăciun, am ales preparate din vită. Una bucată ciorbă și o porție de mușchi de vită stroganoff. Recunosc sincer că mușchiul l-am ales cu oareșce strângere de inimă, mai ales că în meniu era trecut ”stroganov”. Mă rog, cum nu aveam sub nicio formă apetit pentru cartofi, am cerut niște legume alături, care s-au dovedit mai târziu a fi colorate în genul celor botezate ”mexicane” și înghesuite prin congelatoarele tuturor supermarketurilor din țară.
Ceea ce salvează întru totul restaurantul e ospătărița. Un cuvânt un pic cam dur pentru femeia la a doua tinerețe cu un permanent zâmbet blajin de genul ”cu ce te servesc, mamă?”. Singură și pe sală și la bar, ospătărița s-a mișcat tot timpul extrem de rapid, fără să utilizeze clasicul carnețel și pix. Ciorba a venit la fix trei minute, scrumiera de pe masă a fost schimbată rapid, masa de alături debarasată la fel de eficient. Mai mult, în spiritul economiei, a mi găsit timp să și stingă lumina în separeul rămas gol.
Mâncarea nu e punctul forte al restaurantului. În sensul că nu ai ce să ceri de la genul de mâncăruri transcrise în meniu. Ciorba, ciorbă, mușchiul de vită... corect: poate cu un pic prea multă smântână în sos. Fără pretenții. Pe care nu trebuie să le emiteți nici în cazul toaletei, a cărei încăpere este dominată de mirosul specific și ușor înțepător.
Nota de plată, cea așteptată pentru porții decente: 35 de lei, din care aproape 22 au fost trecuți în dreptul mușchiului feliat de vită.

Strong Enough

 

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Comentarii

5 comentarii

gastronom

Acum 12 ani

Boeuf stroganoff cu legume??? Gusturi indoielnice...
Raspunde

Mosu

Acum 12 ani

Merg des si sunt mulumit atat de calitate ,de preturi si promtitudine. Bravo lor.
Raspunde

unu

Acum 12 ani

\"Mâncarea nu e punctul forte al restaurantului\"- m-ati inebunit cu asta... poi mancarea ii punctul forte a unui restaurante ca deaia se numeste asa daca nu, scria la intrare SECOND HAND. Doar ca voi nu faceti diferenta intre stilurile diferite ale fiecarui restaurant
Raspunde

inc-o tura si ma duc

Acum 12 ani

ba, asta, unu sau anonim (79.118.134.137) cum te mai semnezi. te-o dat afara costeiu? sau care-i baiu?
Raspunde

inc-o tura si te duci...

Acum 12 ani

daca tot sunteti tari in clanta haideti sa vorbim face to face despre gastronomie si alimentatie publica.astept raspuns cu locu si data cand sunteti dispusi
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus